ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΩΝΙΑ HELLAS ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΦΕΙΔΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΒΟΛΙΚΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ

Μετά την σφοδρή και πολυήμερη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών και με την επιστροφή στην φυσιολογικότητα όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αρώνια Hellas Κώστας Βαφείδης, η καλλιέργεια υπέστη ζημίες από τα καιρικά φαινόμενα, όπως υποθέτω και άλλες καλλιέργειες ανά την επικράτεια και ήδη ήρθε σε επαφή με τον ΕΛΓΑ ούτως ώστε το συντομότερο δυνατόν οι εκτιμητές γεωπόνοι του Οργανισμού να βρεθούν στις πληγείσες από τα καιρικά φαινόμενα καλλιέργειες της αρώνιας, που μέσα σε λίγα χρόνια έχει αποδείξει την τεράστια δυναμική της, αποζημιώνοντας όσους ασχολήθηκαν μ αυτήν. Καλούνται λοιπόν οι εκτιμητές γεωπόνοι του ΕΛΓΑ να επισκεφτούν τους ανθρώπους που επλήγησαν από την υπερβολική βροχόπτωση κάνοντας τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο: σωστές και αντικειμενικές εκτιμήσεις!

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ Η 2Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΜΑΤΑΣ

ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΧΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά η ‘’Γιορτή τομάτας’’ στον Καταχά Πιερίας, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016. Μία όμορφη γιορτή όπου διοργανώθηκε από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Κεπίν Καταχά και το εργαστήριο «Άροτος» παραγωγή & μεταποίηση βιολογικών προϊόντων. Φίλοι από Ελλάδα και εξωτερικό παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην διαδικασία παραγωγής σάλτσας και η γιορτή ολοκληρώθηκε με ένα καταπληκτικό γεύμα. Όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού για του χρόνου!

ΝΕΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ: ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Νέα βάρη στην πλάτη του Έλληνα αγρότη από την 1η Οκτωβρίου 2016 φέρνει η υποχρέωσή μας για το 3ο Μνημόνιο. Έτσι λοιπόν από την 1η Οκτωβρίου 2016, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει το πετρέλαιο κίνησης το οποίο χρησιμοποιούν οι αγρότες για την υποστήριξη της παραγωγικής τους δραστηριότητας θα αυξηθεί κατά 65% ή κατά 0,13 ευρώ το λίτρο, από το 0,20 στο 0,33 ευρώ το λίτρο.

Οι αγρότες, κατά την αγορά του πετρελαίου κίνησης για την εξυπηρέτηση των αναγκών της παραγωγής τους θα καταβάλλουν πλέον τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του 0,33 ευρώ το λίτρο, που ισχύει για το κανονικό πετρέλαιο κίνησης, χωρίς να δικαιούνται καμία επιστροφή φόρου εκ των υστέρων. Η διαφορά μεταξύ του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου και του ΕΦΚ του κανονικού πετρελαίου κίνησης θα εξαλειφθεί και θα πάψει πλέον να καταβάλλεται εκ των υστέρων ως επιστροφή φόρου. Και μη χειρότερα δηλαδή!

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ

ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΣΔΕ ΣΑΣ

Την 30η Νοεμβρίου 2016 και μάλιστα αυστηρά ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων επιλεξιμότητας, άρσης επικάλυψης και διόρθωσης των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης μέσω διοικητικών πράξεων για όλα τα πεδία της αίτησης, εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μόνη εξαίρεση, οι παραγωγοί που έχουν αιτηθεί εξισωτική αποζημίωση, για τους οποίους, η εγκύκλιος ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία, την 30η Σεπτεμβρίου 2016. Αναφορικά με τις διοικητικές πράξεις στα γενικά στοιχεία της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, προβλέπεται πως «τέτοια λάθη προκύπτουν από ασυμφωνία των σταθερών στοιχειών του αιτούντος με τα στοιχεία που προέρχονται από την εξέταση των επίσημων εγγράφων που έχουν προσκομισθεί. Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να συμφωνούν τα στοιχεία της ταυτότητας, του ΚΕΠΥΟ και του τραπεζικού λογαριασμού με τα αντίστοιχα της αίτησης. Διασταύρωση των σταθερών στοιχείων πραγματοποιείται επίσης με το αρχείο της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων». Στις περιπτώσεις όπου υπάρχει ασυμφωνία στα προσωπικά στοιχεία (επώνυμο ή/και όνομα) με το αρχείο της Κ.Β.Δ., δύναται να πραγματοποιούνται διορθώσεις με διοικητική πράξη. Επισημαίνεται ότι, θα πρέπει τα προσωπικά στοιχεία της Ε.Α.Ε., του ΚΕΠΥΟ, του τραπεζικού λογαριασμού και της Κ.Β.Δ. να συμφωνούν με τα στοιχεία που αναγράφονται στο Δελτίο Ταυτότητας.

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΙΑΛΛΗΣ

ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ;

Παράτησαν την ιδέα της Αγροφυλακής στους αγρούς και στα λιβάδια και βάλανε στόχο να δημιουργήσουν αντίστοιχη Αγροφυλακή για τα Δάση, δημιουργώντας κιάλλους δημοσίους υπαλλήλους, κιάλλο κράτος και πρόσθετη επιβάρυνση στον ήδη αφόρητα πιεσμένο Έλληνα φορολογούμενο πολίτη.

Σώμα φύλαξης των δασών προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης για να κάνουν άραγε τι και με ποια εποπτικά μέσα, την στιγμή που είναι γνωστόν ότι περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας καθημερινά ακινητοποιούνται ή δεν έχουν να τα φουλάρουν με καύσιμα και οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ δεν έχουν μεταφορικά μέσα να κινηθούν ή τους έχουν περιορίσει τα έξοδα για την μετακίνησή τους στους χώρους των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας;

Καλά είναι όλα αυτά σαν επικοινωνιακό παιχνίδι, δεν εξυπηρετούν όμως σε τίποτα την καθημερινότητά μας. Γιαυτό κοιτάξτε κ. αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες να στηρίξετε και να λειτουργήσετε ουσιαστικά και αποτελεσματικά τις υπάρχουσες δομές και υποδομές προς όφελος των ανθρώπων της υπαίθρου!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ

ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

«Μπαράζ» αλλαγών έρχονται στις λαϊκές αγορές, με καθιέρωση ηλεκτρονικού μητρώου για παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, επαγγελματίες πωλητές και πλανόδιους, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στα ΜΜΕ. Παράλληλα θα γίνει επανέλεγχος όλων τον παλαιών αδειών που έχουν δοθεί καθώς επίσης θα θεσπιστούν αυστηρότητα κριτήρια για χορήγηση νέων, ενώ η ταμειακή μηχανή και το ΑΦΜ θα «ακολουθούν» ευλαβικά κάθε άδεια. Απ' το υπουργείο Οικονομικών δεν θα γλιτώσουν ούτε οι καλλιτέχνες του δρόμου. Όπως τονίζεται σχετικά, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού προσπαθεί να βάλει τάξη στην άναρχη κατάσταση του υπαίθριου εμπορίου, από τις λαϊκές αγορές και τα κυριακάτικα παζάρια μέχρι τους πλανόδιους πωλητές αγροτικών προϊόντων και ζωγράφους. Όπως αναφέρεται σχετικά στην εφημερίδα «Έθνος» το νομοσχέδιο που θα επιφέρει τις αλλαγές στις λαϊκές αγορές αναμένεται να βγει σε δημόσια διαβούλευση στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Ελπίζω στόχος να μην είναι η εξολόθρευση των ανθρώπων που παράγουν και πουλάνε τα αγροτικά τους προϊόντα στις λαϊκές αγορές προσφέροντας σε όλους μας φρεσκάδα και χαμηλές τιμές!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ