ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: ΔΩΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ!

 

 

Επιτακτική είναι η ανάγκη η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αφήσει όλες τις δικαιολογίες ή κωλυσιεργίες που έχει προβάλει μέχρι σήμερα και να δώσει άμεσα, εδώ και τώρα, στους εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της χώρας, τα χρήματα που δικαιούνται από την ενιαία ενίσχυση για το 2015, που ήδη έπρεπε να έχουν λάβει. Τα χρήματα αυτά δεν έχουν να κάνουν καμία σχέση με τον Εθνικό κουμπαρά, αλλά είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρώ ότι είναι αν μη τι άλλο εγκληματικό να χρησιμοποιούνται αυτά τα χρήματα για άλλους σκοπούς, σε άλλες υποχρεώσεις της πολιτείας. Δώστε λοιπόν άμεσα τα χρήματα στους αγρότες μας και δώστε τα ΟΛΑ, χωρίς να προβάλλετε ανυπόστατα προσχήματα και φαιδρές δικαιολογίες, που πλέον δεν πείθουν και κανέναν. Στο κάτω κάτω της γραφής το οφείλετε σ αυτούς που χρωστάτε την επανεκλογή σας στην κυβέρνηση!

ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ

ΔΕΝ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ;

Είναι πραγματικά τραγικό. Να είμαστε στον μήνα που θα έπρεπε να εξοφληθεί η ενιαία ενίσχυση στους αγρότες μας (Δεκέμβριο) και αυτοί να μην έχουν λάβει καν την προκαταβολή αυτής. Αόριστες δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών και σχετικών αξιωματούχων της επίσημης πολιτείας πως θα δοθούν τα χρήματα-ως προκαταβολή βέβαια- την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, δηλαδή ουσιαστικά θα πάνε για την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, αποδεικνύει την τραγικότητα της κατάστασης που βιώνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλην την χώρα. Αδυνατώντας να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΓΑ αφού δεν πληρώθηκαν τις ενισχύσεις τους, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους τινάζοντας στον αέρα τον κοινωνικό ιστό. Και η κυβέρνηση; Στο κόσμο της. Την κατάσταση εντείνει η δήλωση πως θα δοθεί το ποσό του 1 δις Ευρώ, την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι το συνολικό ποσό της ενιαίας ενίσχυσης που λαμβάνουν οι αγρότες μας φτάνει τα 2 δις Ευρώ. Άρα λοιπόν, σκοπεύουν να δώσουν τα μισά χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες μας και δεν τους το λένε. Τα συμπεράσματα δικά σας!

 

ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΙΕΙΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΡΑ

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΛΙΜΑΝΙΩΝ;

 

Σε αγωνιστικές, όπως τις χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν ακόμη και «μπλοκάρισμα» των λιμανιών της χώρας ετοιμάζονται να «κατέβουν» και οι ψαράδες ανά την επικράτεια, που συμμετείχαν στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα, που έγινε στις 18 Νοεμβρίου, στην πλατεία Συντάγματος, με την γνωστή κατάληξη που είχε η κορυφαία αυτή εκδήλωση. Τα γενικότερα προβλήματα, τα οποία χρονίζουν, η οικονομική κρίση αλλά και η νομοθεσία που καθιστά, πρακτικά, απαγορευτική την διάθεση ψαριών απευθείας σε καταναλωτές έχουν οδηγήσει τον κλάδο των αλιέων σε αδιέξοδο και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις. Μεταξύ των αιτημάτων τους, εκτός από απόσυρση των μέτρων σε φορολογία και ασφαλιστικό, οι ψαράδες επιμένουν και σε μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής τους. Άλλωστε αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς είναι ένα και το αυτό. Είναι αυτοί που κρατάνε ζωντανό τον πρωτογενή τομέα της δύσμοιρης χώρας!

 

 

 

 

ΟΙΝΟΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ

ΠΑΤΣΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στα 20 Ευρώ ανά εκατόλιτρο διαμορφώθηκε τελικά ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το κρασί, αντί της αρχικής πρότασης που ήταν στα 40 Ευρώ, σύμφωνα με το οριστικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου του τρίτου «πακέτου» προαπαιτούμενων της εκταμίευσης της «υποδόσης» των 2 δισ. και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το οποίο εγκρίθηκε με 153 ψήφους από την Ολομέλεια της Βουλής, καθώς υπήρξαν δύο απώλειες από την πλευρά της κομμάτων που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, «ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς απείχε από την ψηφοφορία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, ενώ καταψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος. Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση (137 ψήφοι) όπως και όλα τα άρθρα του καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων. Έτσι λοιπόν βρήκαν οι συγκυβερνώντες τον (μάλλον εύκολο) τρόπο να πατσίσουν αυτά που χάνανε από την έξτρα φορολόγηση στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΑΣ

 

Τεράστια δυναμική έχει η παραγωγή χοιρινού κρέατος στην ΕΕ αφού παράγονται περί τα 22.000.000 τόνοι από την εκτροφή των περίπου 152.000.000 ζώων και αποτελούμε τον μεγαλύτερο εξαγωγέα και τον 2ο μεγαλύτερο παραγωγό-ως ΕΕ εννοείται- μετά τον κίτρινο γίγαντα, την Κίνα. Οι κυριότερες χώρες παραγωγής είναι η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ολλανδία που όλες μαζί καλύπτουν πάνω από το 50% της συνολικής παραγωγής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει υψηλό βαθμό αυτάρκειας σε χοιρινό κρέας (πάνω από το 100%), ενώ η ετήσια κατά κεφαλή κατανάλωση για το 2013 έφτασε τα 31 κιλά, παρουσιάζοντας διακυμάνσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Το 10% της συνολικής παραγωγής εξάγεται κυρίως σε χώρες της Ανατολικής Ασίας (Κίνα και Ιαπωνία) αλλά και στην Ρωσία που πριν το εμπάργκο απορροφούσε το 60% των εξαγωγών. Και από κοντά βέβαια η Ελληνική χοιροτροφία που μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στην αγροτική και την Εθνική μας οικονομία!

 

 

ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ

ΟΜΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ!

Μεγάλα ψάρια προτιμούν οι καταναλωτές συμπαρασύροντας σε άνοδο τις τιμές πώλησής τους και συμβάλλοντας την υπεραλίευσή τους που έχει ως συνέπεια την μείωση των αλιευτικών αποθεμάτων. Την σχέση εμπορικής τιμής και μήκους σώματος για τα ψάρια των Ελληνικών θαλασσών, διερεύνησαν σε εργασία τους οι ειδικοί επιστήμονες. Όπως επισημαίνουν, η εμπορική αξία των ψαριών αλλά και των άλλων αλιευμάτων επηρεάζεται από την διαθεσιμότητα ενός είδους στο περιβάλλον από το σωματικό τους μέγεθος και από την αλιευόμενη ποσότητα. Έτσι, μεγάλο ποσοστό των θαλάσσιων αλιευτικών αποθεμάτων είναι υπεραλιευμένα σε αρκετές περιοχές συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών θαλασσών. Τα είδη ψαριών που θα πωληθούν σε υψηλότερη τιμή είναι εκείνα που στοχεύονται πρώτα και με βάση τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εργασίας, αυτά είναι τα μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη. Η θετική σχέση μεταξύ τιμής και μεγέθους υποδεικνύει ότι οι δυνάμεις της αγοράς ενισχύουν την στόχευση και συνεπώς την αλιεία των μεγαλύτερων ειδών....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ