Ενθουσιασμός και συγκίνηση και στη δεύτερη ημέρα της γιορτής λήξης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:

ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ & ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, αλλά και συγκίνησης κύλησε και η δεύτερη ημέρα της γιορτής λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, στη δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.

Με «μια ανάμνηση», όπως ήταν και ο τίτλος της γιορτής, αναβίωσαν οι δημιουργικές στιγμές των δράσεων του προγράμματος, που φέτος ήταν αφιερωμένο στην έννοια της εξερεύνησης, ενώ πρωταγωνίστησαν, τα χαμόγελα και οι όμορφες δημιουργίες των 260 παιδιών, που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα.

Η εκδήλωση άνοιξε με θεατρικό δρώμενο από παιδιά και εθελοντές, συνεχίστηκε με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τις δράσεις του καλοκαιριού, με ερμηνεία επί σκηνής από όλους τους συντελεστές ενός μελωδικού τραγουδιού, με τίτλο «Με ένα βιβλίο αφορμή..», που συνέθεσε αποκλειστικά για τη γιορτή ο Εύμορφος Κασινάκης και έντυσε με στίχους, η υπεύθυνη του προγράμματος Ροδή Ελευθεριάδου.

Η αυλαία της εκδήλωσης  έκλεισε με την απονομή διπλωμάτων συμμετοχής στο πρόγραμμα για τα παιδιά 4 έως 12 ετών που έλαβαν μέρος, βεβαιώσεων για τους εθελοντές – εμψυχωτές, καθώς και με περιήγηση στις εικαστικές δημιουργίες, που αποτύπωσε η φαντασία και το μεράκι των παιδιών.

Μικρούς και μεγάλους, που γέμισαν ασφυκτικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, καλωσόρισε η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, ενώ παρέστησαν ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπαζιώγας κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

Το σκηνικό συνεχίστηκε με μία λιτή γιορτή των εθελοντών, στην οποία παρέστη ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος τους ευχαρίστησε «για την ευγενική υποστήριξη και την καθοριστική τους συμβολή στο πρόγραμμα», ενώ όπως σημείωσε «Στο Δήμο Κατερίνης, ο πολιτισμός αποτελεί μέρος της καθημερινότητας. Η βιβλιοθήκη αποτελεί πυρήνα πολιτισμού και πνεύματος, ενώ συμβάλλει απτά στην ενίσχυση της κοινωνικής και  πολιτιστικής ζωής της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον, αποτελεί σημείο αναφοράς για την εξωσχολική μόρφωση των νέων, αλλά και των ενηλίκων. Σήμερα, με επιτυχία και συντονισμένα επεκτείνει τις δραστηριότητές της προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, στο σύνολο των πολιτών».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ