Ημερίδα για την Παραδοσιακή Ποντιακή Μουσική

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Οι Ποντιακοί Σύλλογοι του νομού Πιερίας σε συνεργασία με τους ανά σύλλογο δασκάλους των ποντιακών μουσικών οργάνων, με χαρά ανακοινώνουν τη διοργάνωση ημερίδας για την ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 και ώρα 7μ.μ. στην πάνω αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «ΕΚΑΒΗ», στην Κατερίνη.
Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές και απόφοιτους των τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων των συλλόγων του νομού αλλά και σε μουσικούς και οργανοπαίκτες του είδους, χορευτές, διοικητικά στελέχη σωματείων και γενικότερα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα (ανοιχτή στο κοινό).
Στόχος της ημερίδας είναι η -μέσα από την έρευνα- κατανόηση των εξής:
Τί είναι και τί σημαίνει η παραδοσιακή μουσική.
Ερμηνευτικές ιδιαιτερότητες στη μουσική, ανά περιοχή του Πόντου.
Η αλλοίωση της ποντιακής μουσικής στο πέρασμα του χρόνου, χωρίς τη γνώση και τη μελέτη του παλιού, η υφιστάμενη κατάσταση και οι προοπτικές στο μέλλον.
Με λίγα λόγια, στόχος είναι να δοθούν όλα τα απαραίτητα γνωσιακά -γύρω από την ποντιακή μουσική- εφόδια στους νέους -και όχι μόνο- μουσικούς, έτσι ώστε η σημασία της παράδοσης να γίνει κατανοητή και τεκμηριωμένη και η ενασχόλησή τους με την ποντιακή μουσική περισσότερο συνειδητή.
Εισηγητές, οι διακεκριμένοι επιστήμονες του ποντιακού χώρου:
Μυροφόρα Ευσταθιάδου, Δρ. Λαογραφίας.
θέμα: «Παραδοσιακά ή Νεοποντιακά; Προβληματισμοί και Διλήμματα»
Νίκος Μιχαηλίδης, Δρ. Ανθρωπολογίας.
θέμα: «Η Ποντιακή Μουσική στον 21ο αιώνα»
Μετά το πέρας της κάθε εισήγησης θα υπάρξει η δυνατότητα να τεθούν ερωτήσεις από το κοινό και να γίνει σύντομη συζήτηση για να δοθούν διευκρινήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ