Σύσκεψη για τη σύνδεση των Νέων Πόρων με το Καστρί Λουτρό

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ – Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΧΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΕΜΠΩΝ

 

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και  Θεσσαλίας, έγινε σύσκεψη, για το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης των όμορων περιοχών.
Επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και  Προέδρος της ΕΝΠΕ, κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δημάρχος Τεμπών, κ. Κώστας Κολλάτος, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας.
Επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και  Προέδρου της ΕΝΠΕ, κ.Κώστα Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κας Σοφίας Μαυρίδου, του Δημάρχου Τεμπών, κ. Κώστα Κολλάτου, του Αντιδημάρχου Δήμου Δίου – Ολύμπου, κ. Γεώργιου Ζτάνη και του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Θεόδωρου Σιώκα (λόγω απουσίας του Δημάρχου Δήμου Δίου – Ολύμπου, κ. Κώστα Δημόπουλου, στην Αθήνα για ανειλημμένες υπηρεσιακές υποχρεώσεις), του Επιστημονικού Συνεργάτη της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρη Ρουκά και Προϊστάμενων  της Π.Ε.Πιερίας, ήταν η υλοποίηση δράσεων του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης σε όμορες περιοχές των δύο Περιφερειών.
Πιο συγκεκριμένα, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας συζητήθηκε η δυνατότητα υλοποίησης των όλων απαραίτητων προκαταρκτικών ενεργειών που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου, για το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου – Ολύμπου, για την σύνδεση της περιοχής “Καστρί Λουτρό” της ΠΕ Λάρισας με τον οικισμό των Νέων Πόρων της ΠΕ Πιερίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, επισήμανε την πεποίθηση τόσο τη δική της όσο και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, καθώς και τη βούληση της τοπικής αρχής, ότι το έργο αυτό θα αποτελέσει έργο πνοής για την περιοχή ανάμεσα στις δύο Περιφερειακές Ενότητες, καθώς αφουγκράζεται τις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών και διευκολύνει σημαντικά την επικοινωνία - προσβασιμότητα των κατοίκων  και των τουριστών, με  τον πιο σύντομο τρόπο, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.
Οι περαιτέρω διοικητικές και τεχνικές ενέργειες που συζητήθηκαν, θα γίνουν σύμφωνα με τις απαιτήσεις των νομοθετικών διατάξεων και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, καθώς η υλοποίηση αυτού του έργου θα σεβαστεί το περιβάλλον, αλλά και την επιθυμία των πολιτών,  με τη συνεργασία των υπηρεσιών και των δύο περιφερειών για την επίτευξη αυτού του έργου για το δημόσιο συμφέρον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ