ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Βαρβάτα ονόματα που έχουν άμεση σχέση με τον αγροτικό τομέα έμειναν έξω από την Βουλή στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Οι πρώην Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός (ΝΔ) από την ακριτική Θράκη, αλλά και οι οι διατελέσαντες υφυπουργοί στο ίδιο υπουργείο Γιάννης Δρεβελέγκας από την Χαλκιδική και Πάρης Κουκουλόπουλος από την Κοζάνη (αμφότεροι με το ΠΑΣΟΚ) δεν επανεξελέγησαν. Όπως επίσης δεν εξελέγη ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης (ΑΝ.ΕΛ). από την Ξάνθη. Ο Βαγγέλης Μπούτας με το ΚΚΕ αγωνιστής του Θεσσαλικού κάμπου επίσης δεν εξελέγη Βουλευτής. Αντίθετα ο Γιώργος Κασαπίδης(ΝΔ) από την Κοζάνη, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος (ΝΔ) από τη Λάρισα, ο Κώστας Σκανδαλίδης (ΠΑΣΟΚ) από την Α΄ Αθηνών, ο Βαγγέλης Μπασιάκος (ΝΔ) από την Βοιωτία και ο Γιώργος Καρασμάνης (ΝΔ) από την Πέλλα, παρότι διετέλεσαν στο συγκεκριμένο υπουργείο, επανεξελέγησαν Βουλευτές στις περιφέρειές τους. Επανεξελέγη τέλος Βουλευτής και ο Βαγγέλης Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ) από την Εύβοια, που διετέλεσε το 7μηνο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

 

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ

ΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Στην τελική ευθεία για την κοπή των ακτινιδίων εισερχόμαστε πλέον στην Πιερία και την ευρύτερη περιοχή. Οι πληροφορίες είναι πολλές και κύκλοι της αγοράς μιλούν για μια «καλή χρονιά». Το πώς όμως την προσδιορίζουν αυτό είναι μι άλλη πονεμένη ιστορία. Με τα κανόνια που σκάνε τις τελευταίες χρονιές από διάφορους φορείς εμπορίας, την απουσία της τοπικής ΕΑΣ Πιερίας που καθόριζε τα πράγματα και υποχρέωνε το εμπόριο να αναπροσαρμόσει τις τιμές είναι απορίας άξιο το πώς θα γίνει το φετινό αλισβερίσι παραγωγών και εμπόρων ή και των γνωστών μαϊμού εμπόρων που όπως φαίνεται ακόμη ζουν και βασιλεύουν εκμεταλλευόμενοι τον αγροτικό κόσμο. Και βέβαια σας συστήνω να μην βιαστείτε να κόψετε τα ακτινίδιά σας. Να πειθαρχήσετε στις υπηρεσίες που θα δώσουν την έναρξη της συγκομιδής αφού και όταν ανέβουν τα σάκχαρα στα ακτινίδια για να μην δώσετε το δικαίωμα να δυσφημιστεί το προϊόν από το οποίο τόσα ελπίζουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας!


ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΠΙΕΡΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το παρόν στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 4,5 και 6 Δεκεμβρίου 2015 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα δώσει η ΠΕ Πιερίας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο, στο οποίο μπορείτε να συμμετέχετε χωρίς κόστος για να προβάλλετε τα προϊόντα σας και να αναδείξουμε τον πλούτο και την μοναδική ποιότητα των μελισσοκομικών προϊόντων της Πιερίας. Το Φεστιβάλ θα επισκεφθούν τόσο εξειδικευμένο εμπορικό κοινό, όσο και πάνω από 20.000 καταναλωτές και φίλοι του Ελληνικού μελιού. Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο κ. Μίλτο Νικολάου στο τηλέφωνο 2351-351-2522351-351-252 και με τον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας κ. Κώστα Παπαγιαννούλη στο τηλέφωνο 23510233702351023370 μέχρι την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΗΝ

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την «ειδική καλλιεργητική ενίσχυση για το βαμβάκι περιόδου 2015-2016» που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 14 Σεπτεμβρίου, η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι ανέρχεται σε 74,9 Ευρώ ανά στρέμμα εφόσον η επιλέξιμη προς ενίσχυση έκταση δεν ξεπεράσει τα 250.000 εκτάρια. Οι παραγωγοί βάμβακος θα πρέπει: Να συγκομίζουν και να παραδίδουν τουλάχιστον ποσότητα προϊόντος, 140 κιλά ανά στρέμμα. Να έχουν χρησιμοποιήσει για την καλλιέργειά τους αποκλειστικά πιστοποιημένο σπόρο με ελάχιστη ποσότητα 16 κιλών ανά καλλιεργούμενο εκτάριο ή 13 κιλών ανά εκτάριο στην περίπτωση καλλιέργειας υβριδίων βάμβακος με καταληκτική ημερομηνία σποράς την 31η Μαΐου 2015 εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας που απαιτείται επανασπορά. Οι παραδόσεις στα εκκοκκιστήρια για τους παραγωγούς που θέλουν να τύχουν της ενίσχυσης θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2016 το αργότερο.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ

ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Επέκτεινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την απαγόρευση για όλα τα ζώα που εκτρέφονται για γεωργικούς σκοπούς τους απογόνους τους και τα προϊόντα που προέρχονται από αυτά, καθώς και για τις εισαγωγές τέτοιων προϊόντων στην ΕΕ, στο σχέδιο κανονισμού για την κλωνοποίηση ζώων, που ψηφίστηκε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου. «Η τεχνική της κλωνοποίησης δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και στην πραγματικότητα δεν έχει επιτευχθεί καμία πρόοδος στον τομέα αυτόν. Τα ποσοστά θνησιμότητας παραμένουν υψηλά. Πολλά από τα ζώα που γεννιούνται ζωντανά πεθαίνουν μέσα στις πρώτες εβδομάδες. Δεν πρέπει να το επιτρέπουμε αυτό», δήλωσε η εισηγήτρια της επιτροπής Περιβάλλοντος. Μάλιστα, η ίδια πρόσθεσε τα εξής: «Έως τώρα υπήρχε η δυνατότητα για εισαγωγές αναπαραγωγικού υλικού από τρίτες χώρες. Θέλουμε να πετύχουμε μία καθολική απαγόρευση για όλες τις εισαγωγές αναπαραγωγικού υλικού, κλώνων και των απογόνων τους». Για την ιστορία, η διαπραγματευτική εντολή για το νέο κανονισμό εγκρίθηκε με 529 ψήφους υπέρ, 120 κατά και 57 αποχές.

Η IMPERIAL TOBACCO HELLAS

ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Η Imperial Tobacco Hellas αναλαμβάνει άμεσα την επιχειρησιακή ευθύνη και για την αγορά της Ιταλίας, διευρύνοντας έτσι τη δραστηριότητά της σε συνολικά 6 χώρες της Μεσογείου και ειδικότερα σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Μάλτα και Ιταλία. Σύμφωνα με το σκεπτικό της εταιρείας για την επέκταση, η Ιταλική αγορά καπνικών προϊόντων είναι πολύ σημαντική, λόγω του μεγέθους της αλλά και του στρατηγικού της ρόλου. Με την προσθήκη αυτή, η περιφέρεια της Imperial Tobacco Hellas Νοτιανατολικής Ευρώπης σχεδόν διπλασιάζεται σε πωλήσεις και κέρδη. Η Ιταλία γίνεται η Νο.1 σε μέγεθος αγορά με συμμετοχή περίπου 50% σε όλα τα βασικά μεγέθη αυτής της περιφέρειας, διαθέτοντας ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο αναπτυσσόμενων μαρκών καθώς και ένα νέο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Εξέλιξη που αφορά και ενδιαφέρει τους Έλληνες καπνοπαραγωγούς, αυτές τις ιδιόμορφες περιόδους που διανύουμε!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ