ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ «ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ» ΤΟΝ

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ!

Τα νέα οικονομικά μέτρα που φέρνει το 3ο Μνημόνιο και αφορούν τους αγρότες μας είναι βαριά και ασήκωτα. Αυτό είναι περισσότερο από σίγουρο και δεν ξέρω κατά πόσο ο μικρομεσαίος αγρότης σ αυτήν την χώρα θα αντέξει αυτήν την φοροκαταιγίδα.

Αβεβαιότητα, απόγνωση και ανασφάλεια επικρατούν στις τάξεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας όλης της χώρας που διαβλέπουν το ήδη τροθέν τους εισόδημα να εξανεμίζεται μόνον από τον διπλασιασμό της φορολόγησής τους από το 13 στο 26%, χωρίς να μπαίνω στα υπόλοιπα εξίσου καταστροφικά μέτρα. Μπορεί να ήταν μονόδρομος η λήψη μέτρων για να συνεχίσουμε να έχουμε χρηματοδότηση από τους φίλους μας τους Ευρωπαίους και τους δανειστές μας. Όμως κατ αυτόν τον τρόπο ένας παραγωγικός κλάδος που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της Ελλάδας οδηγείται στον στραγγαλισμό και δεν ξέρω από πού περιμένουμε να δούμε αυτή την πολυπόθητη ανάπτυξη αφού δεν θα μπορούν να παράγουν με αυτά τα δεδομένα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας τα προϊόντα τους!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

ΚΑΤΩ ΑΓΙΑΝΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Με τη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σταθερά βήματα κάνει η Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας με στόχο την ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητάς της. Αυτή η ομάδα παραγωγών ελαιολάδου ακλουθώντας τις ορθές πρακτικές από τα πρώτα στάδια της συγκομιδής της ελιάς καθώς και κατά την παραγωγική διαδικασία, πέτυχε να παράγει άριστης ποιότητας ελαιόλαδο και να εισπράξουν τα μέλη της, κατά την περσινή χρονιά, τη μεγαλύτερη πανελλαδικά τιμή για Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας πραγματοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο για τα μέλη της στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου. Τα μέλη της Ομάδας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα μέσα που απαιτούνται ώστε να πετύχουν περαιτέρω ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας της ομάδας.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο Μπάμπης Φιλαδαρλής προσκαλεσμένος από την ομάδα, στέλεχος της εταιρίας Global Greece η οποία υποστηρίζει με συστηματικό τρόπο τις εξαγωγικές δραστηριότητες ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Φιλαδαρλής αναφέρθηκε στην προετοιμασία μιας επιχείρησης και στις απαραίτητες διαδικασίες για μια επιτυχή εξαγωγή τυποποιημένου ελαιολάδου, εστιάζοντας επίσης στη μεθοδολογία κοστολόγηση της φιάλης, καθώς και στις προωθητικές πρακτικές μέσω προβολής, με τη συμμετοχή σε εκθέσεις ή επιλεγμένους διαγωνισμούς. Επίσης, ανέλυσε τις αρχές του branding μιας νέας φιάλης υψηλής ποιότητος ελαιολάδου που θέλει να προωθήσει η ομάδα.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας Βασίλης Γκρεμούλας, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ανέφερε: «Για να πετύχει η ομάδα τον επιχειρηματικό της στόχο, προσανατολιζόμαστε μόνο σε εξαγωγές τυποποιημένου ελαιολάδου και όχι χύμα, προβάλλοντας την άριστη ποιότητα του πολυποικιλιακού ελαιολάδου που παράγει η ομάδα». Και πρόσθεσε ότι «το πολυποικιλιακό ελαιόλαδο που παράγει η ομάδα, αποτελεί μια εξαιρετική σύνθεση νέων γεύσεων και αρωμάτων». Ο κ. Γκρεμούλας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου για της προσπάθειές που κάνει τόσο σε προσωπικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο μέσων των υπηρεσιών της Π.Ε. Πιερίας για την ανάδειξη και προώθηση των Πιερικών αγροτικών προϊόντων, στηρίζοντας, όπως τόνισε, τόσο την παραγωγική διαδικασία όσο και την επιχειρηματικότητα αυτής.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ

Αλλαγές στην διαδικασία για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος εισάγει απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων καθορίζονται ως όριο τα 500 Ευρώ για επιστροφή, χωρίς έλεγχο, στην περίπτωση που από τη σύγκριση των ακαθάριστων εσόδων της αίτησης με την κανονική αξία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προκύπτει διαφορά φόρου. Επίσης ορίζεται ότι οι λοιπές περιπτώσεις επιστροφής πραγματοποιούνται μετά από έλεγχο εκτός αν ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ υποβολής της αίτησης επιστροφής με έγγραφη αιτιολόγηση, με την οποία τεκμηριώνονται οι λόγοι της απόκλισης μεταξύ ακαθαρίστων εσόδων της αίτησης επιστροφής και της κανονικής αξίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αξιολογήσει ότι δεν συντρέχουν λόγοι ελέγχου. Παράλληλα οι αιτήσεις προηγούμενων χρήσεων που εκκρεμούν αξιολογούνται για έλεγχο σύμφωνα με την νέα απόφαση.

ΣΤΟ 23% Ο ΦΠΑ ΣΕ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ

Στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% μεταφέρονται τελικά τα εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα κλπ που προορίζονται για αγροτική χρήση προκαλώντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στους χρήστες αγρότες που τα χρησιμοποιούν στις καθημερινές τους εργασίες. Αυτό τουλάχιστον προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό κείμενο τοποθετούσε τα προϊόντα αυτά όπως και το σύνολο των αγροτικών εφοδίων (λιπάσματα, σπόρους) στο ΦΠΑ 13%. Στο 23% μεταφέρονται επίσης, σύμφωνα με την ίδια φορολογία, πουλερικά, γαλοπούλες, κουνέλια, βότανα, ζάχαρη, ξίδια, εντομοκτόνα για αγροτική χρήση, προφυλακτικά, καυσόξυλα, σερβιέτες και αυτοκίνητα που προορίζονται για τη μεταφορά 10 ή περισσότερων προσώπων. Ειδικά για τους μικρομεσαίους Έλληνες αγρότες αυτό αποτελεί την απόλυτη καταστροφή, καθώς τα κόστη καλλιέργειας ήδη βρισκόντουσαν πολύ υψηλά!

ΜΕΣΩ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΛΟΓΩ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ

Την είδηση πως θα ενισχυθούν οι Έλληνες αγρότες, όπως συνέβη και την περσινή χρονιά (το 2014), λόγω του Ρωσικού εμπάργκο, μέσω της επισιτιστικής βοήθειας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, έδωσε ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ Χρήστος Γιαννακάκης. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού λοιπόν, θα δοθούν συνολικά 20.900 τόνοι ροδάκινα, με τους παραγωγούς να λαμβάνουν καθαρά 27 λεπτά το κιλό, 16.300 ακτινίδια (επιδότηση 30 λεπτά το κιλό), δαμάσκηνα και σταφύλια,2.700 τόνοι μήλα, ενώ θα υπάρξουν και άλλοι 3.000 τόνοι αγροτικών προϊόντων που θα επιλέξει η ελληνική πλευρά. Σίγουρα από την ζημιά κέρδος δεν βγαίνει φίλες και φίλοι αγρότες παραγωγοί, αλλά ότι κερδίσει ο απλός αγρότης παραγωγός ως ενίσχυση την σήμερον ημέρα είναι στην σωστή κατεύθυνση!

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΝΕΡΟΥ

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Παράταση μέχρι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, χωρίς πρόστιμο δίνει σχετική τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση, σε όσους αγρότες παραγωγούς κατόχους σημείων υδροληψίας δεν έχουν κάνει την αίτηση για τη σχετική άδεια. Μετά την ημερομηνία αυτή, σύμφωνα με την απόφαση αυτή, ο παραβάτης ιδιοκτήτης αγρότης παραγωγός θα τιμωρείται με πρόστιμο 50 Ευρώ από 1 Οκτωβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015, για κάθε μήνα καθυστέρησης και με πρόστιμο 1.000 μέχρι 2.000 Ευρώ από 1 Ιανουαρίου 2016. Καλό είναι να σπεύσουν άμεσα και να ανταποκριθούν σχετικά οι υπόχρεοι φίλοι αγρότες και όχι μόνον, ανά την επικράτεια!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ