Συνάντηση με το διοικητή της Τροχαίας Κατερίνης

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ:
ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ  ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Κάλεσμα για δραστηριοποίηση στην 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (8-14 Μαΐου 2017) δόθηκε και φέτος από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με κεντρικό μήνυμα «Σώστε ζωές, ελαττώστε ταχύτητα».
Τα θύματα τροχαίων συγκρούσεων ετησίως ανέρχονται στα 1.250.000, τα μισά από τα οποία είναι ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου, πεζοί και ποδηλάτες. Για 1 στα 5 τροχαία ευθύνεται η ταχύτητα: Η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στόχευε στην κατανόηση του κινδύνου και στη δραστηριοποίηση, ώστε να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ταχύτητας.
Για το θέμα της ταχύτητας, αλλά και γενικότερα για ζητήματα οδηγικής συμπεριφοράς συζήτησαν ήδη από τα τέλη του περασμένου μήνα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ποδηλατικής Από-Δρασης με τον διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης κ. Δημήτριο Τσαουσίδη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε ο σύλλογος στο κέντρο της Κατερίνης, σχετικά με τις οδηγικές συνήθειες των χρηστών του οδικού δικτύου στην πόλη. Αξιοσημείωτη η αναφορά του κ.  Τσαουσίδη στην τακτική πλέον διενέργεια αλκοτέστ και σε ποδηλάτες στην πόλη της Κατερίνης.
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας είχε εντάξει στα πλαίσια αυτής της θεματικής εβδομάδας, ποδηλατική παρουσίαση και ποδηλατοβόλτα με τα Δημοτικά Σχολεία Παραλίας και Καλλιθέας, τονίζοντας για άλλη μια φορά τη σημασία της παιδείας για την πρόληψη τροχαίων συγκρούσεων.
Φέτος, η κατάληξη της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας συνέπεσε με την 10η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, με κεντρικό μήνυμα «Δίνουμε προτεραιότητα στο ποδήλατο», η οποία διοργανώθηκε από την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας με ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους ποδηλάτες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ