ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ!

Περί αγροτοδικείων ο λόγος για πολλοστή φορά. Τα τελευταία 20 χρόνια δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές ασχολήθηκα με το ζήτημα αυτό, για το οποίο άλλωστε στον επικοινωνιακό τομέα τουλάχιστον, είναι παγιωμένη και απόλυτα ταυτισμένη η άποψη όλων των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων ότι πρέπει να μπει ένα οριστικό και αμετάκλητο τέλος στην υπόθεση αυτή που προσβάλλει και ταλαιπωρεί τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας. Δυστυχώς τα κλητήρια έρχονται στους αγρότες που είχαν το θράσος να κατέβουν στον δρόμο για να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στην επιβίωση των οικογενειών τους. Είναι ιστορική ευκαιρία για μια αριστερή κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος σ αυτό το κεφάλαιο που πονάει τον πρωτογενή τομέα και να κάνει την διαφορά. Πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο υπάρχει, υποθέτω. Αποδείξτε το και νομοθετικά σύντροφοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, θεσμοθετώντας το οριστικό τέλος των αγροτοδικείων της ντροπής. Των αγροτοδικείων που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που απλά και μόνον αγωνίζονται να παράγουν και να ταΐζουν όλην την υπόλοιπη χώρα!

 

 

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΑ ΕΛΓΑ ΣΕ ΑΜΠΕΛΙΑ

Μέχρι τις 3 Ιουλίου 2017 έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι κάτοχοι αγροτεμαχίων με επιτραπέζια σταφύλια, ώστε να επιδοτηθούν για την αγορά και τοποθέτηση αντιχαλαζικού διχτυού ή αντιβροχικής μεμβράνης, σύμφωνα με απόφαση του ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αυτό έχει δύο Μέτρα: Μέτρο 1. Αγορά και τοποθέτηση αντιχαλαζικού διχτυού για την προστασία της αμπέλου (επιτραπέζιων σταφυλιών) από το χαλάζι. Μέτρο 2. Αγορά και τοποθέτηση αντιβροχικής μεμβράνης για την προστασία της αμπέλου (επιτραπέζιων σταφυλιών) από άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις. Δικαιούχοι προγράμματος είναι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που έχουν την πλήρη κυριότητα, την επικαρπία ή μόνο την εκμετάλλευση αγροτικών εκμεταλλεύσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων του άρθρου 4, εφ’ όσον συντρέχουν αθροιστικά τα παρακάτω:. έχουν αποδεδειγμένα εκπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και είναι ασφαλιστικά ενήμεροι σύμφωνα με τον Ν.3877/2010, δεν οφείλουν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά στον ΕΛΓΑ εκτός αν έχουν ρυθμίσει την οφειλή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της παρούσας Απόφασης και το αγροτεμάχιο για το οποίο αιτούνται ένταξη επιχορήγησης, να έχει δηλωθεί ως επιτραπέζια σταφύλια στη ΔΚΕ του έτους 2016. Το ποσοστό επιχορήγησης των μέτρων και για τις δυο κατηγορίες δικαιούχων ανέρχεται σε 60% του επιλέξιμου κόστους εγκατάστασης.

ΑΠΟ ΤΟ 2017 Η ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

ΣΤΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟ ΣΤΑ 11 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΖΩΟ

Στα 11 Ευρώ ανά ζώο θα ανέρχεται η συνδεδεμένη ενίσχυση στον τομέα πρόβειου και αίγειου κρέατος από το 2017 και μετά, με συνολικό προϋπολογισμό στα 50,978 εκατ. ευρώ για το έτος, σύμφωνα με σχετική απόφαση. Πρόκειται για αλλαγές που δρομολογούνται από το 2017 και μετά στις συνδεδεμένες, με στόχο την ενίσχυση της κτηνοτροφίας μέσα από αυτές τις ενισχύσεις στη ζωική παραγωγή που θα φτάσουν συνολικά στα 124,12 εκατ. Ευρώ και τη διαμόρφωση της σχέσης ζωικής και φυτικής παραγωγής περίπου σε 67% προς 33% αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι από το 2017 μειώνεται από τα 120 στα 100 κιλά γάλακτος το ελάχιστο όριο παραγωγής που πρέπει να «πιάσει» ο κτηνοτρόφος για να πάρει την εν λόγω ενίσχυση.

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΜΕΧΡΙ 70 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες μέχρι και 70 ημέρες κάθε χρόνο, θα διατηρούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι και κάτοχοι κάρτας ανεργίας, υπό την προϋπόθεση της νόμιμης αναγγελίας της εργασίας αυτής στον ΟΑΕΔ. Ο χρόνος απασχόλησής τους δεν θεωρείται χρόνος ανεργίας και δεν καταβάλλεται επίδομα ανεργίας για όσο χρόνο διαρκεί η απασχόληση αυτή, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ Η 2Η ΔΟΣΗ ΤΩΝ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ

Το τελευταίο δεκαήμερο Ιουλίου προσανατολίζεται o ΟΓΑ να βάλει τη 2η δόση των επιδομάτων. Σε αυτή τη φάση οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού συνεχίζουν τη διαδικασία αποδοχής και ελέγχου του εντύπου Α21 που πρέπει να συνοδεύει την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σε μια προσπάθεια να είναι όσο γίνεται πιο μεγάλος ο αριθμός των δικαιούχων που θα λάβουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων – πολύτεκνων οικογενειών. Σε κάθε περίπτωση ο ΟΓΑ θα συνεχίσει να παραλαμβάνει αιτήσεις Α21 για χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου, σε ότι αφορά την 2η δόση αυτών. Οι αιτήσεις Α21 που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία θα μεταφερθούν προς εκκαθάριση για την 3η δόση. Τα επιδόματα που θα χορηγηθούν αφορούν τόσο νέες περιπτώσεις δικαιούχων, όσο και εκκαθαρίσεις παλαιότερων που έπρεπε να ελεγχθούν πρόσθετα δικαιολογητικά. Ελπίζουμε και εκτιμούμε να τηρηθεί η εξαγγελία ανακοίνωση για το τέλος Ιουλίου και να μην αλλάξει για οποιοδήποτε λόγο για αργότερα!

Δεν αρκεί αυτό βέβαια

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 15% ΤΗΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΙΑΣ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Είμαστε η 3η χώρα στον πλανήτη Γη στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου. Εμείς όμως αγοράζουμε συστηματικά και κατά κόρον τα κάθε είδους και αμφιβόλου ποιότητας πολλές φορές, σπορέλαια, ηλιέλαια, βαμβακέλαια, σησαμέλαια, βούτυρα-ζωικά και συνθετικά, λάδι κοκοφοίνικα και άλλα πιθανά και απίθανα παρεμφερή προϊόντα και μετά να η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια στα ουράνια. Φανταστείτε πως η Ελλάδα μας αυτήν την στιγμή έχει και ελέγχει το 15% της παγκόσμιας παραγωγής στην ελιά και στο ελαιόλαδο και άρα υπάρχουν περιθώρια να γίνουμε ακόμη πιο σοβαρός και ανταγωνιστικότερος παίκτης στην παγκόσμια σκακιέρα των ελαιοπαραγωγικών χωρών, με ότι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημα και την Εθνική μας οικονομία!

Απλά σε μια χώρα που η πολιτεία δεν κατευθύνει τις παραγωγές και τις καλλιέργειες είναι λογικό να μην μπορεί να επιτευχθεί κάποιος καλύτερος στόχος και όλα εναπόκεινται στην ιδιωτική πρωτοβουλία που από μόνη της προσπαθεί αλλά δεν αρκεί αυτό! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ