Ίδρυση φυλακών στην Πέτρα: ξανά στο προσκήνιο με την επίσκεψη του Κ. Καραγκούνη στην Πιερία

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ «ΕΚΛΕΚΤΟΣ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

 

Πρόταση για ίδρυση φυλακών στην Πέτρα Ολύμπου ή ευρύτερα στην Πιερία επανήλθε κατά την επίσκεψη του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Καραγκούνη, στην Πιερία. Η πρόταση αυτή συζητήθηκε τόσο κατά τη σύσκεψη που οργάνωσε η ΝΟΔΕ με Δικηγόρους της πόλης και του Νομού, όσο και κατά τη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε.
Την πρόταση κατέθεσε ο τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, Αθανάσιος Λιακόπουλος, Δικηγόρος της πόλης, αναφέροντας τα εξής: «Εγώ το έβαλα (σήμερα) το θέμα μέσα στα πλαίσια σαν πρόταση του Τομέα Δικαιοσύνης που έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε εδώ πέρα τον αρμόδιο. Είναι μια πρόταση που και τότε την πίστευα (2008) και τώρα την πιστεύω, αλλά και συντεχνιακά θα ωφελούσε πάρα πολύ και τον τόπο και τους Δικηγόρους αλλά και τον τόπο… και τις θέσεις εργασίας. Άλλο το τότε (τί αντιδράσεις υπήρχαν το 2008), άλλο το τώρα», σημείωσε ο κ. Λιακόπουλος.
Ένα από τα θέματα που επίσης συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ήταν και οι μεταρρυθμίσεις που έχει στο πρόγραμμά της η Νέα Δημοκρατία και που θα προωθήσει μετά τις εκλογές, όταν, κατά τα φαινόμενα, θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της Χώρας.
Ο Βουλευτής Κώστας Καραγκούνης μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις και την αποφασιστικότητα της Νέας Δημοκρατίας να τις προωθήσει, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πρέπει να ξέρετε ότι τον κεντρικό πυρήνα ενός προγράμματος και την πολιτική κατεύθυνση τη δίνει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και όλα τα στελέχη πειθαρχούν στις αλλαγές και στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο θα καταθέσουμε, το οποίο θα εφαρμόσουμε.
Η Νέα Δημοκρατία δεν συνηθίζει να καταθέτει προγράμματα Θεσσαλονίκης (όπως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ) στα οποία (προγράμματα) λέμε άλλα πριν τις εκλογές και κάνουμε άλλα μετά τις εκλογές, και πόσο μάλλον τώρα που ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης προτάσσει -και καλώς προτάσσει- τη συμφωνία αλήθειας, γιατί κι ο κόσμος έχει βαρεθεί τόσα ψέματα, όλο αυτό το διάστημα».
Επιπλέον, στη συνέντευξη τύπου, αντικείμενο συζήτησης κατέστη και ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε, πρόσφατα, ως τον «εκλεκτό» της κυβέρνησης.
Κατά τον κ. Καραγκούνη, σε δυτικές δημοκρατίες δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν νόμοι προσωπικοί. Επειδή, δε, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση εμφανίζεται να θέλει να νομοθετεί προσωπικά για τον Ιβάν Σαββίδη, εκεί εξηγείται και η λέξη που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί του επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, ότι δηλαδή είναι «εκλεκτός» της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρώτα απ’ όλα υπάρχει ένα ζήτημα κακής νομοθέτησης. Αλλά, από κει και πέρα, υπάρχει κι ένα ζήτημα συνταγματικότητας.
Δεν μπορείς να λες στη Βουλή (εσύ) ο συγκυβερνήτης -γιατί επιμελώς ο κ. Πρωθυπουργός προσπάθησε να το αποκρύψει- ότι, στην ουσία, νομοθετούμε για τον κ. Σαββίδη. Δεν υπάρχουν νόμοι προσωπικοί! Δεν υπάρχουν νομοθετήσεις ως προσωπικά χατίρια! Και μόνο που ειπώθηκε αυτό από την κυβέρνηση, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Για ’μένα (δημιουργεί) θεσμικό πρόβλημα.
Δεν έχει να κάνει λοιπόν ούτε με τον κ. Σαββίδη ούτε με οποιονδήποτε κ. Σαββίδη. Εδώ έχει να κάνει με τη νομοθέτηση της κυβέρνησης με απροκάλυπτο τρόπο, λες και μπορούμε να νομοθετούμε για συγκεκριμένους ανθρώπους. Αυτά δεν γίνονται -συγγνώμη που θα το πω- σε δυτικές δημοκρατίες, γίνονται σε άλλα καθεστώτα… Αυτό ως πρώτη αρχή.
…Εμείς (στη ΝΔ) είμαστε πάρα πολύ συγκεκριμένοι και λειτουργούμε πολύ συγκεκριμένα και θεσμικά. Λέμε ότι δεν μπορείς να νομοθετείς για πρόσωπα. Εάν νομοθετείς για πρόσωπα και για συγκεκριμένα (πρόσωπα), πώς να λέγεται (κάποιος) διαφορετικά; Εκλεκτός, λέγεται. Δεν λέγεται κάπως αλλιώς…».
Η παρουσία του Βουλευτή Κώστα Καραγκούνη στην Πιερία ολοκληρώθηκε με συμμετοχή του και ομιλία του στη συνεστίαση της ΝΟΔΕ Πιερίας που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ