Χρυσές... δουλειές με παράνομο διαδικτυακό στοίχημα

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 2 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ 3 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ 49 ΠΑΙΚΤΕΣ - ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 180.000 € ΤΑ ΚΕΡΔΗ

Εξακριβώθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής και ενδελεχούς έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, η εγκληματική δράση τριμελούς ομάδας που διεξήγαγε παράνομους στοιχηματισμούς μέσω ιστοσελίδας, στην Πιερία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στις 13-07-2016 το πρωί στην Κατερίνη, δύο ημεδαποί ηλικίας 28 και 29 ετών ως μέλη της εγκληματικής ομάδας και ένας 40χρονος παίκτης. Επίσης, στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται το 50χρονο αρχηγικό στέλεχος της συμμορίας, καθώς και 49 παίκτες ηλικίας από 18 έως 62 ετών, όλοι τους ημεδαποί.
Σε βάρος των προαναφερόμενων σχηματίστηκε δικογραφία πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβασης της νομοθεσίας περί παιγνίων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, η εγκληματική ομάδα που συστάθηκε από τον Οκτώβριο του έτους 2015, διέθετε συγκεκριμένη εσωτερική διάρθρωση, ιεραρχική δομή και καταμερισμό «ρόλων» μεταξύ των μελών της. Σκοπός των μελών της η συστηματική διενέργεια παράνομων στοιχηματισμών, κατά τη διάρκεια διαφόρων αθλητικών αγώνων, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Πιο αναλυτικά, το 50χρονο αρχηγικό μέλος από κοινού με τα 2 μέλη της συμμορίας, προχωρούσαν στην έκδοση κωδικών πρόσβασης (username – password), τους οποίους παρέδιδαν στους παίκτες για να πραγματοποιούν διαδικτυακό στοιχηματισμό σε μη αδειοδοτημένη εταιρία.
Με τη δραστηριότητά τους αυτή, εισέπρατταν ως αντίτιμο, ποσοστά επί των συνολικών κερδών, τα οποία και «εκκαθάριζαν» ως τζίρο στο τέλος του εκάστοτε μήνα.
Οι παίκτες προκειμένου να στοιχηματίσουν, παρέδιδαν χρηματικά ποσά είτε στον 28χρονο είτε στον 29χρονο, οι οποίοι με τη σειρά τους «φόρτωναν» τους λογαριασμούς τους με τις αντίστοιχες μονάδες.
Τα ποσά αυτά στη συνέχεια, τα παρέδιδαν στον 50χρονο ημεδαπό, ο οποίος και τους έδινε το μηνιαίο χρηματικό ποσό που τους αναλογούσε.
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη αρχικά ο 40χρονος παίκτης, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει κωδικό πρόσβασης από τον 28χρονο και είχε στοιχηματίσει χρηματικό ποσό ύψους 6.000 ευρώ, την τελευταία εβδομάδα. Ακολούθως, συνελήφθησαν και τα δύο μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 28 και 29 ετών.
Από την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, τα 2 συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης, είχαν παραχωρήσει συνολικά 124 κωδικούς πρόσβασης σε συνολικά 49 παίκτες, οι οποίοι από τις αρχές του έτους, είχαν ποντάρει σε αθλητικά γεγονότα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, κ.α.), χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 179.362 ευρώ.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ψηφιακός δίσκος, κινητά τηλέφωνα), χειρόγραφες σημειώσεις σε ατζέντες και τετράδια και βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης της ομάδας και την ταυτοποίηση λοιπών μελών - συνεργών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ