Η τελετή αποφοίτησης του 2ου ΓΕΛ

ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ & ΓΟΝΕΩΝ


Τρία χρόνια τούς είχαμε στις αγκαλιές μας. Τους δώσαμε ό,τι καλύτερο είχαμε και από γνώσεις και από πρότυπα και από αξίες. Και ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν για νέους κόσμους, νέους προορισμούς. Έτοιμες και έτοιμοι να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο, για έναν καλύτερο κόσμο.
Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, λοιπόν, οργανώσαμε μια γιορτή, ένα γλέντι, όπου περίσσεψαν οι αγκαλιές, τα φιλιά και οι ευχές.
Τα πάντα ήταν έτοιμα στις 20:00 να υποδεχτούν μαθητές, γονείς και καθηγητές. Η αυλή του σχολείου πλημμύρισε από νεαρόκοσμο, που σαν τις μέλισσες «πετούσαν» από παρέα σε παρέα, «από λουλούδι σε λουλούδι», βουτώντας τη μνήμη τους, όσο ακόμη ήταν μαζί, στις κοινές αναμνήσεις των τριών χρόνων τους στο 2ο ΓΕΛ.
Αρχικά προβλήθηκε ένα βίντεο 55΄ περίπου που περιελάμβανε φωτογραφίες των αποφοίτων και από τις τρεις τάξεις του λυκείου σχολιασμένο με εύθυμη διάθεση από τον καθηγητή κ. Ευστάθιο Φανιάδη.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Νέλλη Λαζαρίδου που αναφέρθηκε στη δυσκολία να αποχαιρετά κανείς νέους ανθρώπους που κλείνουν έναν κύκλο της ζωής τους και ανοίγουν έναν άλλο, αυτόν του ακαδημαϊκού πολίτη. Ευχήθηκε στους αποφοίτους να είναι καλά και να συνεχίσουν τη ζωή με αξιοπρέπεια και ποιότητα επιλογών και ενεργειών. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους καθηγητές για τη συμβολή τους στην πνευματική και ηθική ενηλικίωση των παιδιών τους, των μαθητών τους. Αφιέρωσε το τελευταίο μέρος του αποχαιρετιστήριου λόγου της στη διευθύντρια κ. Αναγνώστη Δημητρούλα κάνοντας λόγο για τη συνέπειά της, το συνεργατικό της πνεύμα, την ειλικρίνεια και κυρίως στην αγάπη της προς όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές.
Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στη διευθύντρια του σχολείου, την κ. Αναγνώστη. Καλωσόρισε μαθητές, γονείς και καθηγητές και υποσχέθηκε να μην πει πολλά, διότι «...ό,τι είχαμε να πούμε εμείς, οι δάσκαλοί σας, το είπαμε τρία χρόνια τώρα, στις αίθουσες, στο αμφιθέατρο, στους διαδρόμους, στα εργαστήρια, στο προαύλιο. Το είπαμε με τον λόγο και με το έργο μας, με το παράδειγμά μας, με την κουλτούρα του αυτοσεβασμού και αλληλοσεβασμού, της συνεργασίας και της συν-ευθύνης που διαμορφώσαμε σ’ αυτό το σχολείο. Το είπαμε στην καθημερινή μας προσπάθεια να διαμορφώσουμε αυτήν τη μεγάλη οικογένεια του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης.
Προσπαθήσαμε να σας διδάξουμε στάση ζωής. Διδάξαμε και διδαχτήκαμε από εσάς. Ναι, διδαχτήκαμε και εμείς, γιατί όποιος συναναστρέφεται με εφήβους και νέους μαθαίνει κοντά τους , αλλά κυρίως γίνεται καλύτερος άνθρωπος. Υπήρξατε πράγματι εξαιρετικοί μαθητές και αξιολογότατα παιδιά, με ήθος, με σεβασμό στους άλλους, στις ιδιαιτερότητες των άλλων, με έμπρακτη αλληλεγγύη σε όσους είχαν ανάγκη, με διάθεση προσφοράς στο σχολείο. Δείξατε σε όλη σας τη μαθητική διαδρομή μια εκπληκτική ωριμότητα. Σας ευχαριστούμε για όλα αυτά. Νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι που είσαστε μαθητές μας».
Άφησε για το τέλος κάποιες ευχές-προτροπές: «... κάθε επιτυχία στις μελλοντικές σας προσπάθειες, νίκη σε κάθε σας αγώνα».
Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες ως προκλήσεις
Προχωρήστε στη ζωή με πίστη και αισιοδοξία
Οπλιστείτε με πείσμα, επιμονή και υπομονή
Μην συμβιβαστείτε με τίποτε λιγότερο από αυτό που σας αξίζει
Μη σταματήσετε να χαμογελάτε και να οραματίζεστε
Συγχαρητήρια σε όλους σας για τον αγώνα που κάνατε , για το ήθος που επιδείξατε
Καλές σπουδές σε όσους τα κατάφεραν
Καλή δύναμη σε όσους θα ξαναδοκιμάσουν
Καλή συνέχεια στον διαρκή αγώνα της ζωής!»
Δεν παρέλειψε, βέβαια, να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση της τελετής, δηλαδή το Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων και τους καθηγητές κ. Γκάτσιο Αθανάσιο, Παπαδόπουλο Γεώργιο και Φανιάδη Ευστάθιο.
Εκ μέρους των μαθητών μίλησαν ο πρόεδρος του 15μελούς Μαυρόπουλος Κώστας που αποχαιρέτησε τους συμμαθητές του και ευχαρίστησε τους καθηγητές του σχολείου, η απόφοιτη Γκουγκουρέλα Κατερίνα, της οποίας τον αποχαιρετιστήριο λόγο αξίζει να παραθέσω αυτούσιο στο τέλος. Επίσης τον λόγο πήραν οι μαθήτριες Άννα Φωτιάδου και Αναστασία Φωτιάδου της Β΄ αποχαιρετώντας τους συμμαθητές τους και ευχόμενες τα καλύτερα.
Ακολούθησε κάτι που έλαβε χώρα για πρώτη φορά, δηλαδή απονομή βραβείων στο τριμελές για το ήθος και την προσφορά του στο σχολείο, σε απόφοιτους που έδειξαν συνέπεια στη φοίτηση, κέρδισαν βραβεία σε διαγωνισμούς μαθηματικών και λογοτεχνίας, διακρίθηκαν σε αγώνες στίβου, συμμετείχαν σε ομαδικά αθλήματα με τις ομάδες του σχολείου και κέρδισαν κύπελλα και τέλος λόγω συμμετοχής στην εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών!
Η τελετή ολοκληρώθηκε στην αυλή του σχολείου, όπου ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων φρόντισε να έχει όλου του κόσμου τα καλά! Μουσική και χορός έδεναν αρμονικά με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Η γιορτή έκλεισε μετά την 1η πρωινή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ