Ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Αποπερατώθηκαν οι παρεμβάσεις  συντήρησης - αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων, που υλοποίησε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στη 13η παλαιά Εθνική οδό, από  Κατερίνη –Αγ. Δημήτριο-όρια νομού.
Η εργολαβία  προϋπολογισμού  154.654,00 € είχε σαν αντικείμενο την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας.
Οι εργασίες αφορούσαν κατασκευή τοίχου ανάσχεσης βραχοπτώσεων,  πριν από την είσοδο στο Δ. Δ. Αγ. Δημητρίου συνολικού μήκους 18m και ύψους 2m, αποκατάσταση-συντήρηση φθαρμένων ασφαλτικών επιφανειών συνολικής επιφάνειας 6.050,20m2, καθαρισμό τάφρων και οχετών, κατασκευή μικροτοίχων αποκατάστασης στενωμάτων οδοστρώματος -λόγω τοπικών διαβρώσεων από επιφανειακά όμβρια ύδατα-  αποκατάσταση φθαρμένων στηθαίων ασφαλείας της οδού, τοποθέτηση πινακίδων και κοπή κλαδιών.
Επίσης, για την απορροή των όμβριων υδάτων κατασκευάσθηκε τοίχος αντιστήριξης καθώς και επενδεδυμένη τάφρος στα όρια του νομού Αγίου Δημητρίου – Ελασσόνας και πραγματοποιήθηκαν και εργασίες διαγράμμισης στα επί μέρους τμήματα παρέμβασης στο δρόμο και στο τμήμα της επαρχιακής οδού από  έξοδο Σβορώνου έως και τον κόμβο προς Ρητίνη.
«Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας πραγματοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της για τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας. Προτεραιότητά μας, αναπτυξιακά έργα οδοποιίας, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της προσβασιμότητας στην περιοχή» επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ