Ενισχύεται ποιοτικά ο φωτισμός κατά μήκος Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτή

ΝΕΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΕΖΩΝ
ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ & ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Στην ενίσχυση και συντήρηση του δημοτικού φωτισμού με την τοποθέτηση και χρήση σύγχρονων, φωτιστικών σωμάτων με τις πλέον ποιοτικές προδιαγραφές, συμβάλλουν οι καθημερινές εργασίες του τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης.

Οι παρεμβάσεις αντικατάστασης και τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων τύπου  LED, κατά μήκος του ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου της (παραλιακής) οδού Παραλίας - Ολυμπιακής Ακτής, κινούνται προς την παραπάνω κατεύθυνση. Παράλληλα, αποτελούν συνέχεια των παρεμβάσεων ηλεκτροφωτισμού και εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού, στο σύνολο του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το έργο προβλέπει την ανανέωση των ιστών φωτισμού, την ενίσχυση της διαδρομής με επιπλέον φωτιστικά σώματα και την αντικατάσταση των κατεστραμμένων σωμάτων, σε όλο το μήκος της παραπάνω οδού.

«Στόχος των παρεμβάσεων που γίνονται με βάση φωτομετρικές μελέτες είναι η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού, η βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας του φωτισμού, των συνθηκών πρόσβασης με έμφαση στην ασφαλή διέλευση πεζών και οδηγών.

Παράλληλα, επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ενέργειας και η αποφυγή της φωτορύπανσης» τονίζει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δημήτρης Ντούρος. Όπως σημειώνει από την πλευρά του, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Τεχνικής Υπηρεσίας Αλέξανδρος Καλτσίδης: «Γενικότερα, στόχος των εργασιών είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου μας και ταυτόχρονα η μέριμνα για τον συστηματικό, σύγχρονο - ποιοτικό και επαρκή φωτισμό των οδών και των κοινόχρηστων χώρων, στο σύνολο του Δήμου».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα συγκεκριμένα φωτιστικά σώματα, τα οποία διακρίνονται για το λιτό και σύγχρονό τους σχεδιασμό, θα φέρουν επίστρωση από ειδικό υλικό, που προσφέρει προστασία, για τοποθέτηση σε περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα.
Ταυτόχρονα διασφαλίζουν οπτική άνεση και εξαιρετική απόδοση. Ο προϋπολογισμός του έργου, που περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου ανέρχεται στο ποσό των 62.475 € εκτός του ΦΠΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ