Έρχεται η 8η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ

 

Δυναμική θα είναι η επανάκαμψη της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας, που φέτος, μετά την περσινή αναβολή, πρόκειται να διοργανωθεί για όγδοη χρονιά, το διάστημα 29 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου 2017 στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης στην περιοχή της Ανδρομάχης.
Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο η πρώτη κοινή συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Πιερίας, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης, που συνδιοργανώνουν την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση.


Η. Χατζηχριστοδούλου
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου επεσήμανε πως το 2009 ξεκίνησε η επιτυχημένη προσπάθεια ανάδειξης της επιχειρηματικότητας του νομού, ενώ το 2012 η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση της Πιερίας έγινε έκθεση της Κεντρικής Μακεδονίας. «Ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα και για το Επιμελητήριό μας και για την επιχειρηματικότητα του τόπου. Χάρη στη συνεργασία και με την οικονομική συμβολή της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Κατερίνης, μπορούμε να δίνουμε χώρο που δεν ξεπερνά τα 21 ευρώ ανά τ.μ. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι συνεργασίες, το κόστος συμμετοχής θα ήταν περίπου στα 60 ευρώ ανά τ.μ. όπως σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Για παράδειγμα, το κόστος συμμετοχής για έναν επιχειρηματία ανέρχεται σε 400 ευρώ. Αν υπολογίσουμε ότι η επισκεψιμότητα ανέρχεται περίπου σε 18.000 άτομα, κάνοντας τη διαίρεση βλέπουμε ότι το κόστος προβολής των προϊόντων του ανά επισκέπτη ανέρχεται σε 0,01 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου πρόσθεσε πως ήδη έχει ξεκινήσει η διαφήμιση στα μέσα ενημέρωσης της κεντροδυτικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ τη φετινή έκθεση θα μπορούν να επισκεφθούν και οικογένειες καθώς θα υπάρχει χώρος δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκλεισε με μια σημαντική ανακοίνωση. Όπως είπε, ύστερα από διαβεβαίωση του δημάρχου Κατερίνης, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση θα αποκτήσει το δικό της μόνιμο στεγασμένο χώρο στην περιοχή της Εμποροπανήγυρης. « Έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται εκεί κλαδικές εκθέσεις, συνέδρια, συναυλίες κ.α.. Θα είναι ένας χώρος που θα αναδείξει την επιχειρηματικότητα του τόπου μας και όχι μόνο» τόνισε.

Σ. Μαυρίδου
Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου τόνισε πως η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση είναι ένας θεσμός τον οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πιστεύει και στηρίζει γιατί είναι μια μεγάλη δράση, που πέρα από τον εμπορικό χαρακτήρα της, αποτελεί και ένα κοινωνικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός. «Θεωρούμε υποχρέωσή μας ως β΄ βαθμός αυτοδιοίκησης να συνεισφέρουμε σε τέτοιου είδους δράσεις. Η διοίκηση, πέρα από τον άχαρο ρόλο της, θα πρέπει να στηρίζει φορείς που συμμετέχουν σε γεγονότα που ξεπερνούν τον τοπικό χαρακτήρα» υπογράμμισε η κα Μαυρίδου.


Σ. Χιονίδης

Τη σταθερή στήριξη του δήμου Κατερίνης στο θεσμό της Έκθεσης, που δημιούργησε το Επιμελητήριο, εξέφρασε και ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης. «Μακάρι να υπάρχουν πρωτοβουλίες κι άλλων φορέων και συλλόγων που να βοηθούν στην ανάπτυξη της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, της Μακεδονίας και της Κατερίνης δευτερευόντως. Ποτέ δεν βλέπουμε “στενά” την ανάπτυξη, δεν είναι κάτι που εγκλωβίζεται μέσα στην πόλη, είναι για όλους. Και φέτος ακόμη δυναμικότερα στηρίζουμε αυτό το θεσμό, ο οποίος καταξιώθηκε. Και αυτό το βλέπεις από το πόσοι σε επισκέπτονται, ποιοι θέλουν να συμμετέχουν και σε περιόδους κρίσης αυτό ήταν μια μεγάλη απάντηση» επεσήμανε.
Όσον αφορά την παραχώρηση έκτασης για τις ανάγκες της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης, ο κ. Χιονίδης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου, το οποίο ο δήμος εξετάζει σε μια πολύ σοβαρή βάση. «Στόχος μας είναι να γίνει ένας κλειστός χώρος από 6 έως 10 χιλιάδες τ.μ. Ο ανοιχτός χώρος βέβαια θα παραμείνει, γιατί εκεί θα μπορεί να γίνεται η Εμποροπανήγυρη και διάφορες άλλες εκδηλώσεις. Έτσι θα αποτελέσει ένα κρίσιμο σημείο για να μπορέσουν να έρθουν κι άλλες εκθέσεις, που γίνονται είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη» τόνισε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15 Μάρτιος 2018, 14.03
2018-03-15-12-04-30Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται άμεσα το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες Μπροστά σε ένα νέο τοπίο για την κυκλοφορία στους δρόμους και τις παραβάσεις...
15 Μάρτιος 2018, 13.59
-------40--Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Σταμάτα, με άνδρα που σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το συμβάν σημειώθηκε τα...
15 Μάρτιος 2018, 13.58
2018-03-15-11-59-26 Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα καθώς και σε «πάγωμα» των τουριστικών επισκέψεων στη γείτονα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ