ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Καθοριστική η συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ» Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από κάθε σημείο της χώρας, για να δώσουν την απάντησή τους αύριο Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στην κυβέρνηση που δηλώνει ότι δεν κάνει βήμα πίσω απέναντι στις απαιτήσεις της προς τους αγρότες που αφορούν την δυσβάστακτη υψηλή φορολόγησή τους, τον τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ και την γενικότερη οικονομική τους αφαίμαξη που θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτών σε όλη την Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν πως σε κάθε χωριό της περιοχής μας υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον να κατέβουν οι αγρότες με πούλμαν και με κάθε μέσο στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα μέτρα έρχονται και τους αφορούν. Κάποια χωριά μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κατεβάσουν τουλάχιστον από 2 λεωφορεία στην πρωτεύουσα, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητα των αγροτών να συμμετάσχουν σε ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του οποίου δεν θα υπάρχει προηγούμενο σε όγκο, παλμό και δυναμική!

 

 

ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΣΤΟΥΣ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2015;

Διανύοντας ήδη το 2ο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και έχοντας τους δικαιούχους αγρότες μας, της ενιαίας ενίσχυσης απλήρωτους, ειλικρινά απορώ πως δεν βγήκε κάποιος εκ των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων να μας εξηγήσει τον λόγο της μη πληρωμής της προκαταβολής που τα προηγούμενα χρόνια υπενθυμίζω δινόταν στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, στην χειρότερη των περιπτώσεων. Χρήματα που ως γνωστόν έρχονται από την ΕΕ και αφορούν αποκλειστικά και μόνον τις πληρωμές των δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας. Αντ΄ αυτού κυκλοφορούν ποικίλες φήμες και πληροφορίες σε ΜΜΕ και ειδικότερα στο διαδίκτυο που αναφέρουν πως οι δικαιούχοι αγρότες θα πληρωθούν ή το 70% της προκαταβολής τους ή το 90% και τα υπόλοιπα χρήματα θα τους αποδοθούν τη νέα χρονιά, αλλά και αυτό είναι τελείως απροσδιόριστο. Μια υπεύθυνη κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους αυτής της καθυστέρησης στην πληρωμή των αγροτών μας, αλλά κυρίως να διαβεβαιώσει για το πότε θα την κάνει όπως έχει υποχρέωση!

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΑ 25 ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ

Από τα 100 Ευρώ στα 25 πέφτει το ύψος του τέλους για τις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων σε αγρότες. Τη μείωση φέρνει η υπογραφή της σχετικής απόφασης από το νέο αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκο Μπόλαρη. «Με την απόφαση  το κόστος συμμετοχής από τα 100 ευρώ ορίζεται στα 25 ευρώ», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου. Αν οι κυβερνώντες θεωρούν ότι με τέτοιες αποφάσεις θα μειώσουν την αντίδραση, την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση αλλά και τον γενικό ξεσηκωμό του αγροτικού κόσμου από κάθε σημείο της χώρας που ετοιμάζεται να κατέβει στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθεί για τα εξουθενωτικά μέτρα που αφορούν τους αγρότες μας μάλλον πλανώνται πλάνην οικτράν!

Η ΝΔ ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Να πληρώσει η Κυβέρνηση τον ΕΦΚ του πετρελαίου στους αγρότες για το 2013, 2014 και 2015 ζητούν 28 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση στη Βουλή..

Την αδικαιολόγητη και πρωτοφανή καθυστέρηση της πληρωμής της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στηλιτεύουν 28 βουλευτές της ΝΔ με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτή Σερρών Φωτεινής Αραμπατζή, σε σχετική ερώτησή τους προς τους συναρμόδιους Υπουργούς. Μάλιστα, όπως τονίζουν την ίδια στιγμή, που η Κυβέρνηση τριπλασιάζει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο από τα 66 ευρώ στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο για την περίοδο από 1.10.2015 έως 30.9.2016, ενώ από 1η Δεκεμβρίου 2016, τον καταργεί πλήρως, η πλειοψηφία των αγροτών περιμένει  - δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση - να πληρωθεί την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου για τα έτη 2015, 2014, ακόμη και για το έτος 2013! Οι 28 βουλευτές της ΝΔ, ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν σαφή απάντηση για τον ακριβή αριθμό των δικαιούχων αγροτών κατ' έτος, που παραμένουν απλήρωτοι την τριετία 2013 – 2015, το συνολικό ύψος του ποσού, που τους οφείλεται καθώς και να απαντήσουν επιτέλους πότε προβλέπεται να πληρωθούν οι παραγωγοί της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιστροφή φόρου αποτελεί ανάσα ρευστότητας στην απόλυτη οικονομική ασφυξία, που βιώνουν και οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι.


Ν.ΜΑΡΙΑΣ: “ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΩΝ 11 ΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΛΥΕΙ

ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ”

Ενδιαφέρουσα παρέμβαση για την ποιότητα του γάλατος έκανε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η νέα Οδηγία ενισχύει τη διαφάνεια που προκύπτει από την ετικετοποίηση και επιτρέπει, έτσι, την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών γαλακτοκομικών προϊόντων. Επιπλέον, η ευθυγράμμιση με τα διεθνή πρότυπα, όσον αφορά τη σύνθεση των βρώσιμων καζεϊνών, συμβάλλει στην προστασία της υγείας των καταναλωτών γάλακτος, γιατί έχουμε και περιπτώσεις αλλαγών στη νομοθεσία για το γάλα που στοχεύουν στην ενίσχυση των πολυεθνικών του γάλακτος».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Έτσι στην Ελλάδα, με το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, απ' τη μνημονιακή πεντάδα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΠΟΤΑΜΙ, επήλθε η πλήρης απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος, με αποτέλεσμα να έχουμε παστεριωμένο γάλα ακόμη και έντεκα ημερών, χρονική διάρκεια που είναι επαρκής προκειμένου να μεταφερθεί το παστεριωμένο γάλα απ' την Ολλανδία του κ. Ντάζενμπλουμ στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό, διαλύονται οι Ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες και καταστρέφεται η Ελληνική κτηνοτροφία».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι το τυρί πρέπει να παράγεται από γάλα και όχι από σκόνη γάλακτος.

ΤΟ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΓΑΛΑ ΓΑΪΔΟΥΡΑΣ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 1.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ!


Το donkey cheese (κοινώς: γαϊδουρίσιο τυρί) προσφέρει η Σερβική κουζίνα, ως ο ακριβότερο τυρί στον κόσμο που παρασκευάζεται από γάλα γαϊδούρας, με τιμή 1.000 Ευρώ/κιλό. Παράγεται, στην Zasavica της Σερβίας, από 100 αρμεγόμενες γαϊδούρες και για 1 κιλό απαιτούνται 25 λίτρα γάλακτος, ενώ η τιμή του μπορεί να φτάσει μέχρι και 3.000 €/κιλό. Είναι ένα ιδιαίτερο τυρί, που έχει έντονα ξινή γεύση και δυνατή μυρωδιά, είναι πλούσιο σε λιπαρά και στην εμφάνιση θυμίζει το ανθότυρο. Διατίθεται κυρίως στο εξωτερικό, σε γκουρμέ κουζίνες και υψηλής γαστριμαργικής ποιότητας εστιατόρια. Υποθέτω ότι η είδηση αυτή θα ανοίξει την όρεξη πολλών να γίνουν εκτροφείς γαϊδουριών για να οικονομήσουν. Δεν θα σας το συνέστηνα όμως. Κάντε έρευνα αγοράς και προσεκτικά βήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ