Ο εορτασμός της μνήμης των Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Πιερία

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και στην Πιερία η μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, Λιτανεία και Αρτοκλασία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που βρίσκεται εντός του συγκροτήματος θερινών κατοικιών του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (Κ.Ε.Δ.Α.) στην Παραλία Σκοτίνας.

Στις ι. ακολουθίες παρέστη η στρατιωτική Ηγεσία της Πιερίας και πολλοί αξιωματικοί του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας με τις οικογένειές τους.   

Την κυριώνυμη ημέρα, Πέμπτη 29 Ιουνίου το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου Μεθώνης, με την παρουσία των τοπικών Αρχών, Αγιορειτών Πατέρων της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου και άλλων κληρικών και πολλών πιστών.

Να σημειωθεί ότι στη Μεθώνη βρίσκεται το Μνημείο Διελεύσεως του Αποστόλου Παύλου, ενώ στην Αρχαία Πύδνα τα αρχαιολογικά ερείπια των παλαιοχριστιακών μνημείων και του αρχαίου λιμανιού, απ’ όπου απέπλευσε ο Απόστολος Παύλος κατά τη β΄ ιεραποστολική περιοδεία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος στις ομιλίες του τόνισε τη σημασία του αποστολικού κηρύγματος στον τόπο μας και η ευθύνη της Εκκλησίας, Κλήρου και λαού, να μεταδώσουν το μήνυμα του Χριστιανικού Ευαγγελίου στον σύγχρονο κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ