ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΞΑΝΑ

ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΠΟΙΟΣ;

Πληθαίνουν οι καταγγελίες και διαμαρτυρίες ακτινιδιοπαραγωγών της περιοχής μας που υπογραμμίζουν ότι δεν πληρώθηκαν από τους εμπόρους που τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους ξοφλήσουν το «αργότερο μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων», ενώ είχαν πάρει μια προκαταβολή ή λίγα χρήματα έναντι. Μπήκαμε για τα καλά στον Φεβρουάριο και σε γενόμενες ερωτήσεις και ενοχλήσεις προς τους εμπόρους ακτινιδίων εισπράττουν γενικές και αόριστες απαντήσεις απ αυτούς, τινάζοντας στον αέρα τον οικογενειακό προγραμματισμό των αγροτών παραγωγών, αφού είναι απλήρωτοι και στο θέμα εξόφλησης της ενιαίας τους ενίσχυσης του 2015. Πρόκειται βεβαίως για εμπόρους που δεν έχουν έδρα στην Πιερία και οι οποίοι δεν πτοούνται ποσώς από τις συνεχείς ενοχλήσεις και πιέσεις των απλήρωτων παραγωγών των οποίων είναι έρμαιο στα χέρια τους. Από τον περασμένο Οκτώβριο είχα επισημάνει και τονίσει γι αυτούς τους γνωστούς κίνδυνους αλλά και για το σκηνικό που στήνει το καρτέλ των εμπόρων. Δυστυχώς απλά επιβεβαιώνομαι για πολλοστή φορά. Όσον αφορά την πολιτεία και τους εμπλεκόμενους εκπροσώπους των υπηρεσιών δηλώνουν αναρμόδιοι για το θέμα και ο ένας φορτώνει στον άλλον τις ευθύνες του!

 

 

 

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΕΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΚΟΝΙΟ

Την προσοχή των ελαιοκαλλιεργητών, στην καρκίνωση ή στη φυματίωση της ελιάς και στο κυκλοκόνιο, εφιστά το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα για την αντιμετώπιση της καρκίνωσης-η εξάπλωση της οποίας ευνοείται από τη δημιουργία πληγών κατά τις καλλιεργητικές εργασίες (κλάδεμα), τις χαμηλές θερμοκρασίες (παγετό, ανεμοθύελλα, χαλάζι ακόμα και από μη επουλωμένες ουλές που δημιουργούνται με την πτώση των φύλλων), οι ειδικοί συνιστούν: Να αποφεύγεται το κλάδεμα των δένδρων με βροχερό καιρό. Τα δένδρα με συμπτώματα να κλαδεύονται τελευταία. Επιμελημένη αφαίρεση των προσβεβλημένων μερών των δένδρων (να περιλαμβάνεται και τμήμα υγιούς κλάδου) με ξηρό καιρό και καταστροφή τους με κάψιμο. Απολύμανση των εργαλείων με υδατικό διάλυμα φορμόλης 5% ή χλωρίνης 10% ή μετουσιωμένου οινοπνεύματος 3 προς 1 σε νερό. Εφόσον  πρόκειται  για  ελαφρά  προσβολή  στον  κορμό και  στους  βραχίονες, να  αφαιρείται  ο  όγκος  (καρκίνωμα) με μαχαιρίδιο και να γίνεται επάλειψη με πυκνή πάστα βορδιγάλειου πολτού 3%. Συνιστάται Επέμβαση σε όσες περιοχές επικράτησαν συνθήκες παγετού, ανεμοθύελλας και οπωσδήποτε μετά το κλάδεμα. Τέλος, εγκεκριμένες  δραστικές  ουσίες  φυτοπροστατευτικών  προϊόντων.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΗ 2016 Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ

ΟΡΙΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ

Μέχρι τις 4 Μαρτίου 2016 τίθεται σε διαβούλευση το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης με το οποίο θεσπίζονται σε εθνικό επίπεδο ειδικοί συντελεστές συμπύκνωσης ή αραίωσης για ορισμένες εργασίες μεταποίησης ή και ανάμειξης σε ορισμένα μεταποιημένα προϊόντα με σκοπό τον καθορισμό ανωτάτων ορίων καταλοίπων φυτοφαρμάκων στα προϊόντα αυτά. Με τη θέσπισή τους προστατεύεται υγεία του καταναλωτή καθώς είναι δυνατή η αξιολόγηση κάθε δείγματος μεταποιημένου φυτικού ιστού ως προς τα Ανώτατα Όρια Υπολειμμάτων και σε περίπτωση όπου οι συγκεντρώσεις γεωργικών φαρμάκων που ανιχνεύονται υπερβαίνουν τα Ανώτατα Όρια Υπολειμμάτων, είναι νομικά εφικτή η απόσυρση του προϊόντος από την αγορά. Με σκοπό τη βελτίωση της προτεινόμενης απόφασης παρακαλείται το ενδιαφερόμενο κοινό να υποβάλει σχόλια, πληροφορίες, αναλύσεις ή γνώμες τις οποίες θεωρεί συναφείς με τις προτεινόμενος διατάξεις. Οι απόψεις και προτάσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι ένα μήνα από την ημερομηνία έκδοσης του παρόντος εγγράφου, δηλαδή μέχρι τις 4 Μαρτίου 2016, σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

26-29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΔΕΘ Η 25η ΔΕΤΡΟΠ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

Στις 26 Φεβρουαρίου ξεκινά η 25η διεθνής έκθεση τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας Detrop boutique, που παρουσιάζει τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα που παράγονται στην Ελλάδα, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής. Στο πλαίσιο της Detrop Boutique έχει προγραμματιστεί το θεματικό αφιέρωμα Cheese & Wine. Όπως δηλώνει και η ονομασία του, η ειδική αυτή ενότητα επικεντρώνει στην παρουσίαση παραγωγών τυριού και κρασιού, δύο δηλαδή προϊόντων που ευδοκιμούν στην Ελλάδα. Θα διαρκέσει συνολικά 4 ημέρες, από τις 26 μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2016 και πραγματοποιείται στο γνωστό χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Μέσω της εκθεσιακής τους παρουσίας τα στελέχη της εταιρείας θα πραγματοποιήσουν επαφές με τις επιχειρήσεις τροφίμων, θα καταγράψουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Detrop boutique: http://detropboutique.helexpo.gr/. Πρόκειται για την μίνι ΔΕΤΡΟΠ που όμως σίγουρα αποτελεί πόλο έλξης για επαγγελματίες και το ευρύ κοινό της χώρας μας!

ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΕΙΞΕ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΠΟΥ ΤΡΩΓΑΝΕ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Τις συνέπειες από τη χρήση μεταλλαγμένων τροφών στην υγεία των ζώων υπογραμμίζει νέο επιστημονικό άρθρο του Γάλλου καθηγητή Σεραλινί από το πανεπιστήμιο της Καέν, που έκανε δοκιμές σε 70 αγελάδες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερης διάρκειας έρευνα που έχει γίνει ποτέ όσον αφορά το θέμα. Όπως αναφέρει ο καθηγητής, εντομοκτόνες τοξίνες παράγονται από λίγο περισσότερο από το 15% του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού στον κόσμο, το οποίο ονομάζεται αραβόσιτος BT, η καλλιέργεια του οποίου επιτρέπεται στην Ισπανία. Η συγκεκριμένη τροφή μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα τοξική και να δημιουργήσει προβλήματα στα νεφρά ή στους μαστικούς αδένες των ζώων. «Αυτό μπορούμε να το δούμε μόνο άν γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνουμε, σε ποια ζώα και μόνο μακροπρόθεσμα», δηλώνει ο κ. Σεραλινί. O καθηγητής αναφέρει τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθησαν σε γερμανική φάρμα την περίοδο 1997-2002. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου το ποσοστό των αγελάδων που δεν εμφάνιζαν προβλήματα υγείας έπεσε από το 70 στο 40% ενώ το τελευταίο έτος της έρευνας 10% των αγελάδων απεβίωσαν, εμφανίζοντας πρόβλημα στην λειτουργία των νεφρών.

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΟΒΑΛΤΕ ΜΕΧΡΙ 29 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016

ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2016 καλούνται οι γεωτεχνικοί να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη Δήλωση Συνέχισης Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος προκειμένου να προβούν στην ανανέωση της αντίστοιχης Βεβαίωσης και την παραλαβή της ηλεκτρονικά, όπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο. Πιο συγκεκριμένα, το ΓΕΩΤΕΕ προχώρησε στην έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης που αφορά τη διαδικασία ανανέωσης της Βεβαίωσης Άσκησης Επαγγέλματος Γεωτεχνικού: Ενημερώνουμε τα μέλη του Επιμελητηρίου των οποίων η Βεβαίωση Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματός λήγει στις 29 Φεβρουαρίου του 2016, ότι υπάρχει η δυνατότητα μέσω του www.onlinegeotee.gr, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη Δήλωση Συνέχισης Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος προκειμένου να προβούν στην ανανέωση της αντίστοιχης Βεβαίωσης και την παραλαβή της ηλεκτρονικά. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων για τα μέλη που θα επιλέξουν τον ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής αφού επιτυγχάνεται η άμεση εξυπηρέτησή τους από την Υπηρεσία, η παρακολούθηση της πορείας της αίτησής τους και τέλος η κατοχή της Βεβαίωσης σε ηλεκτρονική μορφή με δυνατότητα αναπαραγωγής της από τα μέλη όποτε αυτό είναι απαραίτητο, μετά την ανάρτησή της στον προσωπικό τους λογαριασμό. Η βεβαίωση που θα εκδοθεί ηλεκτρονικά, περιλαμβάνει επιπλέον και κωδικό επαλήθευσης, για όλες τις υπηρεσίες που θα ήθελαν να επιβεβαιώσουν την ακρίβεια των αναγραφόμενων στοιχείων και τη εγκυρότητα/γνησιότητά της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ