Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για τις παρεμβάσεις στο ποτάμι

ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ»

Εδώ και 9 χρόνια αγωνιζόμαστε για την ανάπλαση του Πέλεκα ποταμού ώστε να αποτελέσει κομμάτι του αστικού ιστού και πόλος έλξης για όλη την Πιερία.
Σε αυτά τα 9 χρόνια συνέπεσε να σχεδιαστεί και να υλοποιείται το έργο της περιφερειακής οδού Κατερίνης. Αγκαλιάσαμε θετικά το έργο σαν μια ευκαιρία να υλοποιηθεί η ανάπλαση της περιοχής και η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης μας. Η αγωνία μας είναι το έργο να υλοποιηθεί σύμφωνα με την επιστήμη και την τεχνική των έργων, τηρώντας πάντα τους νόμους .
Κι αυτό πρέπει να το διασφαλίσουν οι αρμόδιες αρχές. Για το λόγο αυτό βρεθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο να μας ενημερώσουν για το έργο, μιας και το θέμα ήταν η έγκριση της αντιπλημμυρικής μελέτης του Πέλεκα. Δε μας άκουσαν αλλά ούτε μας ενημέρωσαν. Παρακολουθώντας από κοντά το έργο και μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής εντοπίσαμε εδώ και αρκετούς μήνες ασάφειες, αντιφάσεις, παρανομίες.

Το ποτάμι έχει λεηλατηθεί στο όνομα του έργου (ΚΥΑ έχει ημερομηνία 30/11/206, η μελέτη του αντιπλημμυρικού έχει ημερομηνία παραλαβής τον Νοέμβρη του 2016 και δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει δημοπράτηση του αντιπλημμυρικού, η ΚΥΑ αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι οι εργασίες στο ποτάμι δεν επιτρέπονται τους χειμερινούς μήνες ενώ ακόμα και σήμερα εργάζονται).
Ζούμε στις συνοικίες κατά μήκος του ποταμού έχουμε την εικόνα ενός μεγάλου εργοταξίου 9χλμ και καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας των κατοίκων εάν θα πλημμυρίσουμε ξανά (μιας και παλιά το ζήσαμε από καιρικά φαινόμενα) εξαιτίας των παρεμβάσεων στο ποτάμι.
Εκτιμώντας όλη αυτή τη κατάσταση, τις αγωνίες και τις καταγγελίες των κατοίκων και την εικόνα του ποταμού σήμερα, θεωρήσαμε χρέος μας να υποβάλουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα και στους επιθεωρητές περιβάλλοντος στοχεύοντας πάντα μετά το πέρας του έργου να έχουν ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική προστασία, η οριοθέτηση, η ανάπλαση του ποταμού, της κοίτης του και της ευρύτερης παρόχθιας περιοχής.
Ζητάμε να μη γίνει παραλαβή του έργου εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι παραπάνω εργασίες. Έτσι για όλους αυτούς τους λόγους βρεθήκαμε και καταθέσαμε τις θέσεις και τις απόψεις μας στο περιφερειακό συμβούλιο κεντρικής Μακεδονίας την Δευτέρα  9 Γενάρη 2017.

Σας καλούμε να στηρίξετε τον Σύλλογο σε όλες τις δραστηριότητες του.

Τηλ επικοινωνίας:  Πουζουκλίδου Σωτηρία 697296686, Παντελιάδης Νίκος 6980740472

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Facebook: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΑ ΛΕΥΚΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ