Συγκίνηση και χαρά σκόρπισαν τα παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου «Αυλαία»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

 

Στο εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος παρουσιάστηκε, τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου το μεσημέρι, το Χριστουγεννιάτικο Θεατρικό Μονόπρακτο «Ο ΦΑΝΟΥΡΗΣ, Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΑΙ Ο Φ.Π.Α».
Η παράσταση δόθηκε από το θεατρικό εργαστήρι «ΑΥΛΑΙΑ» του  Ανδρέα Μιχαήλ σε σκηνοθεσία Γιώτας Ευαγγελοπούλου με τους μικρούς ηθοποιούς να συγκινούν τις ηλικιωμένες ένοικους του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του Γηροκομείου γέμισε με παιδικές παρουσίες και φωνές, χαμόγελα και χρώματα. Εντύπωση προκάλεσε πέρα από τη θεατρικότητα των παιδιών, η οργάνωση της δραστηριότητάς τους υπό το συντονισμό και την επίβλεψη του καταξιωμένου και πολυβραβευμένου  σκηνοθέτη κ. Ανδρέα Μιχαήλ.
Στο τέλος της παράστασης ο διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείο Πρεσβύτερος π. Σταύρος Κοσέογλου μετέφερε τις πατρικές ευλογίες και την αγάπη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και συγχρόνως ευχαρίστησε τον κ. Μιχαήλ και τα παιδιά για την έμπνευση που είχαν και για τις στιγμές νοσταλγίας, αγάπης και αλληλεγγύης που προσέφεραν στις γερόντισσες  Γηροκομείου.
Ακολούθησε συζήτηση των παιδιών με τις γιαγιάδες αλλά και συζήτηση και ενημέρωση του έργου και της λειτουργίας της δομής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου με τα παιδιά και τους γονείς τους.
Οι δράσεις αυτές αποτελούν πηγή χαράς και ζωντάνιας για τις γερόντισσες, ταυτόχρονα όμως αποτελεί κέρδος και για τις νεότερες γενιές, καθώς τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την Τρίτη Ηλικία, διασκεδάζουν, μαθαίνουν και ευαισθητοποιούνται πάνω σε θέματα κοινωνικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ