ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΑΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ: ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δυσάρεστη έκπληξη, οργή και αγανάκτηση για όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας, αποτελεί η δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου πως η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης για το 2015 που είχαν εξαγγείλει και υποσχεθεί πως θα γίνει στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου «αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων», πήγε στην συνέχεια για Φεβρουάριο και τώρα με νεότερες δηλώσεις του καθ ύλην αρμόδιου για το θέμα Υπουργού πάει για το μήνα Απρίλιο. Δεν ξέρω αν το επόμενο χρονικό διάστημα με νεότερες δηλώσεις του Υπουργού ή κάποιου άλλου υπευθύνου και αρμοδίου πάνε για το μήνα Ιούνιο ή και για το Φθινόπωρο θεωρώ όμως ότι αυτή δεν είναι μια υπεύθυνη πολιτική στάση, πολύ περισσότερο δε την ώρα που αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλην την επικράτεια βρίσκονται στα κάγκελα, ξημεροβραδιάζονται στα αγροτικά μπλόκα, έχοντας αφήσει τις δουλειές και υποχρεώσεις τους. Φροντίστε κ. Υπουργέ να δώσετε εξηγήσεις και φροντίστε να επισπεύσετε το συντομότερο δυνατόν την πληρωμή της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης του 2015 προς τους εξαθλιωμένους και εξοργισμένους αγρότες μας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!

 


 

ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 4-3-2016

ΣΤΟ ΚΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΡΘΡΟ 52

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) Κατερίνης με σχετική του ανακοίνωση προς όλα τα ΜΜΕ της περιοχής, ενημερώνει όλους τους αιγοπροβατοτρόφους ορεινούς και πεδινούς της Πιερίας, που έχουν αιτηθεί συνδεδεμένη ενίσχυση στον τομέα πρόβειου και αίγειου κρέατος σύμφωνα με το άρθρο 52 του ΚΑΝ. (ΕΕ) 1307/2013 στην ΕΑΕ έτους 2015 καθώς επίσης και όσους έχουν αιτηθεί εξισωτική αποζημίωση για το έτος 2015, να προσκομίσουν προσφάτως ενημερωμένο το μητρώο αιγοπροβάτων σε φωτοαντίγραφο (όλα τα μέρη), στον ΟΠΕΚΕΠΕ Κατερίνης μέχρι την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, με βάση το υπ΄ αριθμό Πρωτοκόλλου 38404/12-02-2016 έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Την ανακοίνωση υπογράφει για το ΚΕΑ Κατερίνης ο Διονύσης Φόλιος, ενώ υπενθυμίζεται πως το Κέντρο βρίσκεται στην Διεύθυνση Χατζόγλου 48 στην Κατερίνη και τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 23510-46858.


ΜΕ 4 ΔΙΜΗΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΝΟΠΟΙΟΙ

Στην παροχή διευκολύνσεων για τις δηλώσεις αποθεμάτων των μικρών οινοπαραγωγών προχώρησε το υπουργείου Οικονομικών, προφανώς και υπό την πίεση των πρωτοφανών και πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα, σε εγκύκλιο που εξέδωσε και αφορά μικρούς οινοπαραγωγούς (οι οποίοι λειτουργούν εκτός καθεστώτος αναστολής και παράλληλα δεν πληρούν όρους και προϋποθέσεις αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων) αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στα κατά τόπους αρμόδια τελωνεία μέχρι 4 Μαρτίου 2016 προκειμένου να υποβάλουν δηλώσεις αποθεμάτων. Για την υποβολή της δήλωσης Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τη δήλωση Μικρού Οινοπαραγωγού υπάγονται στις ρυθμίσεις που είχαν προσδιοριστεί με πρόσφατη σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, στην οποία προβλεπόταν η τμηματική καταβολή των φορολογικών και λοιπών επιβαρύνσεων σε 4 διμηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση έως την τελευταία εργάσιμη μέρα του Απριλίου. Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη διευκόλυνση παρέχεται αποκλειστικά και μόνο για το 2016, μεταβατικό χρόνο εφαρμογής του νόμου.


ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 Η

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΡΥΖΙΟΥ

Περιθώριο αρκετές ημέρες ή αν θέλετε λίγες ακόμα εβδομάδες, και ειδικότερα μέχρι την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 –αντί τις 28 Φεβρουαρίου 2016 που έληγε η αρχική πρώτη προθεσμία που είχε ανακοινωθεί- έχουν τώρα οι ρυζοπαραγωγοί ανά την επικράτεια προκειμένου να προσκομίσουν τα σχετικά τιμολόγια από την πώληση της παραγωγής τους, το μεγαλύτερο μέρος ωστόσο της οποίας είναι ακόμα δυστυχώς αδιάθετο. Να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί ρυζιού είναι πολύ πιεσμένοι, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ακόμα και να χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, ύψους 26 Ευρώ το στρέμμα. Οπότε μην ανησυχούν οι φίλοι παραγωγοί ρυζιού αφού η ημερομηνία παρατάθηκε μέχρι τις 28 Μαρτίου 2016….


ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2016 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ

Εγκρίθηκε και υπογράφτηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη το Πρόγραμμα Επιτήρησης, Ελέγχου και Εξάλειψης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών (γνωστότερη ως ασθένεια των τρελών αγελάδων) που απασχόλησε και την χώρα μας πριν από 20 περίπου χρόνια. Το Πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2016 σε όλη την Ελληνική Επικράτεια μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2016. Με την Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του Προγράμματος Επιτήρησης, Ελέγχου και Εξάλειψης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Στόχοι του προγράμματος είναι: Η συστηματική έρευνα και η εργαστηριακή διάγνωση με εφαρμογή κατάλληλων εργαστηριακών τεχνικών της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών στο ζωικό πληθυσμό της χώρας. Και τέλος, επί θετικού αποτελέσματος, η εξάλειψη της διαπιστωθείσας εστίας Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας Βοοειδών, ο έλεγχος και αποκλεισμός εισόδου και η αποτροπή διασποράς του αιτιολογικού παράγοντα της Σπογγώδους.

 


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ GREEK FARMER ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. ΣΤΟΝ 1ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η εταιρεία Greek Farmer διοργανώνει ημερίδα για όλους τους αγρότες-παραγωγούς της περιοχής και όχι μόνον, με τα παρακάτω θέματα:

Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί στην γεωργία και η σημασία τους στην αύξηση της γονιμότητας του εδάφους, προστασία του φυτού, αύξηση των αποδόσεων. Αύξηση της γονιμότητας του εδάφους, Προστασία του φυτού και αύξηση των αποδόσεων. 2. SUPERSTART – Νέα τάση λίπανσης και θρέψη καλλιεργειών. Ομιλητές της ημερίδας θα είναι: ο Χαράλαμπος Δαλαλάκης Γεωπόνος – Διευθυντής της εταιρείας GREEK FARMER και ο Αστέριος Σιμώνης Ph.D.Εδαφολογίας-Επίτιμος Διευθυντής του ΕΘΙΑΓΕ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:00 το πρωί, στον 1ο όροφο του Συνεδριακού κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ). Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Δημοσιογράφος Αγροτικών Θεμάτων Γιάννης Τσιμπονίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως είσοδος για τους φίλους αγρότες, γεωπόνους, γεωτεχνικούς, συνεταιριστές και λοιπό ευρύ κοινό, είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ