Ο Αθλητισμός ενώνει τους νέους των Εθνών

ΠΟΛΥΜΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Σ. ΧΙΟΝΙΔΗΣ: Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ  ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Πολυμελής αποστολή αθλητών – αθλητριών ηλικίας 12 έως 18 ετών από τον Δήμο Κατερίνης, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Μαθητιάδα, που διοργανώνεται το χρονικό διάστημα  22 έως 25 Ιουνίου, στο Klagenfurt της Αυστρίας.
Πρόκειται στην ουσία για μία μικρή Ολυμπιάδα (UNITED WORLD GAMES), στην οποία ο Δήμος Κατερίνης, με αφορμή την αδελφοποίησή του με το Moosburg της Αυστρίας έχει την τιμή να εκπροσωπεί τη χώρα μας, με την συμμετοχή 100 και πλέον νέων αθλητών – αθλητριών. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και έχει την πολιτική - κρατική στήριξη της Αυστρίας.
Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Ο αθλητισμός ενώνει είναι το μήνυμα που θα στείλουν σε όλο τον κόσμο ως πρεσβευτές της ειρήνης και του ευ αγωνίζεσθαι νέοι και νέες του Δήμου μας. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την πόλη της Κατερίνης, η εκπροσώπηση της χώρας μας στην Παγκόσμια Μαθητιάδα, που θα διεξαχθεί στην Αυστρία. Όπως είναι γνωστό, με την πόλη Μόουσμπουργκ της συγκεκριμένης χώρας μας συνδέουν 22 χρόνια συμπόρευσης. Η αδελφοποίηση - συνεργασία μας είναι ουσιαστική σε ζητήματα πολιτισμού, τουρισμού, ανάπτυξης κοινών προγραμμάτων, ανταλλαγής εμπειριών σε ζητήματα αυτοδιοίκησης  και τώρα και στον αθλητισμό, στον οποίο ως Δήμος Κατερίνης επενδύουμε διαχρονικά».
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

«Πρόκειται για μία διοργάνωση, στην οποία οι νέοι αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές ενός θεσμού, ο οποίος λειτουργεί με βάση την Ολυμπιακή φιλοσοφία.  Μία διοργάνωση, η οποία αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός έχει μεγάλη δύναμη και μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη και την συναδέλφωση των λαών» τονίζει από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος συντονίζει τις προετοιμασίες, για την αποστολή των αθλητών – αθλητριών του Δήμου Κατερίνης στην Αυστρία.

Συνολικά λαμβάνουν μέρος 10.000 αθλητές – αθλήτριες από 40 χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ κ.α).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ