Η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης σε Πέλλα και Βεργίνα

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  "ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ"

Η όσο το δυνατόν καλύτερη γνωριμία με τον πλούτο των ιστορικών και φυσικών τόπων που διαθέτει η χώρα μας, αποτελεί για την εφορεία αιμοδοσίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης πρωταρχική επιλογή, παράλληλη με το κοινωνικό της έργο και την προσφορά στον άνθρωπο.

Η νέα δραστηριότητα της εφορείας αιμοδοσίας της Ε.Π.Μ. πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 με την επίσκεψη-ξενάγηση στα μουσεία της Πέλλας και της Βεργίνας, υλοποιώντας το πρόγραμμα που ξεκίνησε τον τελευταίο χρόνο με την ονομασία  «γνωρίζοντας τον τόπο μου».

Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου προγράμματος αποσκοπεί στο να καταστήσει γνώστες και κοινωνούς τους Πιεριείς γύρω από την μοναδικότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και της φυσικής ομορφιάς του Ελλαδικού ορίζοντα, με προτεραιότητα τη Μακεδονική γη.

Πρώτη επίσκεψη στο μουσείο της Πέλλας όπου εκτίθενται τα ευρήματα που αντικατοπτρίζουν τις ποικίλες πτυχές της καθημερινής αλλά και της δημόσιας ζωής  της  δεύτερης πρωτεύουσας των αρχαίων Μακεδόνων.

Ακολούθησε η ξενάγηση στις Αιγές (Βεργίνα), τη βασιλική μητρόπολη των Μακεδόνων, την πρώτη πόλη του Μακεδονικού κράτους με το παγκόσμιας ακτινοβολίας μουσείο των βασιλικών τάφων.

Τα μέλη και τους φίλους της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης περιήγησε και ενημέρωσε η ξεναγός Φανή Δούρου, η οποία δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων για την άρτια και πληρέστατη παρουσίαση αλλά και εμπεριστατωμένη περιγραφή των όσων ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη.

Η έφορος αιμοδοσίας της Εστίας, Κατερίνα Ιορδανίδου-Νταϊλάκη και τα μέλη της εφορείας Παρασκευή Μαρινοπούλου, Αθανασία Μελιάδου και Σοφία Μυρωτή με έκδηλη την ικανοποίηση, ευχαριστούν όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Το πρόγραμμα «γνωρίζοντας τον τόπο μου» ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Βέροια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ