Δ. Αδαμόπουλος: Χωρίς Ασφάλεια δεν υπάρχει ανάπτυξη και ειρήνη, τιμή και αξιοπρέπεια!

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. Θ.ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ -  ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ Δ/ΝΤΗ Γ. ΤΖΗΜΑ

Με την παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας Γιώργου Τζήμα, του Προέδρου του Συνδέσμου Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πιερίας Δημήτρη Αδαμόπουλου, Τοπικών Αρχών, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Αστυνομικών της Δ.Α. Πιερίας, καθώς και Αποστράτων Αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη, το πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου 2017, η Ημέρα Τιμής Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας.
Η εκδήλωση στον Ι.Ν. Θείας Αναλήψεως Κατερίνης
Όπως είναι γνωστό, η Κυριακή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εορτή αυτή θεσπίστηκε από την Ελληνική Πολιτεία ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της Αποστολής και της προσφοράς των Αποστράτων Αστυνομικών στη διαμόρφωση της διαχρονικής εικόνας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σε επίπεδο Ν. Πιερίας, η βασική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης όπου, μετά από τη Δοξολογία που τελέστηκε, διαβάστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε χαιρετισμός του Προέδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πιερίας, Δημήτρη Αδαμόπουλου.
Η Ημέρα Τιμής Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρώθηκε με παράθεση δεξίωσης.
Ομιλία Δ. Αδαμόπουλου
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, Δημήτρης Αδαμόπουλος, ανέφερε τα εξής:
«Μας αξίωσε ο Τριαδικός Θεός να εορτάσουμε κι εφέτος την Ημέρα Τιμής των Αποστράτων, εορτή που καθιερώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για να τιμώνται όλοι εκείνοι που υπηρέτησαν στα Σώματα Ασφαλείας.
Σήμερα, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αστυνομικοί, πραγματοποιούμε το ετήσιο αντάμωμά μας και σφυρηλατούμε την άρρηκτη ενότητα που επικρατεί ανάμεσά μας.
Κατά τη διάρκεια της εν ενεργεία παραμονής μας στην Ελληνική Αστυνομία συμβάλαμε στην εμπέδωση της Ισονομίας, της Δικαιοσύνης, της Κοινωνικής Ειρήνης. Υπηρετήσαμε αυτές τις αξίες καθώς και πολλές άλλες στο κοινωνικό σύνολο, στον λαό μας, ώστε να υπάρχει η Τάξη, η Ασφάλεια, να υπάρχει ησυχία. Υπηρετήσαμε αυτές τις αξίες και σε εποχές μιας κάποιας ευημερίας, αλλά και σε εποχές ή/και πολύ δύσκολες.
Το έργο αυτό συνεχίζουν οι εν ενεργεία Αστυνομικοί σε μια άκρως δύσκολη εποχή, σε μια εποχή όπου η Ασφάλεια είναι περισσότερο αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Μπήκαμε στον 8ο χρόνο της οικονομικής και κοινωνικής Κρίσης, η ταλαιπωρία αυτού του λαού συνεχίζεται ενώ η Χώρα, ως Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμετωπίζει και ζητήματα προσφυγικά, αντιμετωπίζει προκλήσεις που αφορούν την Ασφάλεια, αντιμετωπίζει και προβλήματα επιβίωσης πλέον.
Κι ενώ οι δυσκολίες συνεχίζονται, κι ενώ το έργο του Αστυνομικού γίνεται ολοένα και δυσκολότερο και απαιτητικότερο, όλα τα στελέχη τής Ελληνικής Αστυνομίας, άνδρες και γυναίκες, επωμίστηκαν και επωμίζονται περαιτέρω δυσκολίες και προβλήματα, περαιτέρω ένταση και κόπωση, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν σταθεί για να ξαποστάσουν ούτε για μια στιγμή. Είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο, άγρυπνοι στο καθήκον της Ασφάλειας των πολιτών και της Χώρας! Διότι χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ειρήνη, τιμή και αξιοπρέπεια, δεν μπορεί να υπάρξει καν Ελληνική Πολιτεία!
Όμως, παρόλα όσα προσφέραμε και προσφέρουμε εμείς οι Αστυνομικοί, είτε εν αποστρατεία, είτε εν ενεργεία, εισπράξαμε διαχρονικά αλλά και συνεχίζουμε να εισπράττουμε μια διακομματική αναλγησία η οποία, κατά περιόδους, εμφανίζεται και στα όρια της εχθρότητας απέναντί μας. Αυτό συμβαίνει διότι ίσως οι εκάστοτε κυβερνώντες μάς θεωρούν δεδομένους, επειδή ήμασταν και παραμένουμε αφοσιωμένοι στο καθήκον μας.
Ειδικά εμάς τους Αποστράτους, μας αντιμετωπίζουν με αδιαφορία ή με αρνητικότητα, επειδή νομίζουν ότι δεν έχουμε πια δυναμική μέσα στην κοινωνία. Κι όμως, είμαστε ενεργοί πολίτες που έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε, να παλεύουμε στον στίβο της ζωής και να επιδιώκουμε πάντοτε την επίτευξη των στόχων μας.
Συνάδελφοι Αστυνομικοί, είτε εν αποστρατεία, είτε εν ενεργεία,
Αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για τη Χώρα, χάσαμε κι εμείς! Και χάσαμε πολλά! Χάσαμε τον Ασφαλιστικό μας Φορέα, σχεδόν χάσαμε τα Μερίσματά μας, η σύνταξή μας κινδυνεύει εξαιτίας τής μεταφοράς μας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο ΙΚΑ, χάσαμε την ιδιαιτερότητά μας που ήταν κατοχυρωμένη με δικαστική απόφαση.
Χάσαμε πολλά, αλλά δεν χάσαμε την ελπίδα μας, δεν χάσαμε την αγωνιστικότητά μας για ένα καλύτερο αύριο όχι μόνο για εμάς και τα παιδιά μας αλλά και για ένα καλύτερο αύριο αυτής της Κοινωνίας. Μιλάμε γι’ αυτή την Κοινωνία που όλοι μας υπηρετήσαμε τα προηγούμενα χρόνια με αυταπάρνηση, γι’ αυτή την Κοινωνία που σήμερα οι εν ενεργεία Αστυνομικοί συνεχίζουν να υπηρετούν με καρτερικότητα απέναντι σε κάθε αντιξοότητα, γι’ αυτή την Κοινωνία που οι Έλληνες και οι Ελληνίδες Αστυνομικοί θα συνεχίσουν να υπηρετούν και στο μέλλον είτε είναι εν στολή, είτε είναι εν αποστρατεία.
Η υπηρεσία μας γι’ αυτή την Κοινωνία δεν ήταν ποτέ τυπική, ήταν πάντοτε ουσιαστική και, προπαντός, αποτελεσματική, διότι ποτέ δεν πάψαμε να πιστεύουμε σε ιδανικά για τα οποία διαθέσαμε σχεδόν το σύνολο της ζωής μας.
Αγαπητοί συνάδελφοι, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, η σημερινή παρουσία όλων μας εδώ σ’ αυτή την Ημέρα Τιμής των Αποστράτων είναι παρουσία που δείχνει ενότητα και αποφασιστικότητα. Χαιρόμαστε λοιπόν που είμαστε σήμερα και πάλι μαζί, χαιρόμαστε που τιμάτε την προσφορά μας, αλλά κι εμείς σας τιμούμε για το έργο που συνεχίζετε να επιτελείτε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, με επικεφαλής τον Αστυνομικό μας Διευθυντή, Γιώργο Τζήμα.

Κύριε Διευθυντά.
Αφού σας ευχαριστήσω για την τιμή την οποία μάς κάνετε, σας δηλώνω ότι οι Απόστρατοι είναι κοντά σας, χαίρονται για τις σημαντικές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι είναι επιτυχίες που στηρίζουν τη μεγάλη υπόθεση της Ασφάλειας στην Πατρίδα μας και στον τόπο μας.
Εμείς οι Απόστρατοι σταθήκαμε, στεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό σας, ιδιαίτερα δε τώρα, στα πολύ δύσκολα. Χαιρόμαστε διότι υπάρχει ενότητα και συνεργασία μεταξύ μας, χαιρόμαστε διότι οι σχεδιασμοί μας και η δράση μας έχουν και τη δική σας συμπαράσταση.
Γι’ αυτό, εκ μέρους όλων των αποστράτων, θα ήθελα να ευχηθώ σ’ εσάς και στα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, καλή συνέχεια στο υπεύθυνο έργο σας, αλλά και πολλές επιτυχίες! Επίσης, να ευχηθώ σε όλους μας, καλό καλοκαίρι. Με υγεία και δύναμη»!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ