ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ!

Ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή και δεν τους ενδιαφέρει τους κυβερνώντες η συμπαθής τάξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων όλης της χώρας μας. Αλλιώς δεν εξηγείτε το πως, πολύ ελαφρά τη καρδία, αντιμετωπίζουν τα θέματα που ξεσήκωσαν τους αγρότες και αφορούν την φορολόγησή τους και την γενική αντιπετώπισή τους στα γνωστά ζητήματα που τους απασχολούν. Κι άντε οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν όντως κοντά 40 χρόνια στην διακυβέρνηση του τόπου, είχαν ταυτιστεί με τις καρέκλες τους και είχανε γίνει πολιτικά... αρτηριοσκληρωτικοί. Ετούτοι, οι δυο νέοι συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που επαγγέλλονται ότι φέρουν την ελπίδα για ανάπτυξη που το πάνε με τους αγρότες μας; Δε νομίζω ότι οι φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν απολύτως καμία σχέση με ότι βλέπαμε τα τελευταία χρόνια στις Εθνικές οδούς και στις πλατείες των χωριών και των πόλεών μας. Οι αγρότες μας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί κι ελπίζω οι κυβερνώντες να το καταλάβουν αυτό κάποια στιγμή, έστω και καθυστερημένα και να ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων της υπαίθρου!

 

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: “ Ο ΟΓΑ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ”

«Διασφαλισμένη» είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου η λειτουργία του ΟΓΑ όπου οι ασφαλισμένοι ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό 1.000.000, με τους αγρότες να αντιστοιχούν σε περισσότερους από τους μισούς εξ αυτών. Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι και ερωτηθείς για την επικείμενη αύξηση των εισφορών, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι το υπουργείο θα ζητήσει την σταδιακή εφαρμογή του μέτρου, σε βάθος 3-5 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, «αναφερόμενος στο θέμα του ΟΓΑ, δήλωσε ότι για τους αγρότες θα υπάρξει αντιστοίχιση του εισοδήματός τους με την ασφαλιστική τους κλάση», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Όσον αφορά τα φορολογικά, ο κ. Αποστόλου προανήγγειλε διαφορετική μεταχείριση των κατ’ επάγγελμα αγροτών που, όπως είπε ανέρχονται σε 340.000. Επανέλαβε ότι τηρώντας βιβλία εσόδων-εξόδων θα εμφανιστεί πραγματικά το κόστος παραγωγής, επισημαίνοντας πως η φορολογητέα ύλη δεν θα υπάρχει ως καθαρό κέρδος. Ερωτηθείς για το εάν θα φορολογηθούν οι ενισχύσεις, διευκρίνισε πως το υπουργείο θα εξετάσει το τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Αναφερόμενος, τέλος, στους νέους αγρότες, ο κ. Αποστόλου επισήμανε πως δίνονται και θα δοθούν ιδιαίτερα κίνητρα, όπως για παράδειγμα αύξηση των επιδοτήσεων με την κατάθεση του σχεδίου βελτίωσης.

 

 

ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ

Οι διαμορφούμενες τάσεις αγοράς στα σταφύλια στην Γερμανία επιβραβεύουν τα ανοιχτόχρωμα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, όπως είναι και τα Γκρίμσον που παράγονται στην περιοχή μας. Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται το μερίδιο των σκουρόχρωμων και ροζ σταφυλιών (χωρίς κουκούτσι), τα οποία από μόλις 4,6% μερίδιο αγοράς επί των πωλούμενων ποσοτήτων το 2006/2007 έφθασαν το 14,9% το 2014/2015. Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2014 και Αυγούστου 2015, η κατανάλωση σταφυλιών ανά νοικοκυριό ανήλθε σε 5 κιλά, ποσότητα που αντιστοιχούσε στο 5,8% των συνολικών αγορών φρούτων. Έτσι τα σταφύλια κατέλαβαν την 5η θέση. Η υψηλή περίοδος κατανάλωσης είναι μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου με τις πωλήσεις να αντιστοιχούν στο 47% των συνολικών ετησίων πωλήσεων. Την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου παρατηρούνται οι χαμηλότερες πωλήσεις εξαιτίας κυρίως του έντονου ανταγωνισμού από τα μούρα. Οι τιμές για τα σταφύλια χωρίς κουκούτσια είναι συνήθως κατά 30% υψηλότερες σε σχέση με τις ποικιλίες που έχουν κουκούτσια. Μπορούμε λοιπόν και κατ αυτόν τον τρόπο να εκμεταλλευτούμε την καλλιέργεια της ποικιλίας Γκρίμσον που παράγονται στην περιοχή μας!

 

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ

ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ

Ο αριθμός των προβάτων στην Ε.Ε. αγγίζει συνολικά τα 85.000.000 ζώα και η ετήσια παραγωγή είναι περίπου 710.000 τόνοι πρόβειου κρέατος. Υπάρχει σημαντική παραγωγή πρόβειου κρέατος σε 13 κράτη μέλη (Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Βρετανία), με περισσότερα από τα 2/3 της παραγωγής της Ε.Ε. να συγκεντρώνεται σε 4 κράτη μέλη (Βρετανία, Ισπανία, Ελλάδα & Γαλλία) κι ένα επιπλέον 20% σε Ρουμανία, Ιρλανδία, Γερμανία και Ιταλία. Στην Πιερία και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας η προβατοτροφία έχει την δική της δυναμική, την δική της προσφορά στο εισόδημα των κτηνοτρόφων που όμως έχουν πλέον την αίσθηση της εγκατάλειψης από την εκάστοτε πολιτεία και δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν και άδικο σε αυτό!

 


ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΜΟΝΟΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Δοκιμές μεγάλης κλίμακας για το μέλι στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι το 75% του μελιού στην αγορά δεν είναι καν πραγματικό.

Οι εμπειρογνώμονες παραγωγής μελιού και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συμφωνούν ότι το πραγματικό μέλι πρέπει να περιέχει αληθινά μικροσκοπικά σωματίδια γύρης για να θεωρηθεί γνήσιο. Σύμφωνα με έρευνα της ασφάλειας των Τροφίμων, το σημερινό μαζικά παραχθέν μέλι είναι συχνά χωρίς πραγματική γύρη, διότι επεξεργάζεται τεχνητά στην Κίνα, με υπερβολική διαδικασία φιλτραρίσματος που θερμαίνει το μέλι σε υψηλές θερμοκρασίες, περνώντας το φυσικό μέλι με υψηλή πίεση μέσα από εξαιρετικά μικρά φίλτρα και απομακρύνοντας τη γύρη. Αυτό γίνεται για να αποκρυφτεί η ταυτότητα του μελιού. Οι Κινέζοι είναι υπεύθυνοι για χρήση επικίνδυνων αντιβιοτικών, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες & άφθονα ποσά βαριών μετάλλων στα εισαγόμενα προϊόντα μελιού. Ένας ακόμη σοβαρός και τεκμηριωμένος λόγος λοιπόν, στις αγορές σας να επιμένετε σε Ελληνικό μέλι που έχει συγκριτικό πλεονέκτημα και είναι αναμφισβήτητα ποιοτικό και ανόθευτο!

 

ΠΟΣΟ ΨΩΜΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως το ψωμί αποτελείται από υδατάνθρακες, που δίνουν 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, τις ίδιες με αυτές που δίνουν οι πρωτεΐνες, όπως είναι το κρέας και το ψάρι. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν κάποιος τρώει 100 γραμμάρια σκέτο ψωμί ή 100 γραμμάρια σκέτο ψητό στήθος από κοτόπουλο, τότε καταναλώνει καλής ποιότητας υδατάνθρακες και θα πρέπει να προτιμάμε το μαύρο ή το ολικής αλέσεως ψωμί, που είναι πολύ πιο θρεπτικό, αφού περιέχει και άφθονες φυτικές διαιτητικές ίνες. Πάντως οι ειδικοί επιστήμονες συνιστούν να τρώμε καθημερινά 3-5 φέτες μαύρο ψωμί, των 25-30 γραμμαρίων η κάθε μία, ανάλογα με το σωματικό μας βάρος και υποστηρίζουν πως όσο υψηλότερο, τόσο λιγότερο θα πρέπει να είναι το ψωμί που καταναλώνουμε. Όπως όμως συμβαίνει σε όλα τα είδη διατροφής, η τελική επιλογή είναι του καθενός από εμάς κι από εσάς!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ