ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ Ή ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ

ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ;

Κλαυσίγελος με την υπόθεση επιστροφής του αγροτικού πετρελαίου στους υπομονετικά περιμένοντες αγρότες μας και δεν ξέρω πλέον αν είναι ανεπαρκέστατοι να διαχειριστούνε κρίσεις και πληρωμές ή απλά ακατάλληλοι για κάτι τέτοιο.

Εν μέσω μάλιστα αγροτικών κινητοποιήσεων και ξεσηκωμένων αγροτών επιχείρησαν για να κατευνάσουν τα πνεύματα να κάνουν τις πληρωμές του αγροτικού πετρελαίου άρον άρον, παρότι δήλωναν από τον περασμένο Νοέμβριο-δηλαδή εδώ και 3 ολόκληρους μήνες- ότι «είναι θέμα χρόνου να πληρωθούν οι δικαιούχοι αγρότες την επιστροφή του αγροτικού τους πετρελαίου» για τα έτη 2013 και 2014. Μάταια περίμεναν να πάρουν τα ελάχιστα ποσά οι αγρότες μας την 1η Φεβρουαρίου όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, αφού το μπάχαλο της ανικανότητάς τους σε μια απλή διαχείριση τείνει να παγιωθεί στην θλιβερή καθημερινότητα που βιώνουν οι αγρότες μας. Και ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι απλά ανίκανοι ή ακατάλληλοι να διαχειριστούνε τέτοια θέματα;

 

Για να μην τους… αδικήσουμε θα πω ότι είναι και τα δύο!

 

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ

Ούριο άνεμο στις εξαγωγές των ακτινιδίων είδε πρόσφατα ΜΜΕ πανελλήνια εμβέλειας και δεν ξέρω αν αυτός ο άνεμος περιλαμβάνει και τα κανόνια που βάρεσαν κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι έμποροι που μέχρι πρότινος έχαιραν εκτίμησης από την πλειοψηφία των συνεργαζόμενων με αυτούς αγροτών.

Δεν θα μπω ούτε στον πειρασμό, πολλώ δε μάλλον στην διαδικασία να προχωρήσω στο να κατονομάσω κάποιους εμπόρους που και φέτος πήρανε ακτινίδια δίνοντας κάποια ποσά στους αγρότες-παραγωγούς και στην συνέχεια ενώ υποσχέθηκαν να δώσουν εξόφληση «μέσα στις γιορτές» δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους και παρέπεμψαν μάλιστα στην εξόφληση για τις γιορτές του Πάσχα τινάζοντας στον αέρα προϋπολογισμούς και προγραμματισμούς στους παθόντες αγρότες.

Δεν είναι βέβαια ούτε η πρώτη, ελπίζω όμως να είναι η τελευταία φορά που έμπορος δεν τηρεί την υπόσχεσή του, αν και νομίζω ότι και στην περίπτωση αυτή με την ελπίδα θα μείνουμε όλοι μας!

ΠΕΤΑΝΕ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ

ΤΟΥ ΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ

Σε ποσοστό 14% στο μηνιαίο εισόδημα καθορίζεται η μηνιαία εισφορά του κλάδου σύνταξης για αγρότες και κτηνοτρόφους από 1η Ιανουαρίου 2017 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2017, σύμφωνα με την εφαρμοστική εγκύκλιο την οποία εξέδωσε την τέλη Ιανουαρίου ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. Η εισφορά αυτή, που αφορά περίπου 650.000 αγρότες, θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2017 (πρώτη μηνιαία δόση Ιανουαρίου 2017). Σημειωτέον ότι για το 2018 το ποσοστό ανεβαίνει στο 16%, για το 2019 στα 18%, για το 2020 στο 19%, για το 2021 στο 19,5% και κορυφώνεται για το 2022 και μετά στο 20%. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ από 01/01/2017 επέρχονται αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των προσώπων που υπάγονται βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων ΟΓΑ, όπως αυτές ίσχυαν έως την έναρξη ισχύος του νόμου, στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν πολύ ψιλά γράμματα για τους ανθρώπους που αποφασίζουν για τους αγρότες μας!

ΜΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΓΟΡΕΣ;

Από 200-2.500 Ευρώ κυμαίνονται πλέον τα πρόστιμα που επιβάλλει η πολιτεία για παραβάσεις στις λαϊκές. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας «είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός των ποσών των προστίμων, τα οποία επιβάλλονται να υπακούουν στις διαμορφωθείσες νέες συνθήκες στην αγορά και στην οικονομία της χώρας διατηρώντας παράλληλα την αποτρεπτική τους ισχύ». Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας στην σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ οι υφιστάμενες οικονομικές συνθήκες σε συνδυασμό με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, είχαν ως συνεπακόλουθο και τη σημαντική μείωση των προσόδων των πωλητών υπαιθρίου εμπορίου και απαιτεί αναλογική αναπροσαρμογή των προστίμων. Η επίσημη πολιτεία το μυαλό της το έχει μόνον στο πώς να επιβάλει οικονομικά πρόστιμα και στο πώς να μαζέψει χρήματα από τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής, αντί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη που τόσο χρειάζεται η χώρα μας!

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΗ 2017 Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Ανοιχτή μέχρι την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 θα παραμείνει η πρόσκληση για την ένταξη φορέων αναπαραγωγής καθαρών φυλών καθώς και Ομάδων Παραγωγών και συνεταιρισμών, στο Μέτρο «Γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία», που καλύπτει δαπάνες τεχνικής υποστήριξης των κτηνοτρόφων σε όλες τις αγροτικές περιοχές της χώρας, για τη διατήρηση και αξιοποίηση των εγχώριων φυλών αγροτικών ζώων. Την προσοχή σας όμως γιατί η πρόσκληση θα ξανανοίξει από την 1η έως της 31 η Ιουλίου 2017, ενώ από το 2018, η υποβολή αιτήσεων στήριξης θα πραγματοποιείται από την 1η έως την 31η Ιανουαρίου και από την 1 η έως της 31 η Ιουλίου κάθε έτους μέχρι και το σωτήριο έτος 2020.

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ;

Εξετάζοντας η γνωστή εφημερίδα New York Times τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων κατέληξαν πως «...οι καλλιέργειες με γενετικά τροποποιημένους σπόρους σε στις ΗΠΑ και Καναδά δεν πέτυχαν αυξήσεις των αποδόσεων, ούτε μείωσαν την χρήση των χημικών φυτοφαρμάκων» ! «... εξαφάνισαν όμως εκατοντάδες τοπικές ποικιλίες και υποχρεώνουν κάθε χρόνο τους αγρότες να αγοράζουν τον σπόρο για τις καλλιέργειες τους ... ελευθερώνουν δε στο περιβάλλον νέο τροποποιημένο γενετικό υλικό, χωρίς να γνωρίζουν τις ακριβείς συνέπειες στο οικοσύστημα, άλλα και στον άνθρωπο που καταναλώνει την τροφή αυτή…». Γνωστά και χιλοεπαναλαμβανόμενα όλα αυτά αλλά οι πολυεθνικές των Γενετικά Μεταλλαγμένων ανά την υφήλιο συνεχίζουν αθόρυβα και μεθοδικά την παραγωγή και διακίνηση αυτών των ειδών, προματάροντάς τα ως μια πολύ καλή και οικονομική εναλλακτική λύση πρόταση στο σοβαρό θέμα ικανοποιητικής διατροφής της ανθρωπότητας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ