Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Συλλόγων & Κηδεμόνων ΑμεΑ

ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

Συνεδρίασε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ στις εγκαταστάσεις της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης (ΚΕΔΗΦ) μετά από πρόσκληση των Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Ν.Πιερίας.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ζητήματα που ταλανίζουν χρόνια το γονεϊκό κίνημα των αναπήρων, όπως θέματα εκπαίδευσης, θέματα προσβασιμότητας,θέματα σχολικών υποδομών σε επίπεδο νομού. Τέθηκαν ερωτήματα από τους φορείς των Συλλόγων Γονέων Ατόμων με Αναπηρία που υφίστανται στο νομό και δόθηκαν απαντήσεις από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ.Ιωάννη Λυμβαίο.

Εν κατακλείδι πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν τους αναπήρους και τις οικογένειές τους. Στην παραπάνω συνεδρίαση μετά από πρόσκληση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σ. Μαυρίδου ,οι βουλευτές κ.Χ.Τζαμακλής, Α.Καστόρης,κ.Κ.Κουκοδήμος, ο εκπρόσωπος του Δήμου κ.Α.Παπαζήσης και ο πρώην Υπουργός κ.Γ.Κωνσταντόπουλος.
Επίσης, παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κ.Ι. Κουναφής, του ΕΕΕΕΚ κ. Η Στεφανής και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής κ. Σ. Ίτσιος, που παρενέβησαν στη συζήτηση θέτοντας καίρια ερωτήματα. Αποτέλεσμα αυτών των παρεμβάσεων ήταν η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΚΑμεΑ να κινητοποιηθεί σε περίπτωση που δεν λυθεί το πρόβλημα της μεταστέγασης του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κατερίνης.
Η εν λόγω συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής της ΠΟΣΓΚΑμεΑ να αφουγκράζεται τα προβλήματα των αναπήρων και του γονεϊκού κινήματος σε τοπικό επίπεδο. Τέτοιου είδους συνεδριάσεις πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε διαφορετικές πόλεις της χώρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ