Ζωγραφική και κατασκευές από τον Αστέρη Γκέκα για τον Κωστή Μοσκώφ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 46ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ 15/7 ΕΩΣ ΤΙΣ 15/8 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


Το ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα του Λιτοχωρίτη καλλιτέχνη Αστέρη Γκέκα σκιαγραφεί σε ζωγραφική και κατασκευές τη φυσιογνωμία του ιστορικού, λογοτέχνη, δημοσιογράφου και διανοητή Κωστή Μοσκώφ.
Η έκθεση που εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, εγκαινιάζεται το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 στις 8 το βράδυ. Θα διαρκέσει μέχρι 15 Αυγούστου 2017, με ώρες λειτουργίας από 11:00 έως 23:00. Η έκθεση παρουσιάζεται στην πλατεία του παλαιού Παντελεήμονα Πιερίας και αποτελεί το επιστέγασμα  της διάθεσης συνεργασίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Παλαιού Παντελεήμονα.
Τις Δευτέρες 25 Ιουλίου και 7 Αυγούστου στο χώρο της έκθεσης, θα γίνει ανάγνωση ποιημάτων του Κωστή Μοσκώφ αλλά και άλλων ποιητών του Ανθολογίου, με τον καλλιτέχνη Αστέρη Γκέκα να συνοδεύει μουσικά με ακορντεόν την εκδήλωση.
Ο Λιτοχωρινός ζωγράφος Αστέρης  Γκέκας με πολλές εκθέσεις στις  μεγαλύτερες γκαλερί του εξωτερικού και της Ελλάδας, γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 40 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Μαθήτευσε κοντά στον γλύπτη Νίκο Μιχελιδάκη. Το 1985 ίδρυσε το Εργαστήρι Ξυλογραφών «Δημήτρης Γαλάνης». Εκτός των χαρακτικών, δημιουργεί έργα με κυρίαρχο υλικό το ξύλο.
Με αφορμή την καθόλα ενδιαφέρουσα έκθεση, ο γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Νικόλαος Πασχαλούδης, επισημαίνει: «Η παρουσία του Αστέρη Γκέκα με την εκπληκτική ευφρόσυνη  και ευδαίμονα ζωγραφική του, προσδίδει  στο φεστιβάλ ένα ιδιαίτερο ποιοτικό στοιχείο. Ελπίζω ότι θα έχουμε την ευτυχία να συνεργαστούμε για μια μεγάλη έκθεση  του»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ