Εκπαιδευτικοί και μαθητές ενημερώθηκαν για το οικονομικό & παραγωγικό προφίλ της Πιερίας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+


Την Τρίτη 23 Μαΐου επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Πιερίας εκπαιδευτικοί και μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + με θέμα ««Health4Life», από την Πολωνία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Ιταλία.
Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το οικονομικό και παραγωγικό προφίλ της Πιερίας, το είδος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Νομό, τον αριθμό των επιχειρήσεων και τους κλάδους που δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις της Πιερίας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τη πρωτογενή παραγωγή και τα αγροτικά και παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται, καθώς και για τη μεταποίηση  και την επεξεργασία τους.  Έγινε περιγραφή του τουριστικού προϊόντος  του Νομού Πιερίας με όλα τα σχετικά στοιχεία για τις τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς η Πιερία είναι από τους λίγους τόπους που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, διαθέτοντας παραδοσιακούς οικισμούς, αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, με πλήθος εναλλακτικών δραστηριοτήτων, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προσπάθειες που καταβάλλει  έμπρακτα η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας για την προσέλκυση τουριστών και ταυτόχρονα την ενίσχυση της Πιερικής επιχειρηματικότητας δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια, λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις, διοργανώνοντας  επιχειρηματικές αποστολές, εκδηλώσεις, σεμινάρια.  Τους εκπαιδευτικούς και μαθητές συνόδευαν ο υποδιευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Κώστας Τσακιρίδης και οι καθηγήτριες κυρίες Γιαμουρίδου Μαρία και Κρικώνη Αναστασία.
Ο κ. Κ. Τσακιρίδης παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Πιερίας και τον Πρόεδρο κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου  για την ευγενική φιλοξενία και ενημέρωση. Στο τέλος μοιράστηκαν τα έντυπα με το Οικονομικό και Παραγωγικό προφίλ της Πιερίας και το Τουριστικό έντυπο του Επιμελητηρίου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ