Εκπαίδευση πολιτών στη χρήση απινιδωτή εξωτερικού χώρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού με την  ΔΗ.ΚΟΙ.ΝΕ  ολοκλήρωσαν την διαδικασία της προμήθειας τεσσάρων (4) απινιδωτών εξωτερικού χώρου για να τοποθετηθούν σε πρώτη φάση ένας (1) στο Αιγίνιο, ένας (1) στον Κολινδρό, ένας (1) στην Πύδνα και ένας (1) στο Μακρύγιαλο με πρόσβαση των κατοίκων όλο το 24/ωρο.   O Αυτόματος Εξωτερικός Aπινιδωτής είναι μια συσκευή που έχει την ιδιότητα, αν εφαρμοστεί άμεσα στο θώρακα του ανθρώπου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή και γενικά αρρυθμίες καρδιάς  αφού αναλύσει τον καρδιακό ρυθμό, με βάση ειδικό λογισμικό που διαθέτει, να αναγνωρίσει τις επικίνδυνες αρρυθμιολογικές καταστάσεις και να προβεί σε απινίδωση, επαναφέροντας τον καρδιακό ρυθμό. Με αυτό τον τρόπο η χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή αυξάνει θεαματικά την πιθανότητα επιβίωσης μετά από καρδιακή ανακοπή.

Η χρήση κάθε απινιδωτή θα γίνεται  από εθελοντές  χρήστες, πολίτες κάθε πόλης  όπου  θα τοποθετηθεί ο εξωτερικός απινιδωτής  που θα παρακολουθήσουν την απαιτούμενη εκπαίδευση  στον τόπο τους από το ΕΚΑΒ Ν Πιερίας την ημέρα που θα σας ανακοινώσουμε και θα λάβουν και την σχετική πιστοποίηση χρήσης, Παρακαλούνται οι πολίτες ,κάθε πόλης που θα τοποθετηθεί απινιδωτής  από ηλικία 14 χρονών και πάνω  όπως και κάθε οικογένεια να μεριμνήσει με εκπρόσωπός τους να δηλώσουν  συμμετοχή στην εκπαίδευση έτσι ώστε όταν χρειαστεί η χρήση του απινιδωτή να υπάρχει πάντα κοντινός άνθρωπος να τον χειριστεί . Αυτοί που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην εκπαίδευση χρήσης του εξωτερικού απινιδωτή  να απευθύνονται τηλεφωνικώς δίνοντας τα παρακάτω στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο , τηλέφωνα επικοινωνίας και (email εφόσον υπάρχει).
Για το Αιγίνιο:
κ. Αργυρώ Κουρέα Δημοτικό Κατάστημα τηλ. 2353 350100  κιν. 6947612406 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
κ. Βικτώρια Αβράμ στο πρόγραμμα βοήθεια στον Δήμο         τηλ. 2353 350129  και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Για τον Κολινδρό:
1.  κ. Θωμά Γκέκα Δημοτικό Κατάστημα τηλ 2353 350119,           κιν 6972059298 και e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2. κ. Στρατηγοπούλου Χρυσούλα στο πρόγραμμα βοήθεια             τηλ. 2351352121  και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Για την Πύδνα
κ. Ευπραξία Κομψελίδου  Δημοτικό Κατάστημα  τηλ. 2351 352121 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Για τον Μακρύγιαλο
1.  κ. Μάγδα Πούλιου  στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι 
τηλ 2353 350310 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ