Σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε Δημοτικό Σχολείο της Καρπάθου

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, από τον Αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης, κ. Δημήτριο Κατιρτζή,  στο υπέροχο νησί της Καρπάθου. Τα σεμινάρια διοργανώθηκαν από το Δημοτικό Σχολείο Διαφανίου σε συνεργασία με την ενορία Διαφανίου. Ο Αρχηγός του Σώματος Κατερίνης, έπειτα από πρόσκληση των διοργανωτών, την οποία αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά, μετέβηκε και διέμεινε στην Κάρπαθο από τις 11 έως τις 14 Μαΐου.
Η ιδέα και διοργάνωση των σεμιναρίων ήταν της δασκάλας του Δημοτικού Σχολείου Διαφανίου και συντοπίτισσά μας, κ.Αγγελικής Συροπούλου και στηρίχτηκε από τους δασκάλους του σχολείου και την εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας Διαφανίου. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις.

Η μεν πρώτη φάση, διάρκειας 15 ωρών, απευθυνόταν στους μαθητές του σχολείου, εκπαιδευτικούς και γονείς. Την δε δεύτερη φάση, ίσης διάρκειας, παρακολούθησαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν οι κάτοικοι ενός νησιού της άγονης γραμμής όπως είναι η Κάρπαθος, να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια  με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι υπηρεσίες υγείας σε αυτές τις περιοχές λειτουργούν είτε με έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού είτε δεν είναι καν στελεχωμένες. Γι’ αυτό το λόγο και οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική εφαρμογή Πρώτων Βοηθειών, οι οποίες προσαρμόστηκαν από τον Αρχηγό του Σώματος Κατερίνης ώστε να  καλύπτουν και περιπτώσεις Διάσωσης. Τα σεμινάρια κάλυψαν θέματα όπως βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης, επείγοντα περιστατικά, Βασική Υποστήριξη Ζωής (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή), αιμορραγίες, τραύματα,  μυοσκελετικές κακώσεις κ.α..
Πριν την επιστροφή του στην Κατερίνη, ο κ.Κατιρτζής, δώρισε στους κατοίκους του Διαφανίου, για τη δημιουργία υποδομής για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών,  υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό, όπως πιεσόμετρο, παλμικό οξύμετρο, αυχενικό κολάρο κ.α..
Ο Αρχηγός του Σώματος Κατερίνης θα ήθελε να εκφράσει τα συγχαρητήρια του στους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Διαφανίου και στην ενορία Διαφανίου για την ουσιαστική αυτή πρωτοβουλία τους η οποία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το παράδειγμα εφαρμογής σε όλες τις περιοχές της άγονης γραμμής και ταυτόχρονα να τους ευχαριστήσει θερμά για την εξαιρετική υποδοχή και φιλοξενία τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ