Η εξάλειψη της βίας συνιστά δείκτη πολιτισμού και δημοκρατίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με στόχο την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και της έμφυλης βίας κατά των γυναικών, σειρά ομιλιών – παρουσιάσεων σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της  Πιερίας, υλοποιεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Πιερίας Αθανάσιο Χαρίση.
«Η καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων, της έμφυλης βίας, καθώς και της βίας εν γένει είναι ευθύνη όλων μας, ενώ η εξάλειψή της συνιστά δείκτη πολιτισμού και δημοκρατίας. Το μήνυμά μας είναι: Καμία ανοχή στη βία. Μαθαίνω – Αντιδρώ – Προστατεύομαι» επισημαίνει σε δήλωσή της, με αφορμή τις ενημερωτικές εκδηλώσεις, η Αντιδήμαρχος Κατερίνης και υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό, το Εσπερινό Γυμνάσιο Κατερίνης, τα επιστημονικά στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου, ανταποκρινόμενα στην εκδήλωση ενδιαφέροντος του διευθυντή της σχολικής μονάδας Αθαν. Κωνσταντίνου και του Συλλόγου Διδασκόντων πραγματοποίησαν ομιλία – παρουσίαση, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Πιερίας.
Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη μορφή συνάντησης διάρκειας 2 διδακτικών ωρών και παρουσιάσθηκε σε δύο ενότητες.
Η πρώτη ενότητα επικεντρώθηκε στην ισότητα των δύο φύλων και τα έμφυλα στερεότυπα, ενώ η δεύτερη ενότητα στην ενδοοικογενειακή βία από ψυχοκοινωνική και νομική πλευρά.
Οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Κατερίνης παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση, ενώ στην συνέχεια έθεσαν ερωτήματα, απορίες και προβληματισμούς στα επιστημονικά στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου και ακολούθησε διαλογική συζήτηση. Αξίζει να αναφερθεί, ότι, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κατερίνης προγραμματίζει την συνέχιση της δράσης ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας του Ν. Πιερίας και κατά την σχολική περίοδο 2017-2018.

Στοιχεία επικοινωνίας : Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κατερίνης

Οδός  : Αυγουστίνου 21(Εργατικές κατοικίες)
Τηλ. / fax  : 23510 36678
e-mail  : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 07.00 – 16.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ