ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

4 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ;

Δε νομίζω ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καταλαβαίνει κάτι από καταγγελτικό λόγο ή από τεκμηριωμένες και αιτιολογημένες διαμαρτυρίες από κανέναν κλάδο της παραγωγικής μας οικονομίας. Ούτως ή άλλως τίποτε δεν λειτουργεί εύρυθμα και η λέξη προγραμματισμός είναι μάλλον Κινέζικη στους έχοντες την διακυβέρνηση του τόπου. Να γίνω λοιπόν πιο συγκεκριμένος: την ώρα που σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι η Γερμανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία, έχουν καταβληθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης (πριμ) των αγροτών για το 2015, στην Ελλάδα οι δικαιούχοι αγρότες περιμένουν εδώ και 4 μήνες να πληρωθούν τα χρήματα αυτά-έχουν εισπράξει κάτι παραπάνω από τα μισά στις αρχές Δεκεμβρίου- και κανένας στον τόπο δεν υπάρχει που να διευκρινίζει τον ακριβή χρόνο αποπληρωμής τους. Από Δεκέμβριο είπανε Φεβρουάριο. Από Φεβρουάριο το πήγανε Απρίλιο και από Απρίλιο και μετά έχει ο Θεός. Δεν έχουν όμως οι αγρότες πλέον. Στεγνώσανε οι αγρότες μας, κ.κ. Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που αν θέλετε και μπορείτε, ασχοληθείτε και λίγο με το εν λόγω θέμα. Άλλωστε έχετε υποχρέωση να το πράξετε!

 

 

 

ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Την 3μηνη παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2015, έως τις 30 Ιουνίου 2016 , αποφάσισε το ΔΣ του ΕΛ.Γ.Α. Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίασή στις 31/3/2016 και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. Το ΔΣ του ΕΛ.Γ.Α έλαβε την απόφαση εκτιμώντας ότι για αντικειμενικούς λόγους, υπήρξαν παραγωγοί που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που έληγε στις 31 Μαρτίου 2016. Με την παράταση που δόθηκε, οι παραγωγοί όλης της χώρας, διευκολύνονται στην τακτοποίηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων χωρίς να χάσουν την δυνατότητα να καταστούν δικαιούχοι τυχόν αποζημιώσεων που τους αναλογούν. Με δεδομένο ότι μετά τις 30 Ιουνίου 2016 δεν μπορεί να δοθεί άλλη παράταση, οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές το 2015 θα πρέπει εντός της προθεσμίας αυτής να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2015, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν. Ειδικότερα οι παραγωγοί που έχουν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛ.Γ.Α. και για οποιοδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, έως τις 30/06,θαπρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.ΑΜΠ715, στην Τράπεζα Πειραιώς, το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2015, προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

ΣΤΑ 53 ΕΥΡΩ/ΣΤΡΕΜΜΑ Η

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΥΤΛΑ

Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθορίστηκε το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα των ζαχαροτεύτλων, για το έτος ενίσχυσης 2015, το οποίο καθορίζεται στα 530 Ευρώ ανά εκτάριο, ή αλλιώς στα 53 Ευρώ ανά στρέμμα. Για την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης λήφθηκαν υπόψη, έγγραφο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. όπου αναφέρεται ότι η επιλέξιμη για πληρωμή έκταση είναι 4604,48 εκτάρια αλλά και ο κανονισμός 639/2014, όπου περιγράφονται οι επιλογές για τον υπολογισμό του ύψους του ανά μονάδα ποσού στήριξης των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Η επιλέξιμη έκταση καλλιέργειας ζαχαροτεύτλων για το 2015 υπολείπεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό της έκτασης αναφοράς (13.367 εκτάρια).

Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ-ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΧΑΝΤΑΚΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στην αγωνιώδη προσπάθεια να βρει δημοσιονομικά μέτρα 5,4 δισ. Ευρώ ως το 2018, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ντίζελ κίνησης με αυτόν που επιβάλλεται στη βενζίνη. Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», το μέτρο της εξίσωσης του ΕΦΚ στο ντίζελ κίνησης με αυτόν την βενζίνης, πιθανότατα μέσω μεγάλης αύξησης στο ντίζελ και μίας ανεπαίσθητης μείωσης στην επιβάρυνση της βενζίνης, έχει στόχο να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους 400 εκατ. ευρώ. Κάτι τέτοιο θα έχει σίγουρα επιπτώσεις στο κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων και σίγουρα παγιδεύει την πλειοψηφία των ιδιοκτητών καινούργιων οχημάτων, οι οποίοι επέλεξαν αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ, παρότι ήταν ακριβότερα από τα βενζινοκίνητα, ελπίζοντας ότι η διαφορά θα αποσβεστεί τελικώς λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης, της απουσίας τελών κυκλοφορίας σε ορισμένες περιπτώσεις, και του φθηνότερου καυσίμου. Ας ελπίσουμε, έστω και την τελευταία στιγμή οι συγκυβερνώντες να αναθεωρήσουν τα σχέδια τους για το θέμα!

Αυτό δα μας έλειπε τώρα….

ΜΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ

ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ!

Στις 24 Μαρτίου 2016, ο Υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας, ανακοίνωσε πως βρέθηκε νεκρή αγελάδα που έπασχε από την σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια γνωστότερη ως η νόσος των “τρελών αγελάδων”. Το περιστατικό, που σύμφωνα με το Υπουργείο ήταν μεμονωμένο, ανακαλύφθηκε στις 17 Μαρτίου. Στη συνέχεια, ενημερώθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) Ζώων και η ευρωπαϊκή Κομισιόν για το περιστατικό και για ενδεχόμενο ξέσπασμα της ασθένειας. Ο Γάλλος υπουργός, θα μιλήσει στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας τροφίμων προκειμένου να εξηγήσει πώς και γιατί παρουσιάστηκε αυτό το κρούσμα στη φάρμα των Αρδεννών. Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Ζώων, η Γαλλία διατρέχει “αμελητέο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου των τρελών αγελάδων”, σύμφωνα με προηγούμενους ελέγχους και το επίπεδο αυτό της ασφάλειας είναι σχεδόν απαραίτητο στις εμπορικές συναλλαγές εμπορίας ζώων, καθώς αν μειωθεί, μπορεί κάποιες χώρες να επιλέξουν να μην προμηθεύονται στο εξής, κρέας από τη Γαλλία. Το περιστατικό φαίνεται να δημιουργεί νέα δεδομένα, με τη Γαλλία να προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός και τον ΠΟΥ Ζώων, να μην έχει ακόμη ανακοινώσει αν θα αλλάξει την κατηγοριοποίηση του επιπέδου ασφάλειας της χώρας. 20 χρόνια τώρα η νόσος ταλαιπωρεί την Ευρώ και την χώρα μας χωρίς λόγο και αιτία!

ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις, μετά τη μαζική συγκέντρωση του περασμένου Σεπτεμβρίου, προχώρησαν πρόσφατα οι Ευρωπαίοι αγρότες διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές στο γάλα και το χοιρινό κρέας και ζητώντας περισσότερα μέτρα ρύθμισης των αγροτικών αγορών. Κατέβασαν αγελάδες και γουρούνια στο κέντρο των Βρυξελλών, τα οποία παρέλασαν μαζί τους, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας παρουσία του Κοινοτικού Επιτρόπου Γεωργίας Φιλ Χόγκαν. Επίσης, πλήθος τρακτέρ μπλόκαρε τους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας. Οι γαλακτοπαραγωγοί ψέκασαν γάλα έξω από τα γραφεία του βελγικού φιλελεύθερου κόμματος. Οι διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι διένειμαν επίσης δωρεάν γάλα και σάντουιτς σε περαστικούς, ελπίζοντας να κερδίσουν τη συμπάθεια για την εκστρατεία τους για περισσότερες ρυθμίσεις της αγοράς αγροτικών προϊόντων. Υπενθυμίζεται ότι στη Γαλλία, τη μεγαλύτερη αγροτική οικονομία της ΕΕ, οι διαδηλώσεις των αγροτών λόγω των χαμηλών τιμών ως αποτέλεσμα του ρωσικού εμπάργκο, κράτησαν πάρα πολλές εβδομάδες. Οι αγρότες γέμισαν την πρωτεύουσα της Ευρώπης, με αγελάδες και χοίρους, οδήγησαν τα τρακτέρ σε κεντρικούς οδούς και ψέκασαν γάλα σε διάφορα κτίρια. Αργοπεθαίνουν λοιπόν την Ευρωπαϊκή γεωργία και κτηνοτροφία, χωρίς αμφιβολία. Χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική. Καμία ελπίδα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ