Καθαρίστηκαν κανάλια στα αγροκτήματα Δίου και Βαρικού

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΑΔΟ

Σε εργασίες αποσυμφόρησης και εκβάθυνσης των καναλιών στις Δ.Ε. Δίου και Λιτοχώρου προχώρησε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δίου - Ολύμπου, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Η τελευταία παρέμβαση στα κανάλια αυτά έγινε τουλάχιστο πριν από δέκα χρόνια.

Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην απομάκρυνση της ανεπτυγμένης βλάστησης και των φερτών υλικών (λάσπης, μπάζων), εξαιτίας των οποίων τα κανάλια είχαν χάσει τη λειτουργικότητά τους, προκαλώντας συχνά σοβαρά προβλήματα και ζημίες στις γύρω καλλιέργειες.

Ο καθαρισμός ξεκίνησε από την περιοχή Βάθες στο αγρόκτημα Βροντούς και επεκτάθηκε μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, σε συνολικό μήκος 2.800 μέτρων.

Συνεχίστηκε στην τοποθεσία Ποτόκι του Δίου μέχρι και την περιοχή Σμίξη του Βαρυκού Λιτόχωρου (Κανάλι Πλατανακίων), σε συνολικό μήκος 3.500 μέτρων.

Κατά μήκος του καναλιού καθαρίστηκαν τα παρακάναλα, στις περιοχές Σκανταλιάρα και Μέλια, που ήταν πλήρως εγκαταλειμμένα και αβαθή, χωρίς να εξυπηρετείται πλέον ο σκοπός για τον οποίο κατασκευάστηκαν.

Αντιλαμβανόμενοι, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, ότι η συντήρηση των καναλιών είναι μέγιστης σημασίας για λόγους θωράκισης των καλλιεργειών από πλημμύρες, παραδίδονται στους καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής τα κανάλια λειτουργικά.

Οι εργασίες θα ενταθούν μετά το καλοκαίρι, με τη συντήρηση του Βαφύρα (Χελοπόταμου).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ