Ανθρωπιστική βοήθεια για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Σούδας Χίου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στάλθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ακόμη μία μεγάλη ποσότητα φαρμάκων στην δομή φιλοξενίας προσφύγων της Σούδας Χίου και συγκεκριμένα στο Ιατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» που δραστηριοποιείται στο νησί.
Φέτος είναι η τρίτη φορά που η ΕΟΔνΠ στέλνει μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στο νησί της Χίου, το οποίο και φέτος δοκιμάζεται όχι μόνο από την μεγάλη συρροή προσφύγων από τα παράλια της Τουρκίας, αλλά και από τις τεράστιες δασικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν χιλιάδες μαστιχόδεντρα.

Η ΕΟΔνΠ διένειμε φέτος περισσότερα από 65.000 φαρμακευτικά σκευάσματα, αξίας 350.000 χιλιάδων ευρώ,  στις δομές φιλοξενίας προσφύγων της Μυτιλήνης, Λέρου και Χίου, στο κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπως και σε πολλά Κοινωνικά Ιατρεία/Φαρμακεία της χώρας.
Τα φάρμακα αυτά αποτελούσαν δωρεά της Banco Farmaceutico και παραδόθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων της Ιταλίας στο Κοινωνικό Ιατρείο «Αλέκος Φτίκας», στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, ως συμβολική πράξη αλληλεγγύης προς την χώρα μας η πλήττεται από την οικονομική κρίση.

Ines Bennett (ιατρός, δεξιά) και Ben Tyndall (φοιτητής, αριστερά) και οι δύο εθελοντές που ήρθαν στην χώρα μας για να εργαστούν στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, προσφέροντας βοήθεια στις καθημερινές εργασίες των κοινωνικών δομών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ