Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Συλλόγων & Κηδεμόνων ΑμεΑ

ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

Συνεδρίασε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ στις εγκαταστάσεις της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης (ΚΕΔΗΦ) μετά από πρόσκληση των Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Ν.Πιερίας.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ζητήματα που ταλανίζουν χρόνια το γονεϊκό κίνημα των αναπήρων, όπως θέματα εκπαίδευσης, θέματα προσβασιμότητας,θέματα σχολικών υποδομών σε επίπεδο νομού. Τέθηκαν ερωτήματα από τους φορείς των Συλλόγων Γονέων Ατόμων με Αναπηρία που υφίστανται στο νομό και δόθηκαν απαντήσεις από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ.Ιωάννη Λυμβαίο.

Εν κατακλείδι πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν τους αναπήρους και τις οικογένειές τους. Στην παραπάνω συνεδρίαση μετά από πρόσκληση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σ. Μαυρίδου ,οι βουλευτές κ.Χ.Τζαμακλής, Α.Καστόρης,κ.Κ.Κουκοδήμος, ο εκπρόσωπος του Δήμου κ.Α.Παπαζήσης και ο πρώην Υπουργός κ.Γ.Κωνσταντόπουλος.
Επίσης, παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κ.Ι. Κουναφής, του ΕΕΕΕΚ κ. Η Στεφανής και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής κ. Σ. Ίτσιος, που παρενέβησαν στη συζήτηση θέτοντας καίρια ερωτήματα. Αποτέλεσμα αυτών των παρεμβάσεων ήταν η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΚΑμεΑ να κινητοποιηθεί σε περίπτωση που δεν λυθεί το πρόβλημα της μεταστέγασης του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κατερίνης.
Η εν λόγω συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής της ΠΟΣΓΚΑμεΑ να αφουγκράζεται τα προβλήματα των αναπήρων και του γονεϊκού κινήματος σε τοπικό επίπεδο. Τέτοιου είδους συνεδριάσεις πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε διαφορετικές πόλεις της χώρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ