Ψηφιοποιείται το αρχείο του Δημ. Συμβουλίου Κατερίνης

ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιοποίηση και διαφύλαξη του αρχειακού υλικού του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, έπειτα από πρωτοβουλία του  Προέδρου του Δ.Σ. Θανάση Λιακόπουλου.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην διάσωση και διαφύλαξη του πολύτιμου αρχείου του Δ.Σ. Κατερίνης. Περαιτέρω, δίνεται η δυνατότητα σε όσους  θέλουν  να εντρυφήσουν στις αποφάσεις και τα πρακτικά του Δήμου Κατερίνης και των πρώην «καποδιστριακών» Δήμων.

Η ψηφιοποίηση του αρχείου του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επιβαρύνει οικονομικά τον δήμο και τους δημότες, καθώς η όλη διαδικασία γίνεται από τους υπαλλήλους  του Δήμου, οι οποίοι  προχωρούν σταδιακά στην  καταγραφή και ταξινόμηση όλων των εγγραφών, ανά χρονική περίοδο.

«Αποτελεί ένα μεγάλο εγχείρημα για τον δήμο μας η διάσωση και αξιοποίηση του αρχειακού υλικού. Ένα αρχείο εγκιβωτισμένο δεν αποτελεί χρήσιμο υλικό για τον πολίτη, ενώ, με την πάροδο των χρόνων, κινδυνεύει να καταστραφεί. Ως διοίκηση λάβαμε την απόφαση να προχωρήσουμε  στην αξιοποίηση όλου αυτού του πολύτιμου αρχείου προς όφελος των δημοτών, αλλά και της  ιστορίας  του τόπου μας.

Το ζήτημα στις ημέρες μας είναι η προσβασιμότητα σε αυτό το αρχείο, η μέγιστη αξιοποίησή του και παράλληλα η διαφύλαξή  του από τη φθορά. Η όλη προσπάθεια έγκειται στη φιλοσοφία του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη περί ψηφιοποίησης των εγγράφων του Δήμου», ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ