Με μετάλλια και βραβεύσεις «άνοιξε» το 2017 για τους Οίνους της Πιερίας

ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΟΙΝΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ 17ο ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την εξαιρετική ποιότητά τους επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά οι οίνοι Πιερίας (Π.Γ.Ε. Πιερία). Στον φετινό 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός οίνου που πραγματοποιείται στη χώρα μας, οι οίνοι Πιερίας (Π.Γ.Ε. Πιερία) απέσπασαν, τρία (3) χρυσά, ένα (1) αργυρό, καθώς και μία ειδική διάκριση.

Την αυλαία των βραβεύων άνοιξαν για φέτος οι οινοπαραγωγοί, αδελφοί Χρυσοστόμου από την Πύδνα (Κίτρος) Πιερίας, ο Απόστολος Κούρτης από την Ράχη Πιερίας και η Γ. Γαρυπίδης ΜΕΠΕ από την Πύδνα (Κίτρος) Πιερίας. Οι παραπάνω οίνοι της Πιερίας μπόρεσαν να διακριθούν ανάμεσα στους 783 που πήραν φέτος μέρος στον διαγωνισμό, ο οποίος παρουσίασε μια αύξηση συμμετοχής κατά 21% σε σχέση με τον περσινό.

Αναλυτικά οι αδελφοί Χρυσοστόμου απέσπασαν δύο βραβεία, ένα χρυσό στο κρασί «Μουσαίος», οίνος ερυθρός, ξηρός, εσοδείας 2013. Επίσης απέσπασαν και ένα αργυρό στο κρασί, «Μαλαγουζιά Βαρέλι» οίνος λευκός ξηρός εσοδείας 2015. Ο Απόστολος Κούρτης απέσπασε ένα χρυσό με το κρασί «Oniros» οίνος ερυθρός, ξηρός, εσοδείας 2013.

Τέλος η Γ. Γαρυπίδης ΜΕΠΕ χάρισε στην Πιερία ένα ακόμη χρυσό με το κρασί, «Kitrvs Malagouzia» οίνος λευκός, ξηρός, μονοποικιλιακός από την ποικιλία Μαλαγουζιά εσοδείας 2016. Ο ίδιος οίνος τιμήθηκε και με ειδική διάκριση στον διαγωνισμό.

Οι οινοπαραγωγοί μας με τις συνεχείς διακρίσεις τα τελευταία χρόνια ενισχύουν την ταυτότητα, το «terroir» των Πιερικών Οίνων όπως αυτό διαμορφώνετε από τη γεωγραφική θέση, και τη σύσταση του εδάφους της Πιερίας, το μικροκλίμα, τους ζωντανούς οργανισμούς και τον ίδιο τον άνθρωπο (οινοπαραγωγό).

Συνεπώς είναι αναμφισβήτητο πως ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα των βραβευμένων Προστατευμένων Γεωγραφικής Ένδειξης Οίνων Πιερία (Π.Γ.Ε.), εκφράζουν την προέλευσης τους και απεικονίζουν με το καλύτερο τρόπο την εικόνα της Πιερίας μας καθώς τα απολαμβάνουμε γευόντάς τα.

Δημήτρης Ρουκάς M.Sc.
Τεχν. Γεωπόνος Ε
πιστημονικός Συνεργάτης Π. Ε. Πιερίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ