ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΓΙΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ- 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Σεβόμενος απόλυτα την συλλογικότητα της απόφασης των αγροτών μας και πιο συγκεκριμένα την τελευταία απόφαση των εκπροσώπων των 68 αγροτικών μπλόκων για κινητοποιήσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο και ειδικότερα από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου, εκτιμώ ότι η μορφή που θα λάβουν θα είναι μάλλον υποτονική, καθώς οι αγροτικές εργασίες αυτήν την περίοδο βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Ελπίζω και εκτιμώ να μην επαναληφθεί το περσινό σκηνικό, όπου λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, στήθηκαν όπως όπως τα μπλόκα χωρίς να καταφέρουν κάτι το ιδιαίτερο. Βεβαίως κανένας αγώνας δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβλέπεται ή να πάει χαμένος, όμως θεωρώ ότι αυτήν την χρονική περίοδο ελάχιστα πράματα μπορούν να πετύχουν οι ξεσηκωμένοι και αγανακτισμένοι αγρότες που βλέπουν ήδη την ασυνέπεια λόγων και έργων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που εφαρμόζουν την ίδια αντιαγροτική πολιτική. Και να φανταστείτε ακόμη δεν έχουν πάρει στα χέρια τους την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ που ειδικά για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους άλλα τους έλεγαν πως θα εφαρμοστούν και τελείως διαφορετικά αποφασίζονται!

 

 

ΜΕΧΡΙ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΩΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ 2Η ΔΟΣΗ

ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ

Είχαν υποσχεθεί και εξαγγείλει οι κυβερνώντες πριν από έναν μήνα περίπου, πως θα πληρώσουν την 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, μαζί με το μισό της προκαταβολής που είχαν δώσει στις 22 Απριλίου 2016, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουλίου, σε όσους δικαιούχους είχαν υποβάλλει το ειδικό έντυπο Α 21. Θέλω να πιστεύω ότι αυτήν την φορά το αναξιόπιστο και αφερέγγυο κράτος, η επίσημη πολιτεία που μας έχει συνηθίσει να καθυστερεί τις οφειλές τους στους απλούς πολίτες, θα μας εκπλήξει και όντως θα δώσει αυτά τα λίγα χρήματα που δικαιούνται οι οικογένειες που διαθέτουν τέκνα. Στην πληρωμή των μισθών στους Βουλευτές και λοιπούς αιρετούς άρχοντες δεν διαπιστώνεται καμία καθυστέρηση ούτως ή άλλως. Φροντίστε να πληρώσετε λοιπόν την 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ μαζί με το μισό της πρώτης δόσης που δεν δώσατε τον περασμένο Απρίλιο!

ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

Θέμα ημερών είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου των ενστάσεων για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2016 θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές. Την παραπάνω βεβαιότητα εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου την Πέμπτη 14 Ιουλίου, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για τους ελέγχους με τηλεπισκοπήσεις στις βαμβακοκαλλιέργειες. Ας ελπίσουμε αυτήν την φορά να υπάρξει απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων για να δούνε οι δικαιούχοι αγρότες τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς!

ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΓΑΝΤΑ

Στο άρθρο 99 εντάχθηκε μετά από 83 χρόνια ζωής ο συνεταιρισμός της Ένωσης Πεζών, από το Ηράκλειο Κρήτης. Ο συνεταιρισμός, δεν άντεξε το βάρος των χρεών. Μόνο τα τραπεζικά φέρεται να ξεπερνούν τα 23 εκατ. Ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες στην διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου οι συνήγοροι της Ένωσης παρουσίασαν ένα σχέδιο εξυγίανσης με στόχο την αποπληρωμή του συνόλου των χρεών που άνω του 70% αφορά τις τράπεζες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το σχέδιο το οποίο έχει και την στήριξη των εργαζομένων προβλέπει την αποπληρωμή σε βάθος χρόνου των οφειλών σε Δημόσιο και Τράπεζες και σε 24 δόσεις την καταβολή των οφειλομένων προς τους εργαζόμενους. Η Ένωση Πεζών η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του κρασιού και του ελαιόλαδου οινοποιεί ετησίως 15.000 τόνους οινοστάφυλα ενώ στα 2 ιδιόκτητα ελαιουργεία της αλέθονται 6.000 τόνοι ελαιόκαρπου. Η εμφιάλωση του ελαιολάδου αγγίζει τους 2.000 τόνους ετησίως ενώ του κρασιού 8.000 τόνους. Παράλληλα κατέχει, για τη διανομή των προϊόντων της, ιδιόκτητες αποθήκες 10.000 μ, σε 3 κέντρα χειρισμού ετοίμων προϊόντων, καθώς και ιδιόκτητο στόλο φορτηγών 28 οχημάτων. Οι υπάλληλοί της φτάνουν τους 130 ενώ το εποχιακό ξεπερνά τα 300 άτομα σε περιόδους αιχμής. Έτσι λοιπόν μια μεγάλη και ιστορική συν/κή Οργάνωση της χώρας ακολουθεί το παράδειγμα των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα της χώρας μας και δυστυχώς φαίνεται πως το βαρέλι είναι άπατο!

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις προώθησης του ελληνικού οίνου στην Ιαπωνία που οργάνωσε το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο για την περίοδο 2015-2016. Οι πρόσφατες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Οσάκα και στο Τόκυο. Περιελάμβαναν ανοικτή γευσιγνωσία, σεμινάριο master class και δείπνο με γευστική δοκιμή προς εκπροσώπους των οινικών μέσων ενημέρωσης. Οι 30 θέσεις στην Οσάκα και 60 στο Τόκυο για το σεμινάριο master class είχαν εξαντληθεί ήδη αρκετές ημέρες νωρίτερα. Όλες οι εκδηλώσεις ήταν αυστηρά προσανατολισμένες στους επαγγελματίες του κρασιού (σομελιέ, εισαγωγείς, έμποροι, εστιάτορες, Τύπος, κ.λ.π.). Συμμετείχαν 120 άτομα στην Οσάκα και 200 στο Τόκυο, όλα από τον χώρο του κρασιού. Οι ελληνικές εξαγωγές ποτών στην Ιαπωνία, μετά από αρκετά χρόνια στασιμότητας, αυξήθηκαν το 2015 κατά 47% ως προς την αξία, έναντι του 2014, φθάνοντας τις 300.380 Ευρώ ενώ το α' τετράμηνο του 2016 υπάρχει περαιτέρω αύξηση κατά 30% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2015, βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Το 96% των εξαγωγών αυτής της κατηγορίας αποτελείται από προϊόντα οίνου. Επιμονή λοιπόν στην εξωστρέφεια των παραγόμενων Ελληνικών προιόντων!

ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΥΕΣ,

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Τουλάχιστον 2 μερίδες ψαριών και θαλασσινών την εβδομάδα, πρέπει να καταναλώνουν οι έγκυες κι αυτές που θηλάζουν για να υπάρξει καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες. Οι συστάσεις αφορούν στην κατανάλωση ψαριών ωκεανών, όπως ο σολομός, ο τόνος και η σαρδέλα, που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος των εμβρύων, των νηπίων και των μικρών παιδιών.

Το σελήνιο που υπάρχει στα ψάρια του ωκεανού ίσως να εξουδετερώνει την πιθανή αρνητική επίδραση απ΄ την έκθεση στον υδράργυρο. Σύμφωνα με έρευνες, οι υψηλές συγκεντρώσεις υδραργύρου συμβάλλουν στην εμφάνιση προβλημάτων υγείας εκ γενετής, καθώς και στη μειωμένη νοητική ικανότητα όσων παιδιών γεννιούνται από μητέρες που έτρωγαν ψάρι κατά την εγκυμοσύνη τους.

Εκτός απ΄ το περιβάλλον, ο υδράργυρος υπάρχει και στην σάρκα των ψαριών αλλά και στον οργανισμό όσων ανθρώπων καταναλώνουν ψάρια....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ