Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου στο 2ο «Balkan Fest» Kobanya Βουδαπέστης

ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΗΜΩΝ


Στο Δήμο Kobanya Βουδαπέστης μετέβη αποστολή του Δήμου Δίου-Ολύμπου προκειμένου να εκπροσωπήσει το Δήμο στο 2ο «Balkan Fest», που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου.
Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Νίκος Λάππας συνοδευόμενος από την σύζυγό του, ενώ η αποστολή απαρτιζόταν από μέλη της διοίκησης, χορευτές και οργανοπαίχτες του Πολιτιστικού Ομίλου Λίτοχώρου.
Μετά την υπογραφή μέσα στο 2016 πρωτοκόλλου συμφωνίας συνεργασίας οι επαφές και οι ανταλλαγές ανάμεσα στους δύο Δήμους εντείνονται και αναμένεται σύντομα να οδηγηθούμε και σε αδελφοποίηση.
Στην εκδήλωση του 2ου “Balkan Fest” που συμμετείχαν Ουγγρικά, Ελληνικά, Βουλγαρικά και Σερβικά συγκροτήματα δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πούμε ότι η αποστολή του Δήμου Dίου Ολύμπου με το συγκρότημα του ΠΟΛ κατά κοινή ομολογία θεατών και διοργανωτών “έκλεψε” την παράσταση!
Με την ευκαιρία της ολιγοήμερης επίσκεψης στην Βουδαπέστη ο Αναπληρωτής Δήμαρχος είχε επαφές με τον Δήμαρχο της Kobanya κ. Robert Kovacs, τους αντιδημάρχους κυρίους Gabor Radvanyi και Tibor Weeber, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Γιώργο Κολλάτο και τον Διευθυντή του Zrinyi Miklos Gimnazium της Kobanya κ. Laszlo Edenyi.
Συζητήθηκαν οι τρόποι συνέχισης κι επέκτασης της συνεργασίας, τα βήματα προς την αδελφοποίηση των δύο Δήμων, καθώς και η αδελφοποίηση του Zrinyi Miklos Gimnazium με το Γυμνάσιο Λιτοχώρου που προχωρά με γοργούς ρυθμούς.
Ο κ. Λάππας είχε ακόμη ανεπίσημες συναντήσεις με τον ελληνικής καταγωγής Βουλευτή  του Ουγγρικού Κοινοβουλίου κ. Λαοκράτη Κοράνη και με τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ουγγαρία κ. Αντώνιο Θεοχάρους, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, καθώς σε λίγους μήνες θα αναλάβει Πρέσβης Κύπρου στην Τσεχία.
Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η επίσημη συνάντηση του Αναπληρωτή Δημάρχου με τον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουγγαρία κ. Δημήτριο Λέτσιο που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βουδαπέστη. Πέρα από την επικείμενη αδελφοποίηση, ο κ. Λάππας ενημέρωσε τον Πρέσβη για την δυνατότητα αποστολής διδακτικού υλικού από τον Δήμο Δίου Ολύμπου προς την Ελληνική Κοινότητα όχι μόνο της Kobanya, αλλά και γενικότερα της Ουγγαρίας για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών των Ελληνόπουλων. Επίσης συζητήθηκε εκτενώς η δυνατότητα ενίσχυσης μέσω της Πρεσβείας της προσπάθειας τουριστικής προβολής του Δήμου Δίου-Ολύμπου, όχι μόνο με πρόσκληση στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βουδαπέστης (από τις σημαντικότερες της Κεντρικής Ευρώπης), αλλά και με την προώθηση μέσω της Πρεσβείας τουριστικού ενημερωτικού υλικού του Δήμου Δίου Ολύμπου σε μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ουγγαρίας.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ