ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ: Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ

ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Θεωρώ ότι μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία αναμέτρησης κυβέρνησης και αγροτών σε όλην την χώρα. Η απόφαση των Συντονιστικών των αγροτών για κάθοδο στην Αθήνα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου στην πρωτεύουσα είναι αναπόφευκτη αλλά δεν ξέρω το τι τελικά θα αποφέρει. Αν βέβαια στην συγκέντρωση αυτή θα συμμετέχουν 5000 ή 10000 αγρότες απ΄ όλη την Ελλάδα ασφαλώς και οι προσδοκίες δεν θα είναι για κάτι το ιδιαίτερο. Στο χέρι λοιπόν του κάθε αγρότη και του κάθε κτηνοτρόφου είναι να δώσουν το προσωπικό τους παρών στην διαμαρτυρία αυτή. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ή άλλοθι για την μη συμμετοχή των αγροτών στην κάθοδο στην Αθήνα. Οι αγρότες μας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί μ αυτήν τους την διαμαρτυρία και το γνωρίζουν και οι ίδιοι πως τα μέτρα που έρχονται είναι εξοντωτικά και δυσβάστακτα για την συνέχιση ύπαρξης των ιδίων και των οικογενειών τους στον κλάδο αυτό.

 

ΠΡΙΜ ΑΓΡΟΤΩΝ: ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ;

Άκρα του τάφου σιγή εκ μέρους της επίσημης πολιτείας για το πότε ακριβώς θα δώσουν το 70% της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης (γνωστό και ως πριμ, για τον αστικό πληθυσμό) που δικαιούνται οι αγρότες μας για το 2015. Ερωτήσεις πολλές και διαμαρτυρίες δικαιολογημένες για το θέμα αυτό αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, υφυπουργούς, Προέδρους και λοιπούς αρμοδίους των υπηρεσιών που έχουν την ευθύνη του θέματος. Σύμφωνα με πληροφορίες στα τέλη Νοεμβρίου τοποθετείται η προκαταβολή αυτή, οπότε η εξόφληση θα πάει για τις γιορτές των Χριστουγέννων και μετά από αυτές, πράγμα που σημαίνει ότι οικογενειακοί αγροτικοί προϋπολογισμοί τινάζονται στον αέρα και κανένας προγραμματισμός δεν μπορεί να γίνει στους αγρότες που εξαρτώνται άμεσα από αυτά τα χρήματα. Μακάρι να διαψεύσουν οι νέοι συγκυβερνώντες όλες αυτές τις πληροφορίες, αν και ήδη μετράμε τις ημέρες που έχουν καθυστερήσει σ αυτήν τους την υποχρέωση προς τον αγροτικό κόσμο!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: “ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ”

Στο 20% για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2016 και στο 26% για εισοδήματα του 2017 θα φτάσει ο φορολογικός συντελεστής για τους αγρότες μας. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνει η υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και πρόσθεσε, χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «δεν θα κάνει πίσω» στη φορολογία. Οι αγρότες, από την άλλη πλευρά, «ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους», καθώς η προετοιμασία εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων για αύξηση του συντελεστή φορολόγησης συνοδεύτηκε από τη διαρροή στοιχείων τα οποία μαρτυρούν ότι εννιά στους δέκα αγρότες δήλωσαν στην Εφορία εισόδημα έως 5.000 Ευρώ. Ή δεν κατάλαβαν στην κυβέρνηση το τι πάνε να κάνουν με το μέλλον ύπαρξης του αγροτικού επαγγέλματος ή ήδη έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και η σύγκρουση αναμένεται να μην έχει στοιχεία από τις κινητοποιήσεις των αγροτών των προηγούμενων χρόνων!

 

ΤΟ 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

4-6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ. ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος καλεί στο 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 και 6 Δεκεμβρίου 2015, στον Πειραιά, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης και τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν παράλληλα με το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία: «Θα είμαστε όλοι εκεί: Οι μελισσοκόμοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, οι μελισσοκομικοί φορείς, οι τυποποιητές μελιού, οι κατασκευαστές και έμποροι μελισσοκομικού εξοπλισμού και εφοδίων μαζί με: τους επιστήμονες, την πολιτεία και τους εκπροσώπους της, την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους φίλους της μελισσοκομίας!» Πρόσκληση-πρόκληση λοιπόν, για τους φίλους μελισσοκόμους και όχι μόνον να παρακολουθήσουν το Συνέδριο αυτό που τους αφορά!

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η Ελλάδα κυριαρχεί στις εξαγωγές φρούτων στην Βουλγαρία, καλύπτοντας το 2014 ποσοστό 43% των εισαγωγών, ακολουθούμενη από την Τουρκία με 15%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, για την περίοδο 2011 – 2014, οι κυριότερες χώρες εξαγωγής φρούτων προς τη Βουλγαρία ήταν η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ολλανδία, τα Σκόπια και η Γερμανία. Στα λαχανικά, Ελλάδα και Τουρκία κατέγραψαν εξαγωγές ίσης περίπου αξίας (19% των συνολικών εισαγωγών), ακολουθούμενες από τα Σκόπια (6,5%). Ειδικότερα τα φρούτα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος είναι τα πορτοκάλια, μανταρίνια και ακτινίδια, όπου η ελληνική εξαγωγική δραστηριότητα κυμαίνεται σε ποσοστά από 72 έως 82% του συνόλου των βουλγαρικών εισαγωγών. Οι κυριότερες χώρες που εξάγουν πορτοκάλια είναι η Ελλάδα η Τουρκία η Ολλανδία, η Γερμανία και η Νότια Αφρική. Οι κυριότεροι εξαγωγείς μανταρινιών είναι η Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία. Το 2014 το 82% των συνολικών εισαγωγών ακτινιδίων στη Βουλγαρία προήλθε από την Ελλάδα. Θεωρώ τέλος, πως υπάρχει περιθώριο να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τις εξαγωγές μας φρούτων και λαχανικών προς την Βουλγαρία, αρκεί αυτό να γίνει μεθοδευμένα και με προγραμματισμό!

ΤΟ 74% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Τους 69.848 τόνους άγγιξαν οι εξαγωγές ελαιολάδου της χώρας μας τη σεζόν 2013/2014, όπως αναφέρει ο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, με το εμπόριο εντός ΕΕ να αντιστοιχεί στο 74% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών. Την ίδια ώρα, αύξηση της τάξης του 68% στους 1,23 εκατ. τόνους σημείωσαν το 2013/2014 οι εξαγωγές εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου της Ισπανίας στη διεθνή αγορά σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου για τις εμπορικές κινήσεις στις 4 κορυφαίες ελαιοπαραγωγικές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Τυνησία) την εμπορική σεζόν 2013/2014. Ειδικότερα, για τη σεζόν 2014/2015 οι μειώσεις στην ελαιοπαραγωγή Ιταλίας και Ισπανίας φτάνουν με βάση τα πρώτα στοιχεία το 52% και 53% αντίστοιχα. Επιπλέον, οι Ισπανικές εξαγωγές σε χώρες εκτός ΕΕ έφτασαν τους 336.115 τόνους, από τους οποίους το 36% πήγε στις ΗΠΑ, καθιστώντας τη χώρα κορυφαίο εξαγωγικό προορισμό για την Ισπανία, ακολουθούν η Ιαπωνία, η Κίνα, η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Νότιο Κορέα, η Ρωσία, το Μεξικό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ινδία.
Υπενθυμίζεται ότι τα προσωρινά στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου κάνουν λόγο για μείωση παραγωγή κατά 53% σε σχέση με το 2013/2014 στους 829.000 τόνους το 2014/2015.
Παράλληλα, αυξημένες κατά 6% στους 416.892 τόνους ήταν οι ιταλικές εξαγωγές ελαιολάδου το 2013/2014 σε σχέση με το 2012/2013.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ