ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΥΨΗΛΕΣ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

Μύθος έχει καταντήσει η υπόσχεση του ΕΛΓΑ για άμεση αποζημίωση μέσα στο 4μηνο, που προβλέπεται μέσα από τον κανονισμό του Οργανισμού. Δικαίως διαμαρτύρονται οι αγρότες μας πως ο ΕΛΓΑ καθυστερεί υπερβολικά στην έγκαιρη πληρωμή των αποζημιώσεών τους. Με αφορμή τον πρώτο καύσωνα που μας επισκέφτηκε τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, είναι σίγουρο πως και πάλι θα έχουμε ζημιές στις καλλιέργειες τις οποίες καλούνται να εκτιμήσουν και αποζημιώσουν από τον ΕΛΓΑ οι γεωπόνοι που δεν δικαιούνται τις εκτός έδρας αποζημιώσεις τους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι και που σίγουρα δεν αφορά τους ταλαίπωρους αγρότες μας. Επιτέλους υποχρεώνετε τους αγρότες μας να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη τους και να πληρώνουν τις υψηλές εισφορές που τους επιβάλλετε. Δείξτε και την ανάλογη εκτίμηση στους ανθρώπους αυτούς που καθημερινά ματώνουν οικονομικά. Δεν ζητάμε να τους ευνοήσετε, αλλά να τους καλύψετε όπως αρμόζει από τις πολύ υψηλές εισφορές που καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ!

 

 

ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΟ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η

ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Σε δεινή κατάσταση βρίσκονται οι αιγοπροβατοτρόφοι του Νομού Πιερίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα». «Ο κλάδος οδηγείται σε μαρασμό και συρρικνώνεται, ενώ η κατάσταση φέτος θα είναι ακόμη χειρότερη», δηλώνει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων «Αιγοπροβατοτρόφοι Πιερίας», Κωνσταντίνος Ανθόπουλος. «Μιλάμε για νέα ΚΑΠ, για ιστορικά δικαιώματα και εκατομμύρια ζώα στην Ελλάδα, τα οποία όμως σήμερα δεν υπάρχουν, για αυτό προτείναμε στο υπουργείο τη σύνδεση των αγροτικών ενισχύσεων με την πραγματική παραγωγή». Από τα σημαντικότερα προβλήματα, κατά τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, είναι το ισοζύγιο γάλακτος, το οποίο, όπως λέει, δεν μπορεί να τηρηθεί στη χώρα μας, καθώς οι εισαγωγές και οι παράνομες ελληνοποιήσεις οργιάζουν. «Από πέρσι μπήκε και η Σαρδηνία στο παιχνίδι και το γάλα έρχεται σε πολύ χαμηλές τιμές», επισημαίνει και προτείνει τη συνεργασία όλων των κτηνοτρόφων, με τη δημιουργία ενός πανελλαδικού οργάνου από πραγματικούς κτηνοτρόφους, όπως λέει χαρακτηριστικά, που γνωρίζει τα προβλήματα και ο οποίος θα αντιμετωπίζει συλλογικά τα ζητήματα και θα διαπραγματεύεται επίσης συλλογικά. «Έχουμε καταθέσει επανειλημμένα προτάσεις αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από πουθενά», καταλήγει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Το υπουργείο Οικονομικών, εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των λογιστών της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2016 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013 παρατείνεται μέχρι την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017. Επίσης, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται επίσης μέχρι την 17η  Ιουλίου 2017. Κάντε την καρδιά σας πέτρα, φορτωθείτε με πολύ δύναμη και κουράγιο και σπεύστε!

ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 Η

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ

Δυνατότητα λίγες ακόμα ημέρες, και πιο συγκεκριμένα μέχρι την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, έχουν οι αγρότες-παραγωγοί κάτοχοι αγροτεμαχίων με επιτραπέζια σταφύλια, προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να επιδοτηθούν για την αγορά και τοποθέτηση αντιχαλαζικού διχτυού ή αντιβροχικής μεμβράνης. Την παράταση αυτή ορίζει τροποποιητική απόφαση της διοίκησης του ΕΛΓΑ, μετά τη λήξη της αρχικής προθεσμίας που ήταν η Δευτέρα 3 Ιούλιου 2017. Άρα όσοι ενδιαφέρονται αγρότες-παραγωγοί ας σπεύσουν άμεσα μέχρι 17 Ιούλη να εκμεταλλευτούν και τη νέα παράταση που δόθηκε για να επιδοτηθούν για τα αντιχαλαζικά τους δίχτυα και την αντιβρόχινη μεμβράνη!


ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟ 2Ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016

Περιθώριο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017 έχουν όλοι οι αγρότες ανά την χώρα προκειμένου να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές ΟΓΑ του 2ου εξαμήνου 2016, μετά και την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης, διευκρινίζει ο διοικητής του ΕΦΚΑ, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τα μαζικά ειδοποιητήρια που έφτασαν στους αγρότες. Παρ’ ότι  αρχικά δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΦΚΑ ούτε τροπολογία στην οποία θα περιλαμβάνεται η εν λόγω ρύθμιση, σχετική αναφορά έχουν κάνει από το βήμα της Βουλής τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου όσο και ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ ήρθε να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Οπότε φροντίστε να τακτοποιήσετε την υποχρέωση που έχετε!

ΑΛΛΑ 70.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

Από την 1η Ιουλίου 2017, τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη για την ενίσχυση των παραγωγών αλλοιώσιμων φρούτων, οι οποίοι επλήγησαν από τη ρωσική απαγόρευση των εισαγωγών, παρατείνονται για ακόμα ένα χρόνο έως τα τέλη Ιουνίου 2018. Τα μέτρα θεσπίστηκαν για πρώτη φορά απτην Επιτροπή ως απάντηση στη Ρωσική απαγόρευση των εισαγωγών, τον Αύγουστο του 2014. Η συμπληρωματική ενίσχυση, 70 εκατ. Ευρώ, προσφέρει ένα δίχτυ ασφαλείας στους Ευρωπαίους φρουτοπαραγωγούς, οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν διέξοδο για τα προϊόντα τους στην αγορά ως συνέπεια της απαγόρευσης των εισαγωγών. Στοχεύει επίσης στην αποζημίωση των παραγωγών οι οποίοι θα επιλέξουν να διανείμουν τα πλεονάζοντα προϊόντα τους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, σχολεία κ.λπ. ή να τα διαθέσουν για άλλους σκοπούς (π.χ. ζωοτροφές, λιπασματοποίηση, μεταποίηση). Η συμπληρωματική ενίσχυση προστίθεται σε μια σειρά έκτακτων μέτρων στήριξης της αγοράς γεωργικών προϊόντων που θεσπίστηκαν μετά τη ρωσική απαγόρευση. Η τακτική παρακολούθηση και αξιολόγηση της αγοράς από την Επιτροπή δείχνει ότι τα μέτρα αυτά βελτίωσαν την κατάσταση της αγοράς για τις μη μόνιμες καλλιέργειες (κυρίως τα λαχανικά). Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής που επλήγη από τη Ρωσική απαγόρευση των εισαγωγών διοχετεύτηκε σε άλλες αγορές και οι τιμές αγοράς σταθεροποιήθηκαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ