Προκήρυξη του 2ου North Olympus Trail Vrontou

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ 20 ΧΛΜ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

 

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλιομέτρων με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), καθώς και έναν μικρότερο αγώνα 6 χιλιομέτρων με την επωνυμία «Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης», στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Βροντούς. Στόχος των αγώνων είναι η ανάδειξη και η προβολή της βορειοανατολικής πλευράς του Ολύμπου.

Χαρακτηριστικά του αγώνα: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 20 περίπου χιλιομέτρων από τα οποία τα 18 χλμ. είναι σε μονοπάτια και 2 χλμ. σε δασικούς δρόμους και  άσφαλτο. Το υψόμετρο που θα κινηθεί είναι από 320 μ. έως 1.540 μ.
Δικαίωμα συμμετοχής : Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Κατηγορίες  νικητών - Έπαθλα : Μετάλλιο για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν.
Έπαθλα για τους τρεις πρώτους άντρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες.
Για τους άντρες προβλέπονται επιπλέον 4 κατηγορίες νικητών με βάση την ηλικία των αθλητών:
Α) 19-39 χρονών, Β) 40- 49 χρονών, Γ) 50-59, Δ) 60 + 
Για τις γυναίκες προβλέπονται επιπλέον 3 κατηγορίες νικητών με βάση την ηλικία των αθλητριών: Α) 19-39 χρονών, Β) 40- 55 χρονών, Γ) 56 + 
Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κατηγορίας, η ύπαρξη έξι αθλητών (για την βράβευση των τριών πρώτων) ή τριών ατόμων (για τη βράβευση του 1ου)
Οι 3 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης (αντρών και γυναικών) δεν συμπεριλαμβάνονται στις επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες νικητών.
Επίσης θα βραβευτεί ο μεγαλύτερος-η αθλητής/τρια που θα τερματίσει.
Ώρα Εκκίνησης - Αφετηρία - Τερματισμός: Ώρα Εκκίνησης: 9 π.μ. με αφετηρία και τερματισμό τα γραφεία τους Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς στη θέση Αγ. Απόστολοι. Τα γραφεία του συλλόγου βρίσκονται 4 χιλ δυτικά από το χωριό Βροντού με κατεύθυνση προς τον Όλυμπο.
Ώρα βραβεύσεων των νικητών: οι Απονομές θα ξεκινήσουν στις 14.30 στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΟΣ Βροντούς.
Σήμανση: Η σηματοδότηση έχει γίνει με πινακίδια διαστάσεων 13Χ13 κίτρινου και κόκκινου χρώματος και με πινακίδες σωστής κατεύθυνσης. Επίσης θα υπάρχουν εθελοντές στα δύσκολα σημεία όπου είναι απαραίτητο, για την συνέχιση της σωστής κατεύθυνσης των αθλητών.
Τροποποίηση διαδρομής: Εάν χρειαστεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών, οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν η να διακόψουν τον αγώνα, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών.
Δηλώσεις και Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 20 Ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται:
-    Αριθμός συμμετοχής BIB number με αναγραφή ονοματεπώνυμου κάθε συμμετέχοντα,
-    τροφοδοσία και υποστήριξη,
-    ηλεκτρονική χρονομέτρηση chip RFID,
-    αναμνηστικό μετάλλιο σε όσους τερματίσουν,
-    ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό και
-    υποστήριξη πρώτων βοηθειών.
Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο λογαριασμό της διοργάνωσης:
Ο λογαριασμός κατάθεσης είναι της Τράπεζας Πειραιώς:
IBAN  GR10  0171  6160  0066  1614  0382 267.
Ο λογαριασμός ανήκει στον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΡΟΝΤΟΥΣ. Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο καθώς και τον αγώνα North Olympus Trail Vrontou 20 χλμ.
Στην κατάθεση να αναγράφεται οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο του καταθέτη.
Το αντίγραφο της κατάθεσης θα πρέπει να προσκομιστεί στη γραμματεία των αγώνων.
Επίσης μπορείτε να πληρώσετε και στον ταμία του ΕΟΣ Βροντούς, Σπανό Γιώργο τηλ. 6973 804 843.
Παράδοση των αριθμών: Την ημέρα του αγώνα, Κυριακή 4 Ιουνίου 7:30-8:30  από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.
Αριθμός Αθλητή: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό.
Ασφάλιση των αθλητών: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους. Θεωρείται ως αυτονόητο ότι κάθε αθλητής που υποβάλει αίτηση συμμετοχής στον αγώνα, έχει ως ενήλικας πλήρη επίγνωση της πρόθεσής του να πάρει μέρος σε ένα αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται σε ορεινό περιβάλλον, με αντίξοες κατά κανόνα συνθήκες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων. Παρόλα αυτά θα υπάρχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κατερίνης (τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών) που θα υποστηρίζει τον αγώνα.
Πρόγραμμα:
Κυριακή 4/5/2017 - Αγ. Απόστολοι Βροντούς
-    07:30-08:30  Παραλαβή τσάντας αθλητών του αγώνα.
-    09.00  Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος διαδρομής 20 χλμ.
-    09.30 Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος διαδρομής 6 χλμ.
-    12.00 Βραβεύσεις αγώνα 6 χλμ. ορεινού τρεξίματος
-    14:30 Βραβεύσεις αγώνα 20 χλμ. ορεινού τρεξίματος
Οι υποστηρικτές του αγώνα είναι:
-    το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης,
-    η Διασωστική Ομάδα Κατερίνης,
-    η ομάδα Olympus Mountain Activities,
-    ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας ΣΥΡΑΠ,
-    η Ποδηλατική Απόδραση Κατερίνης,
-    η Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Δήμου Δίου,
-    ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγ. Σπυρίδωνα,
-    ο ΕΟΣ Κατερίνης,
-    ο ΣΕΟ Κατερίνης ,
-    ο ΕΟΣ Καρίτσας,
-    ο ΕΟΣ Πέτρας
-    ο Ορειβατικός Σύλλογος Αιγινίου,
-    η ομάδα Ουρλιά (Δίον)
-    η ομάδα του  Olympus Mythical Trail
-    η ομάδα του Olympus  Marathon
-    ο ΕΟΣ Βροντούς
Τον αγώνα στηρίζουν επίσης ως συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου Ολύμπου.
Εγγραφές
Οι εγγραφές ξεκίνησαν την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 και θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017.
Διαμονή
Καταφύγιο Κρεβάτια – Όλυμπος
Για την διαμονή σας, στη περιοχή μπορείτε να επισκεφτείτε το δικό μας καταφύγιο στο οροπέδιο Κρεβάτια και σε υψόμετρο 1.010μ. Για να φτάσουμε εκεί περνάμε το χωριό Βροντού και ακολουθούμε το χωματόδρομο από την Αγ. Τριάδα και σε περίπου 20 λεπτά θα βρίσκεται στο καταφύγιο. Έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 20 άτομα σε δυο δωμάτια. Λειτουργεί οργανωμένη κουζίνα με σπιτικά πιάτα και μεζέδες. Από το καταφύγιο ξεκινούν μονοπάτια κάθε είδους, από μια ολιγόωρη κυκλική βόλτα με επιστροφή πάλι στο καταφύγιο έως πολύωρη πεζοπορία έως το οροπέδιο των Μουσών.
Πληροφορίες Τσιμήτρης Ιωάννης & Σπανός Κώστας 6944547441 και 6942665896
Πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες
Για πληροφορίες που αφορούν τους αγώνες  μπορείτε να απευθύνεστε στον πρόεδρο του ΕΟΣ Βροντούς Γάκη Ιωάννη (τηλ 697 222 4665) και στα μέλη Τασίκα Αθανασία (τηλ 697 845 1330) και Σπανό Γιώργο (τηλ.6973 804 843) και στο στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15 Μάρτιος 2018, 14.03
2018-03-15-12-04-30Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται άμεσα το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες Μπροστά σε ένα νέο τοπίο για την κυκλοφορία στους δρόμους και τις παραβάσεις...
15 Μάρτιος 2018, 13.59
-------40--Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Σταμάτα, με άνδρα που σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το συμβάν σημειώθηκε τα...
15 Μάρτιος 2018, 13.58
2018-03-15-11-59-26 Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα καθώς και σε «πάγωμα» των τουριστικών επισκέψεων στη γείτονα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ