ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΛΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ 2009

Παρότι όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα στην χώρα μας έχουν κατά καιρούς κρίνει αρνητικά τα αγροτοδικεία, αυτά συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας.

Η είδηση μας έρχεται από τα Χανιά όπου “αθώοι κρίθηκαν την Δευτέρα 15 Ιουνίου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων οι έξι αγρότες από την πόλη αυτή που κάθισαν στο εδώλιο με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών κατά την διάρκεια πολυήμερου μπλόκου αγροτών στη θέση «Πλατάνι» της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου, που είχε στηθεί τον Ιανουάριο του 2009 στο πλαίσιο αγροτικών κινητοποιήσεων. Μετά από πολλές αναβολές, η δίκη πραγματοποιήθηκε, με την έδρα να δέχεται την εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή των έξι από τις κατηγορίες, με το σκεπτικό ότι δεν είχαν πρόθεση να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία. Κατηγορούμενοι ήταν οι τότε πρόεδροι της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων Ηλίας Χαλακατεβάκης και του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Χανίων Γιώργος Βενετάκης, καθώς και ακόμη τρεις αγρότες”. Επιτέλους λοιπόν ας μπει ένα οριστικό τέλος σ αυτήν την υπόθεση των αγροτοδικείων που προσβάλλει τον αγροτικό κόσμο και ταλαιπωρεί όλους τους εμπλεκόμενους!

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ

ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ

Με υπουργική απόφαση που δόθηκε στην δημοσιότητα, καθορίζονται οι αρμοδιότητες των Αντιπροέδρων και του Γενικού Διευθυντή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αναλυτικότερα: 1) στην Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Ειρήνη Κατσινοπούλου, ανατίθεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων, που αφορούν στα αντικείμενα των Διευθύνσεων: α) Τεχνικών Ελέγχων. β) Αμέσων Ενισχύσεων και Αγοράς. 2) Στην άλλη Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Άννα−Μαρία Γιάντση, ανατίθεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων, που αφορούν στα αντικείμενα των Διευθύνσεων: α) Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας και β) Πληροφορικής.3) Στο Γενικό Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ Γεώργιο Αποστολάκη ανατίθεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων, που αφορούν στα αντικείμενα: α) Της Διεύθυνσης Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης, εκτός των θεμάτων, που άπτονται του προϋπολογισμού και των δαπανών του Οργανισμού, στα οποία ασκεί εποπτεία ο Πρόεδρος Δ.Σ., β) του Γραφείου Εξυπηρέτησης του Πολίτη και γ) των έξι Περιφερειακών Διευθύνσεων, σε θέματα αρμοδιότητας των ανωτέρω. 4) Στις Περιφερειακές Διευθύνσεις οι Αντιπρόεδροι ασκούν εποπτεία σε θέματα, που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες, που έχουν ανατεθεί σ’ αυτούς.

ΑΠΟ 1/1/16 ΧΩΡΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ

Αναστάτωση προκαλούν στις τάξεις των αμπελουργών οι πληροφορίες ότι προωθείται απόφαση από την Κομισιόν σύμφωνα με την οποία δεν θα εντάσσονται στο μέτρο της αναδιάρθρωσης, οι αμπελώνες που θα λάβουν Άδειες Φύτευσης από τις αρχές του 2016. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση αυτή προωθείται από την Κομισιόν και αν τελικά ισχύσει θα αφορά και την χώρα μας από 1/1/2016. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις τελικά η Κομισιόν σκοπεύει να εκδώσει κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τη δυνατότητα των κατόχων νέων Αδειών Φύτευσης, να εντάξουν τη φύτευση των αμπελώνων τους στο καθεστώς Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων, ώστε να επιδοτηθούν με το κόστος της νέας φύτευσης. Σύμφωνα με τις απόψεις υπευθύνου στελέχους, οι αμπελουργοί που θα λάβουν Άδειες Φύτευσης θα μπορούν να ευεργετηθούν μόνο με το κονδύλι της «Βελτίωσης Τεχνικών Διαχείρισης αμπελώνα», με τα ποσά από 241 Ευρώ έως 390 Ευρώ ανάλογα με την Περιφέρεια που ανήκουν. Μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται από την ΚΕΟΣΟΕ άκρως δυσμενής, λαμβανομένων υπ’ όψιν των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας αφού: Η προπαρασκευή και η φύτευση του αμπελοτεμαχίου θα γίνεται με δαπάνες του παραγωγού. Με δεδομένη την οικονομική αδυναμία των περισσότερων αμπελουργών οι άδειες φύτευσης θα αποκτηθούν από τους οικονομικά ισχυρούς με αποτέλεσμα μεσοπρόθεσμα να αλλοιωθεί το profil της ελληνικής αμπελουργίας κι οι παραδοσιακοί καλλιεργητές να αποκτήσουν ανταγωνιστικό μειονέκτημα. Η ζήτηση για νέες άδειες φύτευσης θα είναι πεπερασμένη εφόσον θα ικανοποιηθούν οι έχοντες διαθέσιμους πόρους για φύτευση, με αποτέλεσμα η χώρα μας να μην μπορεί να αξιοποιήσει ισότιμα το καθεστώς σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ ΑΡΤΟ ΚΑΙ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Ο ΕΦΕΤ σε ότι αφορά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην διακίνηση ψωμιού και αρτοσκευασμάτων – επιμολυσμένων όπως ισχυρίζονται με καρκινογόνες ουσίες – γνωρίζει στους Έλληνες καταναλωτές ότι τα δημοσιεύματα στερούνται της όποιας επιστημονικής βάσης και τεκμηρίωσης. Συγκεκριμένα, τα τωρινά δημοσιεύματα αποτελούν συνέχεια παλαιότερου δημοσιεύματος, που αφορούσε σε καταγγελίες για την διακίνηση εισαγόμενου ψωμιού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με καρκινογόνο ουσία, όπου γινόταν αναφορά στην καρκινογόνο ουσία «σταχτίνη». Η τότε έρευνα του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει χημική ένωση με συστηματική ή εμπειρική ονομασία «σταχτίνη». Επίσης, οι δρομολογηθέντες εργαστηριακοί και άλλοι έλεγχοι κατέδειξαν ότι τόσο τα διακινούμενα στην περιοχή άλευρα καθώς και τρόφιμα που εντάσσονται στις κατηγορίες άρτος και αρτοσκευάσματα, ήταν συμμορφούμενα με τις απαιτήσεις τις Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας.

Επιπλέον, σχετικά με τους ελέγχους που έχει διενεργήσει ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Πολυετούς Ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Ελέγχων κατά τα έτη 2013 και 2014, σε όλο το εύρος της Ελληνικής επικράτειας, έχουν επιθεωρηθεί 136 εγκαταστάσεις παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας και 961 αρτοποιεία. Όσον αφορά δε στην υγιεινή και ασφάλεια του διακινουμένου στη χώρα ψωμιού και αρτοσκευασμάτων, κατά τα εν λόγω έτη, έχουν υλοποιηθεί εκατοντάδες εργαστηριακές δοκιμές που αφορούσαν σε διάφορους παράγοντες κινδύνου, όπως προσθέτων χημικών ουσιών, μυκοτοξινών, αλλεργιογόνων, παθογόνων μικροοργανισμών καθώς και παρουσίας υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών ουσιών. Από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δεν προκύπτουν κάποιοι ιδιαίτεροι κίνδυνοι ή τάσεις που θα μπορούσαν να συνιστούν θέμα δημόσιας υγείας.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΩΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ!

Επιδοτήσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ εισέπραξε παράνομα ένας Γερμανός στην Κρήτη, δηλώνοντας μεγάλες γεωργικές εκτάσεις, τις οποίες υποτίθεται θα μετέτρεπε σε δάση. Μια υπόθεση με Γερμανό πολίτη, που εισέπραξε παράνομα στην Κρήτη Κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας αίσθηση. Ο Γερμανός πολίτης, που δήλωνε μόνιμη κατοικία στην πατρίδα του, εισέπραξε μέσω 5 αιτήσεων ποσά που φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να ενταχθεί στο πρόγραμμα "Δάσωσης Γεωργικών Εκτάσεων", που εφαρμόστηκε και στην Κρήτη. Για να ενταχθεί στο πρόγραμμα, δήλωσε μεγάλες γεωργικές εκτάσεις στο Ρέθυμνο τις οποίες στόχευε να δασώσει. Χρηματοδοτήθηκε για το 80% της επένδυσης, εξασφαλίζοντας τμηματικά τα χρήματα, από το 1997 μέχρι το 2011. Στους ελέγχους που του έγιναν το 2012, όταν θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, οι δασικές αυτές εκτάσεις δεν βρέθηκαν, ή δεν βρέθηκαν τέτοιες που να δικαιολογούν την είσπραξη του 1,5 εκατ. ευρώ. Έτσι, από τις αρχές του 2013 η διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου άρχισε να καλεί για την επιστροφή των χρημάτων. Στη συνέχεια, με αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και του τότε Γ.Γ., Γιώργου Δεικτάκη, καταλογίστηκαν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και του ζητήθηκαν πίσω. Συνολικά 1.495.055. Τέλος, είναι άγνωστο αν ποτέ πληρώθηκαν, όλα ή μέρος τους. Τα συμπεράσματα δικά σας!

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

Έως τις 30 Ιουνίου καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι αγρότες για το φετινό πρόγραμμα Αγροτικής Εστίας, προκειμένου 149.000 τυχεροί εξ αυτών να απολαύσουν δωρεάν διακοπές, εφόσον κληρωθούν στην ηλεκτρονική διαδικασία που θα ακολουθήσει την επεξεργασία των αιτήσεων. Μάλιστα, στη σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η οποία καθορίζει τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τον αριθμό των δικαιούχων, σημειώνεται ότι για φέτος στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ εντάσσονται 100.000 άτομα, εκ των οποίων 85.000 θα πραγματοποιήσουν 6ημερες διακοπές. Επίσης, περίπου 15.000 συνταξιούχοι θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν 6ηµερες διακοπές και μέχρι τέσσερις απλές λούσεις σε νοµίµως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών της χώρας. Στο εκδρομικό πρόγραμμα μπαίνουν 49.000 άτομα, εκ των οποίων 7.000 άτομα να πραγματοποιήσουν 3ήµερες εκδρομές,10.000 άτομα 2ήµερες εκδρομές και 32.000 άτομα μονοήμερες εκδρομές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ