ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΗ!

Το αγροτικό συλλαλητήριο των Αθηνών, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στο Σύνταγμα ήταν ένα σπουδαίο γεγονός που μπορεί να μην τάραξε τα νερά ακούστηκε όμως η φωνή απελπισίας και απόγνωσης που συνεχίζουν να εκπέμπουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι όλης της χώρας, αναφορικά με τα ζητήματα φορολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής που δρομολογούνται. Το συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα ήταν σίγουρα η αρχή των αγώνων των αγροτών μας και σε καμία περίπτωση το τέλος μιας πορείας όπως κάποιοι νομίζουν. Δεν περιποιούν τιμή τα όσα συνέβησαν εκ μέρους της επίσημης πολιτείας που χτύπησε τους αγρότες με δυνάμεις των ΜΑΤ και θεωρώ ότι επέδειξαν οι κυβερνώντες υπερβάλλοντα ζήλο. Απ΄ εδώ και πέρα τίποτε δεν αποκλείεται να συμβεί ως απάντηση εκ μέρους των αγροτών. Ούτε το κλείσιμο δρόμων, ούτε το κόψιμο της χώρας σε ένα δύο ή και πολύ περισσότερα σημεία, αφού η παραγωγική τάξη των αγροτών δεν υπολογίζεται όπως της αρμόζει εκ μέρους της επίσημης πολιτείας!

 

 

 

ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Μετά κόπων και βασάνων οι αρμόδιοι για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες της χώρας μας, επιτέλους λύσανε την σιωπή τους-λες και τους κάνανε δα και κάποια χάρη, αφού γι αυτό πληρώνονται και αδρά μάλιστα- και αναφέρουν αόριστα και απροσδιόριστα πως τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα δώσουν την πολυαναμενόμενη προκαταβολή, έστω και κουτσουρεμένη, δίνοντας χαρά και ελπίδες στους τελικούς ενδιαφερόμενους που έχουν «χτυπήσει» ή δη κόκκινο. Όπως ανέφερα και πρόσφατα τα χρήματα αυτά προέρχονται από την ΕΕ και δεν έχουν καμία σχέση από τα Εθνικά κονδύλια που από αλλού ξεκινούνε και σε άσχετα χέρια δικαιούχων καταλήγουν. Θεωρώ ότι υπάρχει η στοιχειώδης ευθιξία στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ για να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους στην ήδη καθυστερημένη απόδοση της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες μας!

ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ

ΒΟΟΕΙΔΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31-12-2015

Μια είδηση που σίγουρα ενδιαφέρει του ιδιοκτήτες βοοειδών :Στο ενδοκοινοτικό εμπόριο, δεν επιτρέπεται η είσοδος, έξοδος και διέλευση βοοειδών, λόγω της αζώδους δερματίτιδας. Παύει η μετακίνηση των βοοειδών σε όλη την Επικράτεια της χώρας για αγοραπωλησία μέχρι 31/12/2015, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ θα επιτρέπεται η μετακίνηση των βοοειδών μόνο για άμεση σφαγή (από την εκμετάλλευση απευθείας στο σφαγείο), χωρίς εκφόρτωση και επαναφόρτωση και χωρίς ενδιάμεση στάση, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, στο πλησιέστερο προς την εκμετάλλευση σφαγείο. Σε ότι αφορά το ενδοκοινοτικό εμπόριο δεν επιτρέπεται η είσοδος, έξοδος διέλευση βοοειδών στις περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Έβρος, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα) στις περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική και Σέρρες) και στη νήσο Λήμνο.

ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΣΕΚ ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΖΩΟΝΟΣΟΥΣ

Δεν χάνουν τις επιδοτήσεις τους (τσεκ-εξισωτική) κτηνοτρόφοι, που τα ζώα τους θανατώθηκαν υποχρεωτικά –ως ανωτέρα βία- λόγω κάποιας ασθένειας όπως η τελευταία οζώδης δερματίτιδα. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει τους κτηνοτρόφους των οποίων οι εκμεταλλεύσεις πλήττονται από διάφορες ζωονόσους, όπως πρόσφατα συνέβη με την οζώδη δερματίτιδα στα βοοειδή, ότι «τα ζώα τα οποία θανατώθηκαν υποχρεωτικά εξαιτίας της εν λόγω ασθένειας, με σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων κτηνιατρικών αρχών, στοιχειοθετούν περιστατικά ανωτέρας βίας και συμμετέχουν κανονικά σε όλα τα καθεστώτα ενισχύσεων, όπως για παράδειγμα στη βασική ενίσχυση, εξισωτική αποζημίωση κλπ. Υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι πληρούν και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις επιλεξιμότητας των διαφόρων καθεστώτων- προγραμμάτων (όπως πχ άδεια μετακίνησης, χωρητικότητα στάβλου κλπ)». Για το σκοπό αυτό, βάση του ΟΠΕΚΕΠΕ, «οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να καταθέσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν κατά περίπτωση την υποχρεωτική σφαγή ή θανάτωση των ζώων τους, ώστε να μπορούν να αναγνωριστούν ως θάνατοι λόγω ανωτέρας βίας και να ληφθούν υπόψη το συντομότερο δυνατόν στις πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ

ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε πρόσφατα την πρόταση κανονισμού που θα επέτρεπε σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ να περιορίζει ή να απαγορεύει την πώληση και τη χρήση των εγκεκριμένων από την ΕΕ γενετικά τροποποιημένων τροφίμων ή ζωοτροφών στην επικράτειά τους. Οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι ο κανονισμός θα αποδεικνυόταν ανεφάρμοστος και ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στην επαναφορά των συνοριακών ελέγχων μεταξύ των χωρών που τάσσονται υπέρ και αυτών που τάσσονται κατά των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών. Η ντιρεκτίβα για την χρήση, εμπορία και κατανάλωση των Γενετικά Μεταλλαγμένων προϊόντων είναι άνωθεν, από τις ΗΠΑ και τις πολυεθνικές εταιρίες που απλώνουν καθημερινά τα δίχτυα τους σαν αράχνες. Βλέπετε η τροφή και διατροφή ανθρώπων και ζώων δεν πρόκειται να μειωθεί ή και να σταματήσει, οπότε τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και ζωοτροφές είναι ο αδύνατος κρίκος στην διατροφική αλυσίδα!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

Τη συνέχιση των μαθημάτων κατάρτισης για την ορθή χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και μετά τις 26 Νοεμβρίου, οπότε λήγει και η προθεσμία για την πιστοποίησή τους, ανακοίνωσε το επίσημο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προωθώντας παράλληλα τις αλλαγές στο σχετικό νομοσχέδιο ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία. Υπενθυμίζεται, ότι βάσει του γνωστού Εθνικού Σχεδίου Δράσης, όσοι αγρότες παραγωγοί θέλουν να αγοράσουν φυτοπροστατευτικά προϊόντα από τα σημεία πώλησης λιανικής, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την σχετική πιστοποίηση μετά τις 26 Νοεμβρίου 2015. Αν όμως ασχολούνταν λίγο και με την ουσία οι άνθρωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δηλ. πώς να συμπιέσουν τα υψηλά κόστη που καταβάλλουν οι αγρότες μας θα ήταν πολύ καλύτερα, αλλά και οι νέοι κυβερνώντες ασχολούνται με τον απλωμένο τους…. τραχανά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ