ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ GREEK FARMER

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Η εταιρεία Greek Farmer διοργανώνει ημερίδα για όλους τους αγρότες-παραγωγούς της περιοχής και όχι μόνον, με τα παρακάτω θέματα:

1.Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί στην γεωργία και η σημασία τους στην αύξηση της γονιμότητας του εδάφους, προστασία του φυτού, αύξηση των αποδόσεων. Αύξηση της γονιμότητας του εδάφους, Προστασία του φυτού και αύξηση των αποδόσεων, 2. SUPERSTART – Νέα τάση λίπανσης και θρέψη καλλιεργειών. Ομιλητές της ημερίδας θα είναι: ο Χαράλαμπος Δαλαλάκης Γεωπόνος – Διευθυντής της εταιρείας GREEK FARMER και ο Αστέριος Σιμώνης Ph.D.Εδαφολογίας – Επίτιμος Διευθυντής του ΕΘΙΑΓΕ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:00 το πρωί, στον 1ο όροφο του Συνεδριακού κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ). Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Δημοσιογράφος Αγροτικών Θεμάτων Γιάννης Τσιμπονίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η είσοδος για τους φίλους αγρότες, γεωπόνους, γεωτεχνικούς, συνεταιριστές και λοιπό ευρύ κοινό, είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και σίγουρα είναι μια καλή ευκαιρία για να πληροφορηθείτε για το θέμα μείωσης του κόστους παραγωγής στις καλλιέργειές σας!

 

 

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ: ΜΑΙΟ-ΙΟΥΝΙΟ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ

ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΑΣ!

Τα νέα για την πληρωμή-εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών μας δεν είναι καθόλου καλά. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το Μάιο στην καλύτερη περίπτωση και κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούνιο θα πληρωθεί το 2ο μέρος των αγροτικών επιδοτήσεων (δηλαδή το πρασίνισμα), όσο για την εκκαθάριση κανείς δεν γνωρίζει πότε θα καταβληθεί, αν και σύμφωνα με τον κοινοτικό κανονισμό αυτό θα πρέπει να γίνει ως το τέλος του Ιουνίου. Φυσικά η πρόβλεψη του κανονισμού μπορεί να τροποποιηθεί για την φετινή χρονιά δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πληρωμή των επιδοτήσεων. Εύχομαι και ελπίζω το αρμόδιο για το θέμα Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ή και οι Βουλευτές ανά την χώρα να ανατρέψουν ή και να διαψεύσουν αυτήν την είδηση και να δοθούν τα χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες μας πολύ νωρίτερα!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 18,3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

ΣΕ 11.538 ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ

Τα πρώτα χρήματα ως αποζημιώσεις για το 2015 έδωσε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ο ΕΛΓΑ σε συνολικά 11.538 πληγέντες αγρότες παραγωγούς. Πρόκειται για 18,3 εκατ. Ευρώ και αφορούσαν τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2015, για τις οποίες ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου έχει ανακοινώσει ότι θα γίνονται στα μέσα του μήνα και κάθε μήνα μέχρι την ολοκλήρωσή τους, υπογραμμίζοντας ότι θα αφορούν ποσό 20- 25 εκατ. Ευρώ. Οι αποζημιώσεις αυτές, αφορούσαν εκκαθαρίσεις ζημιών φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για το έτος 2015 (εκτιμήσεις/επανεκτιμήσεις) με τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Κορινθίας και Φλώρινας να απορροφούν το μεγαλύτερο ποσοστό. Από αυτά τα χρήματα: η Πιερία πήρε μόλις 165.521 Ευρώ, η Ημαθία 200.018 Ευρώ, η Θεσσαλονίκη 188.752 Ευρώ, η Πέλλα 406.017 Ευρώ, η Χαλκιδική 231.912 Ευρώ, το Κιλκίς 132.408 Ευρώ, οι Σέρρες 157.131 Ευρώ κλπ. Δικαιούχοι  αποζημίωσης ήταν μόνο παραγωγοί και κτηνοτρόφοι που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, ενώ όσοι δεν εξόφλησαν τις ασφαλιστικές τους εισφορές θα εκκαθαριστούν μετά την εξόφληση των εισφορών τους, όπως προβλέπει η νομοθεσία του ΕΛΓΑ.

1 ΜΑΡΤΙΟΥ-16 ΜΑΙΟΥ 2016 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΣΑΣ

Από την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 έως και την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι αγρότες-παραγωγοί για την ένταξή τους στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα. Οι αιτήσεις κατατίθενται αυτοπροσώπως από τον δικαιούχο αμπελοπαραγωγό ή με επικυρωμένη εξουσιοδότηση, εάν κατατίθενται από τρίτους. Το πρόγραμμα καλύπτει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δράσεις: Την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων, συμπεριλαμβανομένου και του επανεμβολιασμού, τη μετεγκατάσταση των αμπελώνων, τις βελτιώσεις των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων που συνδέονται με το στόχο του προγράμματος (π.χ. υποστήλωση) και τέλος, η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμετοχή στο πρόγραμμα καθορίζεται σε ένα (1) στρέμμα. Το πρόγραμμα δεν καλύπτει την κανονική ανανέωση των αμπελώνων που φτάνουν στο τέλος του κύκλου της φυσικής τους ζωής.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΑΣ

Τους όρους με τους οποίους θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της επιτήρησης του καταρροϊκού πυρετού εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ορίζοντας και τα σημεία πώλησης των σχετικών εμβολίων. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση τα νόμιμα σημεία διάθεσης των εμβολίων κατά του καταρροϊκού πυρετού είναι: τα καταστήματα λιανικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων, (που εκτελούν μόνο συνταγές άλλων), τα κτηνιατρικά γραφεία παραγωγικών ζώων (που απαγορεύεται να εκτελούν συνταγές άλλων κτηνιάτρων), οι κτηνίατροι των ιδιωτικών κτηνιατρείων ή κλινικών ζώων (που απαγορεύεται να εκτελούν συνταγές άλλων κτηνιάτρων), οι κτηνίατροι των κτηνιατρικών γραφείων παραγωγικών ζώων των Συνεταιριστικών οργανώσεων, των Συνεταιριστικών επιχειρήσεων, των Ομάδων Παραγωγών, τα φαρμακεία (που εκτελούν μόνο συνταγές άλλων). Οι υπεύθυνοι των σημείων διάθεσης υποχρεούνται να καταχωρούν όλα τα σκευάσματα των εμβολίων που εμπορεύονται/διαθέτουν προς τους τελικούς χρήστες στην ειδική ηλεκτρονική βάση δεδομένων της ηλεκτρονικής εφαρμογής που ονομάζεται «Καταρροϊκός Πυρετός/Ηλεκτρονική Καταχώριση Εμβολίων» και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η διαδικασία καταχώρισης που ακολουθείται περιγράφεται αναλυτικά στο έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων «Οδηγίες για την καταχώριση των εμβολίων κατά του καταρροϊκού πυρετού στην ψηφιακή εφαρμογή», το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στο site www.minagric.gr.

ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΔΩΔΩΝΗ»

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΚΟΡΦΗ ΑΕ»

ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ κ. ΝΙΚΟ ΤΡΙΦΤΑΡΙΔΗ

Δωρεάν διανομή φρέσκου γάλακτος σε 3 δημοτικά σχολεία των Ιωαννίνων, άρχισε από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», για να καλύψει σε καθημερινή βάση τις ανάγκες 350 μαθητών. Η πρωτοβουλία της Γαλακτοβιομηχανίας, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς υλοποίησης δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναλαμβάνει η ΔΩΔΩΝΗ, σε τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο την ενεργή υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Η «ΔΩΔΩΝΗ», έως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, θα μεταφέρει και θα διαθέσει συνολικά 13.500 λίτρα φρέσκο γάλα στα τρία δημοτικά σχολεία. Η κοινωνική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη διανομή του παρεχόμενου γάλακτος στα παιδιά. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Γαλακτοβιομηχανίας Μιχάλης Παναγιωτάκης, δήλωσε: «Εν μέσω των προκλήσεων που καλούμαστε να ξεπεράσουμε ως χώρα, στη «ΔΩΔΩΝΗ» έχουμε αποφασίσει να θέτουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο, πάντα με σεβασμό, φροντίδα και αγάπη. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος μας είναι να είμαστε κοντά στα παιδιά και στις οικογένειές τους, προσφέροντας καθημερινά φρέσκο γάλα σε μαθητές και μαθήτριες της περιοχής μας που το έχουν ανάγκη, στηρίζοντας ουσιαστικά την υγιή σωματική ανάπτυξη τους. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς, να υλοποιούμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τους φορείς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έτσι ώστε να μην υπάρξει παιδί που στερείται το γάλα του». Μήπως και εδώ στην Πιερία θα μπορούσε ο Ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της ντόπιας Γαλακτοβιομηχανίας Κατερίνης «ΚΟΡΦΗ ΑΕ» Νίκος Τριφταρίδης να κάνει κάτι παρόμοιο για την περιοχή του και να βοηθήσει τα σχολεία της περιοχής μας;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ