ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ «ΠΑΚΕΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ» ΤΩΝ 450 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μέσα σ αυτό το καλοκαίρι που ήδη διανύουμε, συνολικά 12.000 αγρότες σε όλη την Ελλάδα, που είχαν πάρει το 2009 μέσω του ΕΛΓΑ τα χρήματα από το περιβόητο «πακέτο Χατζηγάκη» και ειδικότερα όσοι πήραν πάνω από 5000 Ευρώ, θα πρέπει να επιστρέψουν σε πολυετείς δόσεις αυτά τα χρήματα υπό τη μορφή των ενισχύσεων, μετά από την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου. Σε επόμενο στάδιο θα υπογραφεί η ΚΥΑ των συναρμόδιων Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών και εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός που θα επιστρέψουν αυτά τα χρήματα είναι σχετικά μικρός. Μιλάνε για 12.000 αγρότες που είχαν πάρει πάνω από 5000 Ευρώ και στην συνέχεια θα έρθει η σειρά και για άλλους. Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα καταδικάστηκε να επιστρέψει 450 εκατ. Ευρώ που είχαν δοθεί το 2009 σε 720.000 αγρότες και αν δεν το κάνει τότε το πρόστιμο θα διπλασιαστεί, δηλαδή θα κληθούμε να πληρώσουμε 900 εκατ. Ευρώ.

 

 

ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ 2Ο ΜΙΣΟ ΤΗΣ 2ΗΣ ΔΟΣΗΣ

ΣΤΑ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΓΑ

Το δεύτερο µισό της πρώτης δόσης για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ θα καταβληθεί µε τη δεύτερη δόση στους δικαιούχους, η οποία είναι προγραμματισμένη για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Πρόθεση του ΟΓΑ είναι η πληρωµή να γίνει λίγες µέρες νωρίτερα και τα επιδόματα να καταβληθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ωστόσο ακόµα γίνονται προσπάθειες. Όπως διαμηνύεται από τους αρμόδιους, ο ΟΓΑ προτίθεται να αξιοποιήσει το σύνολο των αιτήσεων Α21 που θα υποβληθούν µαζί µε τις φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων, που θα του επιτρέψει να προχωρήσει σε µια ταυτόχρονη καταβολή του υπολοίπου της πρώτης δόσης µαζί µε τη δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδομάτων. Με τον τρόπο αυτό, βέβαια, είναι προφανές ότι περιορίζεται η δηµόσια δαπάνη, σε µια περίοδο σαφούς οικονομικής στενότητας. Υπενθυμίζεται ότι, η καταβολή της α’ δόσης έγινε στις 22 Απριλίου, µόνο κατά το ήµισυ, για περίπου 701.000 δικαιούχους, αφού εκταμιεύτηκαν τα 70 εκατ. ευρώ από τα 140 εκατ. ευρώ, που έπρεπε. Στην περίπτωση που υποβληθούν έγκαιρα τα έντυπα Α21, τότε οι αρµόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ πρόκειται να εγκρίνουν όλες τις περιπτώσεις δικαιούχων, στις οποίες θα πληρούνται οι προϋποθέσεις.


ΜΕ 5 ΜΟΝΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ

ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

Για τη σύσταση Αγροτικών Συνεταιρισμών, μέλη των οποίων, σύμφωνα με το οικείο καταστατικό, μπορούν να γίνουν αποκλειστικά γυναίκες, στο εξής απαιτείται ελάχιστος αριθμός πέντε ιδρυτικών μελών. Αυτό προβλέπεται στο Νόμο 4384 για τους συνεταιρισμούς, πρόβλεψη που αναδεικνύει με σχετικό της σημείωμα η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων επιχαίρει και εμφανίζεται ικανοποιημένη για την έκβαση της συνεργασίας της με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφορικά με την προώθηση της ισότητας στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4384/2016: «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις». Δεν ξέρω κατά πόσο ο Νόμος αυτός μπορεί να βοηθήσει στην ποιοτική σύνθεση και πορεία του αγροτοσυνεταιριστικού Κινήματος στην χώρα μας, αλλά πιστεύω ότι μπορούν να αλλάξουν τα μέχρι σήμερα αρνητικά δεδομένα του χώρου!

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε πρόσφατα η λίστα με τις μεταποιητικές επιχειρήσεις οι οποίες θα συμμετάσχουν στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης της βιομηχανικής τομάτας για φέτος (δηλαδή, για την σαιζόν 2016). Για την καλύτερη ενημέρωσή σας λοιπόν, οι 11 επιχειρήσεις αυτές είναι οι εξής: η ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε., η ΚΩΠΑΙΣ Α.Β.Ε.Ε., η Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ, η ΦΙΛΙΠΠΟΣ Α.Ε., η DAMAVAND AE, η ΣΕΡΚΟ FOODS A.E., η ΣΤΡΥΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ, η ΧΥΜΟΦΡΟΥΤ Ε.Π.Ε, η DEL MONTE HELLAS S.A., η MAST FOODS S.A. και τέλος η UNILEVER-KNORR ABEE.

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΟΝ 4Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ 14-16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Διαγωνισμός ελληνικών τυριών διοργανώνεται στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού, που θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 14- 16 Οκτωβρίου 2016 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στόχος του η ανάδειξη του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών τυριών στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό, η γνωριμία, προβολή και προώθηση των διαφορετικών κατηγοριών ελληνικών τυριών, και η ανάδειξη του καλύτερου τυριού ανά κατηγορία. Όσα τυριά διακρίνονται φέρουν το σήμα του βραβείου στη συσκευασία τους, ενώ θα προωθούνται σε διαγωνισμούς μαγείρων και διεθνών events γευσιγνωσίας. Οι γευστικές δοκιμές, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα γίνουν από ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από έμπειρους και καταξιωμένους σεφ και γευσιγνώστες. Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει το Σάββατο 15/10/16.
Ο Διαγωνισμός αφορά όλα τα τυροκομεία και τις βιομηχανίες της χώρας, που δημιουργούν προϊόντα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον ποιότητας και γεύσης. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, απευθύνεστε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού τηλ. 210-3610265, fax: 210-3610276, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή επισκεφτείτε το www.greekexpocheese.gr.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 16.000 ΤΟΝΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ ΠΡΟΣ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Υπογράφηκε από τον αρμόδιο για το θέμα, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η τροποποίηση του άρθρου 7 της απόφασης, για τον προσδιορισμό των προς απόσυρση ποσοτήτων ροδάκινων για χυμοποίηση και παρασκευής μαρμελάδας. Η συνολική αποσυρόμενη ποσότητα φτάνει στους 16.000 τόνους, από τους οποίους, οι 11.000 τόνοι προορίζονται για χυμοποίηση και οι 5.000 τόνοι για παρασκευή μαρμελάδας. Οι ποσότητες που αποσύρονται, προβλέπονται στον σχετικό Κανονισμό 1369/2015 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος αφορά τη θέσπιση συμπληρωματικών προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών.
Συνεπώς, με αυτή την απόφαση: αξιοποιούνται στο ακέραιο τα προβλεπόμενα ευρωπαϊκά κονδύλια στήριξης, ενισχύονται αδύναμοι συμπολίτες μας οικονομικά με βάση κοινωνικά κριτήρια και τέλος, ικανοποιείται ένα ζωτικό αίτημα των παραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ