Η εξάλειψη της βίας συνιστά δείκτη πολιτισμού και δημοκρατίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με στόχο την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και της έμφυλης βίας κατά των γυναικών, σειρά ομιλιών – παρουσιάσεων σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της  Πιερίας, υλοποιεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Πιερίας Αθανάσιο Χαρίση.
«Η καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων, της έμφυλης βίας, καθώς και της βίας εν γένει είναι ευθύνη όλων μας, ενώ η εξάλειψή της συνιστά δείκτη πολιτισμού και δημοκρατίας. Το μήνυμά μας είναι: Καμία ανοχή στη βία. Μαθαίνω – Αντιδρώ – Προστατεύομαι» επισημαίνει σε δήλωσή της, με αφορμή τις ενημερωτικές εκδηλώσεις, η Αντιδήμαρχος Κατερίνης και υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό, το Εσπερινό Γυμνάσιο Κατερίνης, τα επιστημονικά στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου, ανταποκρινόμενα στην εκδήλωση ενδιαφέροντος του διευθυντή της σχολικής μονάδας Αθαν. Κωνσταντίνου και του Συλλόγου Διδασκόντων πραγματοποίησαν ομιλία – παρουσίαση, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Πιερίας.
Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη μορφή συνάντησης διάρκειας 2 διδακτικών ωρών και παρουσιάσθηκε σε δύο ενότητες.
Η πρώτη ενότητα επικεντρώθηκε στην ισότητα των δύο φύλων και τα έμφυλα στερεότυπα, ενώ η δεύτερη ενότητα στην ενδοοικογενειακή βία από ψυχοκοινωνική και νομική πλευρά.
Οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Κατερίνης παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση, ενώ στην συνέχεια έθεσαν ερωτήματα, απορίες και προβληματισμούς στα επιστημονικά στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου και ακολούθησε διαλογική συζήτηση. Αξίζει να αναφερθεί, ότι, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κατερίνης προγραμματίζει την συνέχιση της δράσης ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας του Ν. Πιερίας και κατά την σχολική περίοδο 2017-2018.

Στοιχεία επικοινωνίας : Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κατερίνης

Οδός  : Αυγουστίνου 21(Εργατικές κατοικίες)
Τηλ. / fax  : 23510 36678
e-mail  : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 07.00 – 16.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ