Εκπαιδευτικοί και μαθητές ενημερώθηκαν για το οικονομικό & παραγωγικό προφίλ της Πιερίας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+


Την Τρίτη 23 Μαΐου επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Πιερίας εκπαιδευτικοί και μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + με θέμα ««Health4Life», από την Πολωνία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Ιταλία.
Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το οικονομικό και παραγωγικό προφίλ της Πιερίας, το είδος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Νομό, τον αριθμό των επιχειρήσεων και τους κλάδους που δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις της Πιερίας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τη πρωτογενή παραγωγή και τα αγροτικά και παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται, καθώς και για τη μεταποίηση  και την επεξεργασία τους.  Έγινε περιγραφή του τουριστικού προϊόντος  του Νομού Πιερίας με όλα τα σχετικά στοιχεία για τις τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς η Πιερία είναι από τους λίγους τόπους που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, διαθέτοντας παραδοσιακούς οικισμούς, αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, με πλήθος εναλλακτικών δραστηριοτήτων, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προσπάθειες που καταβάλλει  έμπρακτα η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας για την προσέλκυση τουριστών και ταυτόχρονα την ενίσχυση της Πιερικής επιχειρηματικότητας δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια, λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις, διοργανώνοντας  επιχειρηματικές αποστολές, εκδηλώσεις, σεμινάρια.  Τους εκπαιδευτικούς και μαθητές συνόδευαν ο υποδιευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Κώστας Τσακιρίδης και οι καθηγήτριες κυρίες Γιαμουρίδου Μαρία και Κρικώνη Αναστασία.
Ο κ. Κ. Τσακιρίδης παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Πιερίας και τον Πρόεδρο κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου  για την ευγενική φιλοξενία και ενημέρωση. Στο τέλος μοιράστηκαν τα έντυπα με το Οικονομικό και Παραγωγικό προφίλ της Πιερίας και το Τουριστικό έντυπο του Επιμελητηρίου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ