Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης: Πνεύμονας πρασίνου και χώρος υψηλής αισθητικής

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

 

Παρεμβάσεις εξωραϊσμού και αναβάθμισης του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης, οι οποίες το καθιστούν σε πνεύμονα πρασίνου, χώρο υψηλής αισθητικής και αναψυχής για όλους, είναι σε εξέλιξη από τις αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου.
«Mε συγκεκριμένο στόχο και πρόγραμμα, με εντατική φροντίδα αναβαθμίζουμε ουσιαστικά το πάρκο της Κατερίνης, το οποίο καθίσταται περισσότερο οικείο, ασφαλές και προσιτό στους δημότες» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Ειδικότερα, από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Κατερίνης πραγματοποιούνται επιμέρους επισκευές και εργασίες συντήρησης, όπως ανακατασκευή τμημάτων (πλακοστρώσεις, επιχρίσματα κ.ο.κ.).
Επιπλέον, στη βελτίωση της καθαριότητας και της υγιεινής, καθώς και της αισθητικής εικόνας στο χώρο του δημοτικού πάρκου αναμένεται να συμβάλλει η τοποθέτηση στο χώρο νέων κάδων απορριμμάτων. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία αποκομιδής απορριμμάτων γίνεται πιο απλή και λειτουργική, γεγονός που αναβαθμίζει αποτελεσματικά τις παρεχόμενες, προς τους πολίτες, υπηρεσίες.
Παράλληλα, οι απαραίτητες κλαδεύσεις, εργασίες καθαρισμού του δημοτικού πάρκου από χόρτα κ.α.  βελτιώνουν καθημερινά την εικόνα του πρασίνου.
Όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις καθιστούν το δημοτικό πάρκο ακόμα πιο λειτουργικό και προσβάσιμο στα παιδιά, στις οικογένειες της πόλης μας, αλλά και στους επισκέπτες, ενώ έρχονται να προστεθούν στις εργασίες, που ολοκληρώθηκαν αφενός με τη δημιουργία υψηλής ποιότητας και αισθητικής παιδικής χαράς, με τα πιστοποιημένα και ασφαλή παιχνίδια της.
Αφετέρου, με τις εργασίες που υλοποίησε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης στο χαρακτηριστικό συντριβάνι, το οποίο γίνεται και πάλι το σήμα κατατεθέν του πάρκου και της πόλης γενικότερα.

Τέλος, προς την παραπάνω κατεύθυνση κινείται και η τοποθέτηση το αμέσως προσεχές διάστημα σύγχρονων, φωτιστικών σωμάτων με τις πλέον ποιοτικές προδιαγραφές.
Στόχος των παρεμβάσεων που υλοποιούνται με βάση φωτομετρικές μελέτες είναι η βελτίωση της  απόδοσης και της ποιότητας του  φωτισμού. Παράλληλα, η εξοικονόμηση ενέργειας & πόρων, η αποφυγή της φωτορύπανσης και η συμβολή στην άνεση και την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ