ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ Β. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Όπως αποκλειστικά ανέφερα προ ημερών οι αγρότες στην Βόρεια Πιερία προχωρούν στην σύσταση και δημιουργία δικού τους αγροτικού συλλόγου με έδρα το Αιγίνιο, όπως προβλέπει και ο Νόμος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπό σύσταση Σύλλογος θα ονομάζεται Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Πύδνας Κολινδρού και η πρώτη συγκέντρωση για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, στις 8.00 το βράδυ, στο Δημαρχείο του Αιγινίου, όπου θα υπάρχει και δικηγόρος για να μιλήσει στους αγρότες, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες. Καλούνται λοιπόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι αγρότες απ’ όλην τη Βόρεια Πιερία (Αιγίνιο, Κολινδρός, Κίτρος, Καταχάς, Καστανιά, Λιβάδι, Ρυάκια, Παλιάμπελα, Μεγάλη Γέφυρα, Μεθώνη, Ν. Αγαθούπολη, Παλιό Ελευθεροχώρι, Μακρύγιαλος, Σφενδάμη, Αλώνια, Κίτρος και Παλαιόστανη) να δώσουν το δικό τους παρών και να συμμετάσχουν στην δημιουργία του δικού τους συνδικαλιστικού Οργάνου, το οποίο είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν προσεχώς!

 

 

 

ΕΛΓΑ: ΑΓΡΟΤΕΣ ΞΟΦΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΑΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Το 2015 ήταν χρονιά που σημειώθηκαν πολλά δυσμενή καιρικά φαινόμενα, ασφαλιστικά καλυπτόμενα από τον ΕΛ.Γ.Α. και όπως επισημαίνεται, απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές αυτές είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ασφαλιστικού οργανισμού, από τις μέχρι τώρα πληρωμές που πραγματοποίησε για τις ζημιές αυτές παρατηρήθηκε ότι μεγάλος αριθμός παραγωγών δεν έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στο σύνολό τους, με συνέπεια να μην τους καταβάλλονται οι υπολογισθείσες αποζημιώσεις, και για τον λόγο αυτό, ενημερώνει τους παραγωγούς πως η καταληκτική ημερομηνία για την εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών για το 2015 είναι η Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016. Τα αντίστοιχα ποσά θα πρέπει να κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α στην Τράπεζα Πειραιώς, με κωδικό ΜΠ 715. Ειδικότερα: Όσοι είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς του 2015 την εξουσιοδότηση και χρέωση του τραπεζικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ θα πρέπει να ελέγξουν τις κινήσεις του λογαριασμού τους ή να επικοινωνήσουν με το 1540 προκειμένου να βεβαιωθούν για το αν υπάρχει ή όχι οφειλή. Σε περίπτωση που υπάρχει οφειλή, αυτή θα πρέπει να κατατεθεί απευθείας στον ως άνω τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ και μέχρι 31/3/2016. Ο ΕΛΓΑ, πριν την εκπνοή της προθεσμίας, είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει, σε όσους τον έχουν εξουσιοδοτήσει, σε χρεώσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών και είναι ευνόητο πως δεν θα γίνονται εκ νέου χρεώσεις σε ήδη εξοφλημένες ασφαλιστικές εισφορές. Όσοι είχαν επιλέξει  ως τόπο καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2015 την απ’ ευθείας κατάθεση πρέπει έως 31 Μαρτίου 2016 να καταθέσουν στον ως άνω τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ το σύνολο της ασφαλιστικής εισφοράς για το έτος 2015. Σημειώνουμε πως όσοι παραγωγοί έχουν δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου, θα λάβουν, τις αμέσως επόμενες ημέρες, γραπτό μήνυμα με το οποίο θα ενημερωθούν για το ακριβές ποσό της οφειλόμενης ασφαλιστικής εισφοράς.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ

ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ (27-29 ΜΑΙΟΥ 2016)

Το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου θα γίνει 27-29 Μαΐου στην Βέροια, αναβιώνοντας έναν θεσμό της περιόδου 1958-1963 που είχε σκοπό την προβολή των αγροτικών προϊόντων του κάμπου της Ημαθίας σε όλη την Ελλάδα. Η αυλαία των εκδηλώσεων του τριήμερου Φεστιβάλ θα ανοίξει με ένα διεθνές συνέδριο για το ροδάκινο, στο οποίο θα συμμετάσχουν παραγωγικοί φορείς από την Τουρκία, αλλά και καθηγητές από τη Ρώμη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επίσης, θα γίνει μία γιορτή γαστρονομίας στο πάρκο της Ελιάς, όπου θα επινοηθούν συνταγές με βάση το ροδάκινο, καθώς και ένα εργαστήρι για παιδιά με θέμα το συγκεκριμένο φρούτο, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας. «Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας πραγματοποίησε το συγκεκριμένο Φεστιβάλ την περίοδο 1958-1963, πριν από σχεδόν 60 χρόνια. Ήταν κάτι πολύ πρωτοποριακό. Τελευταία ζωντανέψαμε και πάλι τον Τουριστικό Όμιλο και ξεκινάμε το Φεστιβάλ. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί μία εκδήλωση που να υποστηρίζει το αγροτικό προϊόν και να προβάλει την πόλη» δήλωσε ο πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, Ζήσης Πατσίκας, με αφορμή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ημαθίας και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Μπράβο στους Ημαθιώτες για την πολύ καλή ιδέα να επαναφέρουν το Φεστιβάλ Ροδακίνου στην περιοχή τους και περιμένουμε με αγωνία να δούμε το καλό αποτέλεσμα όλων των συντελεστών της προσπάθειας!

81 ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΩΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Ο ΕΛΓΑ

Την έγκριση αιτήσεων για 81 αγροτεμάχια φυσικών και νομικών προσώπων για επιχορήγηση εγκαταστάσεων αντιχαλαζικών διχτυών, συνδυαστικών εγκαταστάσεων (αντιχαλαζικού διχτυού και αντιβροχικής μεμβράνης) καθώς και αντιπαγετικών ανεμιστήρων, αποφάσισε το ΔΣ του ΕΛΓΑ πρόσφατα. Το ποσό έγκρισης επιχορήγησης, που βαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό του ΕΛ.Γ.Α, ανέρχεται στα 796.323 Ευρώ, και αφορά φυσικά και νομικά πρόσωπα από 13 Περιφερειακές Ενότητες όλης της επικράτειας, που διαπιστώθηκε ότι πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα  επιχορήγησης μέσων Ενεργητικής Προστασίας. Από το ποσό των 796.323 Ευρώ της έγκρισης, για εγκατάσταση των μέσων των Μέτρων 2 και 3  το ποσό ανέρχεται  στα 781.503 Ευρώ, ενώ για εγκατάσταση αντιπαγετικών ανεμιστήρων (Μέτρο 1) το  ποσό ανέρχεται στα 14.820 Ευρώ. Το ποσοστό επιχορήγησης και των 3 μέτρων ανέρχεται στο 60% της δαπάνης της εγκατάστασης που επιλέγει ο παραγωγός. Σε κάθε περίπτωση ο ΕΛΓΑ, δίνοντας βαρύτητα στη σημασία της πρόληψης από τα καιρικά φαινόμενα παραμένει ανοιχτός σε προτάσεις φορέων και παραγωγών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην επιπλέον βελτίωση του Προγράμματος Ενεργητικής Προστασίας. Τέλος, υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας υποβάλλονται μέχρι 30 Απριλίου 2016.

ΣΕ 36 ΔΟΣΕΙΣ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΧΡΕΩΝ

ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΗ

Σε 36 δόσεις και μάλιστα χωρίς προκαταβολή, θα μπορούν να αποπληρώσουν οι αγρότες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στην ΔΕΗ. Σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης, σημειώνεται ότι από τους 206.317 δικαιούχους αγροτικού τιμολογίου οι 23.207 (11,2%) έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 1.000 ευρώ, συνολικού ύψους 100,8 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 86,7% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών (116,2 εκατ. ευρώ) των δικαιούχων αγροτικού τιμολογίου. Με την ευκαιρία αυτή ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης δήλωσε «Η ΔΕΗ, για μια ακόμη φορά στηρίζει την αγροτική δραστηριότητα, και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο τόσο για την ίδια όσο και για τη χώρα μας. Αναμένουμε από τους αγρότες να ανταποκριθούν σ’ αυτή τη γενναία ρύθμιση και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, προϋπόθεση για να εξακολουθήσει η Επιχείρηση να παίζει τον κοινωνικό της ρόλο, στηρίζοντας όλους τους καταναλωτές και την ελληνική οικονομία. Η μη τήρηση των υποχρεώσεων των λίγων μετατρέπεται σε επιβάρυνση των πολλών». Τώρα βέβαια έτσι όπως τον έχουν καταντήσει τον αγρότη οι κυβερνώντες, ακόμη και 136 δόσεις να βάλει η ΔΕΗ για να πληρώσει ο ταλαίπωρος δεν ξέρω από πού θα περισσέψουν και τι θα περικόψει για να τα δώσει!

ΜΕΧΡΙ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ- ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε η απόφαση της Διακήρυξης του Διαγωνισμού για την Διανομή Φρούτων και Λαχανικών στα σχολεία για το σχολικό έτος που ήδη διανύουμε. Εκτός από την διανομή φρούτων σε πακέτα, ο διαγωνισμός έχει και ένα σκέλος που αφορά στην διανομή  εκπαιδευτικού  υλικού  που  προωθεί  την  κατανάλωση  οπωροκηπευτικών. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά και ο συνολικός προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται για το Παράρτημα Ι στο ποσό των 3.298.839,50 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και για το Παράρτημα ΙΙ στο ποσό των 582.148,15 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Υπουργείου, ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, μέσω  της  διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών την 6 Απριλίου 2016. Μένει να φανεί αν φέτος θα υπάρξει ανάδοχος που θα κερδίσει τον διαγωνισμό, καθώς πέρσι δεν είχε υπάρξει κάποιος για να αναλάβει το έργο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ