ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

ΣΠΑΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ: 2 ΣΤΟΥΣ 10 ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

«ΦΕΥΓΟΥΝ» ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Απεντάσσεται το 10-15% των αγροτών παραγωγών σε όλην την χώρα, που έτυχαν ενίσχυσης μέσω των γνωστών προγραμμάτων των νέων αγροτών (Μέτρο 112). Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που παρείχε στη βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, στις δυο προκηρύξεις του Μέτρου το 2009 και το 2014 εντάχθηκαν 8.200 και 11.200 νέοι αγρότες αντίστοιχα, ενώ οι πόροι που διατίθενται φθάνουν τα 340.000.000 Ευρώ. Με βάση τις απεντάξεις, ωστόσο, δικαιούχων που δεν τήρησαν τις συμβατικές υποχρεώσεις υπολογίζεται πως 10-15% των παραγωγών δεν συνεχίζουν την ενασχόλησή τους στον πρωτογενή τομέα. Αναφορικά με τις ενισχύσεις της νέας προγραμματικής περιόδου (2014-2020), θα διατεθούν συνολικά 240.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος νέων γεωργών. Στοιχεία που ασφαλώς και θα πρέπει όχι απλά να ανησυχήσουν τους αρμόδιους της χώρας μας, αλλά να φροντίσουν να ενεργοποιήσουν άμεσα και στοχευμένα τους μηχανισμούς για να επαναφέρουν νέο αίμα στην γερασμένη ηλικιακά Ελληνική γεωργία!

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Τις προτάσεις τους, σχετικά με το πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας του ΕΛΓΑ, ανά καλλιέργεια και φυσικό αίτιο προστασίας, μαζί με στρεμματική κοστολόγηση των επιμέρους υλικών ζητά από τους ενδιαφερόμενους αγρότες, φορείς τους, κατασκευαστές κλπ να υποβάλλουν ως τις 15 Σεπτεμβρίου ο οργανισμός. Σε ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΑ αναφέρει: «Με δεδομένη την προοπτική έγκρισης για το 2016 του ετήσιου προγράμματος επιχορήγησης μέσων Ενεργητικής Προστασίας των γεωργικών καλλιεργειών από το χαλάζι, τις ακραίες βροχοπτώσεις και τον παγετό, και με αφορμή σχετικά αιτήματα φορέων και παραγωγών, ο ΕΛΓΑ απευθύνει κάλεσμα για υποβολή προτάσεων σχετικά με την αναβάθμιση των συστημάτων αντιχαλαζικής και αντιβροχικής προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους στην πρόληψη. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν ανά καλλιέργεια και φυσικό αίτιο προστασίας, και πρέπει να είναι αναλυτικές όσον αφορά την τοποθέτηση των υλικών της υποδεικνυόμενης εγκατάστασης και τη στρεμματική κοστολόγηση των επιμέρους υλικών. Το πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας από τον ΕΛΓΑ αξιολογήθηκε τεχνικά αφού πρωτίστως έτυχε ευρείας αποδοχής εκ μέρους των παραγωγών με τη μέση απορροφητικότητα του να κυμαίνεται τα τελευταία χρόνια στα 3 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο ΕΛΓΑ επιχορηγεί από το 2002 εγκαταστάσεις αντιχαλαζικών διχτυών σε πάνω από τρεις χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών αμπέλου, μηλοειδών, πυρηνοκάρπων και ακτινιδιάς, ενώ και η καλλιέργεια της ροδιάς  έχει ενταχθεί τελευταία στο πρόγραμμα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ.ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ

ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ 60.000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Μετακίνηση 50.000-60.000 δημοσίων υπαλλήλων στον πρωτογενή τομέα πρότεινε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος. Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουλίου στην Βουλή, λίγο πριν την ψήφιση των προαπαιτούμενων για το 3Ο μνημόνιο, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., Δημήτρης Καμμένος, πρότεινε για να μειωθούν οι εισαγωγές των αγροτικών προϊόντων, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να τονωθεί ο πρωτογενής αγροτικός τομέας, σε συνάρτηση με το «πακέτο Γιούνγκερ» να δοθούν κίνητρα ώστε 50.000 – 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι να γυρίσουν στην ύπαιθρο. Μια πρόταση που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους αλλά δεν νομίζω σε μια χώρα που το δημοσιοϋπαλληλίκι αποτελεί την απόλυτη ευνοιοκρατία και αιτία πολλών δεινών να συμφωνήσουν μ αυτήν και να την αποδεχτούν οι άμεσα αναφερόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι!

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ

2η ΔΟΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΟΓΑ

Μέχρι τις 5 Αυγούστου θα πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ και ειδικότερα η 2η δόση του επιδόματος τέκνων και πολυτεκνικών επιδομάτων, όπως έχει διαβεβαιώσει η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Φωτίου, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται μετά και το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής από την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν αν τους έχει εγκριθεί η δόση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, «μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.oga.gr επιλέγοντας αριστερά στην ενότητα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΓΑ και ακολούθως στην ενότητα Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων θα σας εμφανίσει τον ειδικό πίνακα όπου συμπληρώνετε: ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, Αρ. αίτησης, Έτος και αμέσως θα δείτε αν συμπεριλαμβάνεστε στην επόμενη καταβολή χρημάτων που θα πραγματοποιηθεί έως 5 Αυγούστου με την κατάθεση ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων οικογενειών». Υπογραμμίζεται ότι για να συμπεριληφθεί κάποιος στην πληρωμή οικογενειακών επιδομάτων του β’ τριμήνου 2015, θα έπρεπε να έχει υποβάλει τη φορολογική δήλωση Ε1 και αίτηση Α21, μέχρι και τις 26 Ιουνίου 2015. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, η συγκεκριμένη δόση θα έπρεπε να είχε πληρωθεί από τον Ιούνιο, αλλά η έλλειψη ρευστότητας στα κρατικά ταμεία πήγαν πίσω την πληρωμή όπως και πολλές άλλες προνοιακές παροχές του κράτους.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ

ΑΚΡΙΒΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΓΑΛΑ, ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ;

Πολύ ακριβή παραμένει η ελληνική αγορά για τους καταναλωτές, παρά την υποχώρηση των μισθών την τελευταία 3ετία, όπως αποδεικνύει έρευνα σε 5 ευρωπαϊκές χώρες με βάση τις τιμές που ισχύουν σε 18 βασικά επώνυμα είδη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τιμοληψίας που διενεργήθηκε σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία και δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», η χώρα μας είναι η ακριβότερη σε τρία βασικά προϊόντα: γάλα, αυγά και δημητριακά. Συγκεκριμένα, το γάλα στην Ελλάδα είναι κατά 81% ακριβότερο από τη φθηνότερη χώρα μεταξύ των 5, τα αυγά έχουν διπλάσια τιμή απ' αυτή που έχουν στην Ισπανία και τα δημητριακά είναι ακριβότερα, με την τιμή να αποκλίνει κατά 66% σε σχέση με τη Βρετανία. Καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα διαδραματίζει η υψηλή φορολογία και κυρίως ο ΦΠΑ. Και να σκεφτεί κανείς πως και στα 3 αυτά προϊόντα: γάλα, αυγά και δημητριακά, υπάρχουν σε τεράστια επάρκεια στην χώρα μας. Άρα λοιπόν τι φταίει; Τα καρτέλ, οι μεσάζοντες η επικρατούσα αισχροκέρδεια στην αγορά των τροφίμων, ή λίγο απ΄ όλα αυτά μαζί!

ΣΠΑΡΑΓΓΙ ΚΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ!

Το σπαράγγι είναι προικισμένο με εξαιρετικές ιδιότητες καθώς και πλήθος μεταλλικών στοιχείων και βιταμινών, όπως ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο βιταμίνες Α,C,Β,Ε κ.α. Έχει διαιτητικές και διουρητικές ιδιότητες, περιέχει 90-95% νερό, ενώ η σύνθεσή του ποικίλει ανάλογα με το στάδιο συγκομιδής του. Αναλυτικότερα: Τα σπαράγγια βοηθάνε στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα, συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών, αυξάνουν την πνευματική δραστηριότητα, βοηθούν στην ανάπτυξη και στην αναπαραγωγή, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν την όραση και ο κατάλογος των ευεργετικών ιδιοτήτων δεν έχει τέλος. Μάλιστα, σύμφωνα με το αμερικάνικο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, τα σπαράγγια περιέχουν υψηλό ποσοστό γλουταθιόνης, μία ουσία που είναι η πιο ισχυρή κατά του καρκίνου, καθώς επίσης περιέχουν ερυθρίνη, η οποία είναι σημαντική για την ενδυνάμωση των αιμοφόρων αγγείων. Προσοχή, όμως γιατί: το σπαράγγι δεν συνίσταται για ανθρώπους που έχουν ρευματισμούς, κυστίτιδες, αρθριτικά και ποδάγρα. Και βέβαια στις αγορές σας προσέξτε τα σπαράγγια που θα αγοράσετε να είναι Ελληνικά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ