ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Όλα τα είχε η Μαριωρή…

ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ 320.000.000 ΕΥΡΩ ΟΙ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ «ΠΑΚΕΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ»;

 

Τροπολογία μέσω της οποίας καλούνται οι αγρότες να επιστρέψουν τα 320 εκατ. ευρώ που πλήρωσε ο ΕΛΓΑ το 2008-2009 επί υπουργίας Σωτ. Χατζηγάκη κατέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Οι ενισχύσεις κρίθηκαν παράνομες και από την ΕΕ και η ανάκτησή τους αφορά συνολικά 725.000 αγρότες μας. Ωστόσο, από την Επιτροπή και το Δικαστήριο έχει γίνει δεκτό ότι από το συνολικό ποσό των ενισχύσεων που κρίθηκαν ως παράνομες μπορεί να εξαιρεθούν οι ήσσονος σημασίας, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην τροπολογία το μεγαλύτερο ποσοστό των αγροτών έχουν λάβει ποσά που δεν υπερβαίνουν τα 100 ευρώ. Με την τροπολογία ορίζεται ως αρμόδια υπηρεσία ανάκτησης η Αποκεντρωμένη Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ προβλέπεται ότι είναι συμβατές με την εσωτερική αγορά και εξαιρούνται της ανάκτησης οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που πληρούσαν τους όρους των σχετικών κανονισμών της ΕΕ. Παράλληλα, προβλέπεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση των Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας ανάκτησης και ιδίως ο προσδιορισμός των υπόχρεων, το ύψος των προς επιστροφή ποσών, αλλά και οι λεπτομέρειες για ανάκτηση ποσών μέσω συμψηφισμού τους με τις απαιτήσεις των υπόχρεων που απορρέουν από τη συμμετοχή τους στο ΟΣΔΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ. Συνολικά θα ανακτηθούν 320.000 εκατ. ευρώ (290 εκατ. ευρώ καθαρό ποσό ανακτήσεων, συν 30 εκατ. ευρώ τόκοι). Ειδικότερα, υπολογίζεται η είσπραξη 45 εκατ. ευρώ κατ' έτος, αρχής γενομένης από το 2016.

 

 

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΛΑΔΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΞΕΤΕ!

 

Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος βλέπει στην σημερινή κυβέρνηση την νοοτροπία που έχει απέναντι στους αγρότες μας σαν “αγελάδα προς άρμεγμα” και “επιβάλλει την πιο άγρια φορολόγηση που δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας και αισιοδοξία για κανέναν” όπως ο ίδιος τονίζει. Μάλιστα ο κ. Χαρακόπουλος τονίζει “ας ευχηθούμε ωστόσο να επικρατήσει η λογική και η αίσθηση του κοινού συμφέροντος και όχι μικροπολιτικές και ανεύθυνες επιδιώξεις”. Έστω και αυτήν την στιγμή ας αναλογιστεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σ αυτόν τον τόπο είναι ότι πιο παραγωγικό απέμεινε που μπορούν να οδηγήσουν χωρίς αμφιβολία την χώρα αυτήν σε καλύτερες ημέρες, σε ρυθμούς ανάπτυξης. Βέβαια για να είμαι απόλυτα δίκαιος και αντικειμενικός και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν στήριξε όπως έπρεπε τους αγρότες μας, αλλά τώρα τίθεται πραγματικό θέμα επιβίωσης αυτής της τάξης!

 

ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

 

«Όταν μπαίνει ένας νέος φόρος είναι πάντα μεγάλο πρόβλημα», σχολίασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε τηλεοπτική εκπομπή για το νέο φόρο που επιβλήθηκε βίαια και ξαφνικά στο κρασί και που έχει φέρει τεράστια αναστάτωση στους παραγωγούς και εμπόρους κρασιού στην χώρα μας και φυσικά στους αγρότες αμπελοπαραγωγούς εν γένει. «Και ειδικά όταν μπαίνει σε μια μορφή παραγωγής, την οποία θέλαμε όλοι να αποφύγουμε. Προφανώς είναι ένας συμβιβασμός που έγινε υπό τις δεδομένες συνθήκες. Ας το δούμε ως ένα έκτακτο και προσωρινό μέτρο», κατέληξε ο υπουργός. Βέβαια στην χώρα αυτή ως γνωστόν, ισχύει το “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού” και ειδικά έχει αποδειχθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις πως όταν ένα τέτοιο φοροεισπρατικό μέτρο-απ το οποίο προβλέπουν να γεμίσουν τα ταμεία τους- καθιερωθεί, πολύ δύσκολα έως απίθανα η πολιτεία το παίρνει πίσω!

 

ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΡΙ ΜΑΣ!

 

Το αιγοπρόβειο γάλα κατά κύριο λόγο και πολύ λιγότερο το αγελαδινό αποτελεί την βάση της ελληνικής τυροκομίας. Το αιγοπρόβειο γάλα είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες, λιπαρά και στερεά και αποδίδει πολύ μεγαλύτερη παραγωγή τυριού από το αγελαδινό γάλα. Διαφέρει ακόμα σημαντικά στη σύσταση του λίπους και των πρωτεϊνών του που όπως ξέρουμε αποτελούν τα κύρια γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του γάλακτος και των προϊόντων του. Το τυρί είναι μια σπουδαίας θρεπτικής αξίας τροφή, ειδικά το τυρί από το αιγοπρόβειο γάλα. Αρκούν μόνο 60γρ τυριού για να καλύψουν το 25% των καθημερινών μας αναγκών σε πρωτεΐνες, το 20% σε ασβέστιο και το 22% σε βιταμίνη Α. Ο οργανισμός μας προμηθεύεται επιπλέον μεγάλη ποσότητα αμινοξέων, απαραίτητων για την ανάπτυξη και αποκατάσταση των ιστών του σώματος, σίδηρο, φωσφόρο, βιταμίνες Β, όλο το σύμπλεγμα των βιταμινών Α, D, Ε & λίπος.


ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΟΙ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΣΤΑΦΥΛΩΝ

Παράταση μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2015 δίνει με έκτακτη εγκύκλιό του το τμήμα αμπέλου και Ελαίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην προθεσμία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής των δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2015, που έληγε την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015. Πιο αναλυτικά, το τμήμα Αμπέλου και Ελαίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με νεότερη ανακοίνωση ενημερώνει τους αμπελουργούς όλης της χώρας με την σχετική εγκύκλιό του ότι η συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2015, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα παραταθεί μέχρι την 22η Δεκεμβρίου 2015. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι αμπελουργοί που δεν έχουν φέτος παραγωγή σταφυλιών, οφείλουν να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ

Ο αγριόχοιρος μοιάζει με το γνωστό χοίρο, αλλά έχει γκριζόμαυρο τρίχωμα. Τα αρσενικά υπερέχουν σε μέγεθος και βάρος από τα θηλυκά. Έχει ογκώδες σώμα και συμπαγές κεφάλι που απολήγει σε ρύγχος. Αυτιά μεγάλα και όρθια, μάτια μικρά καφέ χρώματος, σκέλη κοντά και ισχυρά. Η ουρά του είναι μετρίου μεγέθους και στο άκρο της σχηματίζεται μια τούφα από μακριές τρίχες. Τα άκρα των δακτύλων καλύπτονται από οπλές. Στο αρσενικό τα πάνω δόντια εξέχουν. Προϋπόθεση για να είναι ένα ενδιαίτημα κατάλληλο για τον αγριόχοιρο είναι η ύπαρξη μπόλικου νερού και λασπόλουτρων, που χρειάζεται για να προστατεύεται από τα εξωπαράσιτα. Είναι κοινωνικό ζώο και ζει σε καλά οργανωμένες και αυστηρά ιεραρχημένες κοινωνίες, τα κοπάδια, που είναι τυπικές κοινωνίες μητριαρχικού τύπου. Τα κοπάδια αυτά συγκροτούνται από 1 έως 5-6 ώριμες θηλυκές, συνήθως συγγενείς, ακολουθούμενες από τα μικρά τους και τα θηλυκά της προηγούμενης αναπαραγωγικής περιόδου που δεν έχουν ακόμη τεκνοποιήσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ